diumenge, 21 de juliol de 2013

PxC, MARXEN REGIDORS A LLEIDA I ST COLOMA, I ENTREN MILITANTS DE C'S A VILADECANS. PxC debat la proposta del FPO de fer candidatura a les europees. Manquen diners i PxL dubta de la viabilitat i del candidat. El FPO es reuneix també amb l'Asociación de Amigos de Leon Degrelle. Candidatura de Manos Limpias?

PxC, entren a Viladecans, marxen a Lleida 

Ahir va al vespre es va celebrar al restaurant La Cantina de Coarella de Sant Boi del Llobregat, l'acte pel que la majoria de militants de Ciutadans de Viladecans, encapçalats pel cap de llista a les últimes municipals, Manuel García Florido, passaven a militar a PxC.

       A les passades eleccions municipals PxC va obtenir a Viladecans 1.271 vots i un regidor, Alberto Delgado, mentre que C'S es va quedar fora del consistori amb 812 vots. No obstant a les eleccions catalanes del 25 de novembre PxC va baixar, amb només 949 vots, mentre que C'S va quintuplicar els vots, obtenint-ne 4.312. No obstant, amb visió de cara a les properes municipals, la major part de militants de C'S oficialitzaren ahir el seu pas a PxC

       En el sopar una de les militants qualificar PxC com "més que un partit, com una família", un comentari que han fet tantes vegades nous militants de PxC arreu de Catalunya, tot i que alguns després deixin el partit, sigui per la incoherència ideológica, sigui per discrepàncies en temes econòmics, sigui per incompatibilitat amb les maneres de fer d'Anglada i altres dirigents, sigui denunciant que PxC és d'extremadreta i racista. 
      Anglada, per la seva banda en el parlament que va fer, digué que PxC feia política sense "menyspreus ni insultar ningú", va reafirmar-se com a català i espanyol i repetí que "han de marxar els immigrants invasors. Primer el de casa, segon el de casa, tercer els de casa!" Així mateix denuncià que "els moros i els sudamericans es queden la major part de les ajudes" 

Imatge del sopar d'ahir a St Boi amb les noves militants de PxC de Viladecans i les regidores de Mataró i Olot, Mònica Lora i Rosa M Llandrich.
            
REUNIÓ PER DEBATRE LA PROPOSTA DEL FPO DE FER CANDIDATURA EUROPEA 

      Prèviament al sopar, es va reunir el Consell de Presidència (bé, cada dos per tres li canvien el nom) amb la presència d'Anglada, del Secretari General, Robert Hernado, l'advocat Joan Garriga, la secretària de Presidència, Marta Riera, el responsable de Relacions Nacionals i Internacionals, Enric Ravello, el Secretari d'Organització, David Parada, el regidor d'Olot, Nacho Mulleras, i el regidor de Vic, Joan Carles Fuentes, entre d'altres. a la reunió es va debatre la proposta feta pel  FPO austríac, dimecres passat en una trobada a un hotel de Barcelona, per tal que PxC encapçali una candidatura a les eleccions europees amb altres grups identitaris espanyols, donat que a les eleccions de primavera totes les enquestes anuncien una forta pujada del partits identitaris populistes, antiislàmics, xenòfobs o neonazis.
     A la reunió de dimecres a Barcelona hi assistiren el diputat Jörg Jenewein i Briggite Schnild, secretària del partit i tia del president del FPO, Heinz Christian Strache. El FPO juntament amb el Vlaams Belang, belga i un sector del Front Nacional, formen part de l'Aliança Europea per la Llibertat. S'ha de dir, però, que Marine Le Pen discrepa força del discurs excessivament radical i etnicista d'Angalda i d'Enric Ravello, i de les maneres de fer d'Anglada. Tot i que Anglada va anunciar que ella vindria a l'acte final de les eleccions catalanes de novembre, ella no ho va fer. (clica)
     Els dirigents del FPO també han aprofitat el viatge per reunir-se a Madrid amb dirigents de l'Asociació Cultural de Amigos de Leon Degrelle (cap belga de les SS que es refugià a Espanya fins la seva mort) i de Partido x La Libertad.

