dimecres, 5 de juny del 2013

DIVENDRES PARTICIPO EN EL DEBAT "COM ATURAR EL RACISME?" A CAN NINETES, Girona, tocant a Salt, en el marc dels actes en solidaritat amb els multats per manifestar-se. Lamentablement haurem de parlar de l'assassinat de Clément Meric.

El 11 de juny se celebrarà als jutjats de Girona el recurs contenciós-administratiu contra la multa de 4.500 euros imposada pel Departament d’Interior contra dues persones per haver-se manifestat a Salt l'agost de 2011 contra el feixisme i el racisme de Plataforma x Catalunya. Per això  el  Grup Antirepressiu de Girona (clica) ha reprès la campanya de solidaritat amb diversos actes.

El proper és el debat del divendres 7 de juny, a les 19 hores, a Can Ninetes, on intervindré en el debat RACISME? CAL ACTUAR? COM?
Serem a la taula:
Andrés Di Masso, psicòleg social. 
Jamal El Meziani, Membre de Catalunya plural de Vic.
Xavier Rius, periodista i autor del llibre Xenofòbia a Catalunya. 
En Jamal explicarà l'experiència del creixement de PxC a Vic i de les accions fetes per combatre el seu discurs i en favor de la cohesió social. Jo em centraré en perquè en aquest moments creix l'extremadreta a Catalunya i Europa i les diferents estratègies dels partits, institucions i moviments socials per aturar-la.
LAMENTABLEMENT HAUREM DE PARLAR DE L'ASSASSINAT DE CLÉMENT MERIC


Event de Facebook de l'acte

Foto de la manifestació del 27 d'agost de 2011 a Salt, motiu de la sanció.
 Anglada intentant entrar al Ple del 24 d'agost de 2011 on Torramadé va suspendre per un any l'obertura de centres de culte. Foto: El País.

Ara fa un any, el divendres 15 de juny de 2012 ja es va fer un acte en solidaritat amb els multats al Teatre de Salt, en el marc En el marc de la presentació de la revista Universalt.



El Departament d'Interior també ha multat tres membres de les coordinadores antifeixistes d'Osona i Manresa per manifestar-se a Vic el 22 d'abril de 2012, amb motiu de la Diada del Partit de PxC, fet que ha generat també diversos actes en solidaritat a Manlleu i Vic (clica)    


Antifeixistes manifestant-se pacíficament a una de les entrades del parc on PxC feia la Diada del Partit el 22 d'abril de 2012, cosa que ha motivat una sanció d'Interior.

2 comentaris:

  1. No es pot parlar de l'assassinat de Clément Meric, perquè ningú va tenir intensió ni va planificar matar-lo. En qualsevol cas, es pot parlar d'homicidi, car el joves antifeixistes varen voler agredir als neonazis, amb la mala sort que un d'aquests es va defensar i Clément va patir un cop al cap en caure sobre un pivot. Es a dir, la mort va esser tant circumstancial com si algú que intenti agredir-te pel carrer, Xavier, acaba donant-se un cop al cap després que l'hagis empentat per apartar-lo. Llavors, hauríem de parlar de les conseqüències de la violència i no les seves motivacions.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies pel teu aclariment. Ja dirà la justícia qui va començar i en tot cas si el va coemnçar la bronca serà atenuant de l'homicidi.
      Però pel que s'ha publicat després sembla que no va morir pel cop al caure sinó per reitedaes patades quan era a terra.
      De tota manera jo sempre he criticat consignes com "esclafem el feixisme!" com una cartell que hi ha ple Clot, perquè crec que incita a la confrontació violenta.

      Elimina