 Foto de la trobada de fa un any a Xipre de l'Aliança Europea per la Llibertat

       La possibilitat de fer una llista per tot Espanya a les eleccions europees xoca amb diversos problemes. L'un és l'econòmic. A les eleccions catalanes de 2010 el FPO va aportar uns diners, part dels quan encara no ha recuperat; a les espanyoles de 2012 va posar diners l'advocat José M Ruiz Puerta, creador amb Anglada de Plataforma X La Libertad, però el passat abril Ruiz Puerta decidí posar distàncies amb PxC (clica) i va crear el Partido por La Libertad, no convidant a Anglada al Congrés de constitució.         No és cap secret que els que lideren Partido X La Liberdad, que provenen de l'extremadreta clàssica, discrepen del discurs pancatalanista que fan sovint Anglada i Ravello (PxC va expandir-se a la Catalunya Nord fa un any), i del discurs etnicista amb tocs paganoesotèrics de Ravello. Accions d'Anglada, com haver votat fa un mes en favor de posar un carrer al militant de Maulets, Guillem Agulló, o que fa dos Anglada votés la moció de l'Associació de Municipis per la Independència per suprimir o que marxin la Delegació i Subdelegacions del Govern espanyol, i que s'eliminin les multes a ajuntaments que s'han negat a posar la bandera espanyola i pengen només l'estelada, ha distanciat encara més a PxC i PxL, tot i que es defineix com partits germans.

      Per últim, Anglada no té la més mínima noció d'anglés ni francés i es fa difícil imaginar-se'l a Estrasburg. I el candidat que voldria Anglada, o en tot cas de posar-lo de número 2 si encapçalés ell, Enric Ravello, no està ben vist per certs sectors del Partido X La Libertad. 

      Per fer una llista a les eleccions europees, única per a tot l'Estat, cal l'aval de 50 càrrecs públics que només els té PxC, o recollir 15.000 avals ciutadans, però el problema real és l'econòmic i el fet que sectors de PxL desconfiïn de Ravello i Anglada.

         De tota manera podria ser que es faci una candidatura a partir de Sindicat ultradretà, Manos Limpias amb la participació de Partido X La Libertad

MARXA DE REGIDORS A LLEIDA I DESPRÉS DE 4 MESOS ENCARA NO HI HA CAP MEMBRE DE LA LLISTA QUE ACCEPTI L'ACTA VACANT A S.COLOMA DE GRAMENET 

         Tan cert com que entra gent nova a PxC, com els militants de Ciutadans, que qualifiquen PxC com una "gran família" i repeteixen que no són xenòfobs ni d'extremadreta, continuen marxant militats regidors de PxC sigui per disconformitat amb les maneres de fer d'Anglada, sigui per discrepàncies ideològiques, sigui per la gestió econòmica, sigui denunciant que s'adonen que PxC és feixista i xenòfoba.
           Així a ple de demà dilluns a Santa Coloma de Gramenet, es farà per quarta vegada amb una cadira buida (clica), en no haver acceptat cap membre de la llista el lloc vacant del tercer regidor de PxC. A Santa Coloma presideix PxC Juan Gómez Montero, que ha estat motiu de diverses condemnes i crispa d'una manera exagerada els plens.

LLISTA DE PxC DE SANTA COLOMA I BALL DE REGIDORS I RENUNCIES. Obtenen 3 regidors.

  1. SERGIO PALOMO CHILLERÓN (dimiteix fa quinze mesos) Va militar a Estado Nacional Europeo
  2. JUAN GOMEZ MONTERO (Esdevé cap del Grup Municipal) Va militar a Estado Nacional Europeo
  3. GERARDO ESTEBAN SERRANO CORPAS (Dimiteix fa sis mesos)
  4. RAQUEL MONREAL GOMEZ (Renuncia a ser regidora)
  5. VERONICA GOSENDE ESTEVEZ (Renuncia a ser regidora)
  6. LUIS MUÑOZ MUÑOZ (Es nomenat regidor en el lloc de Sergio Palomo, però plega als 5 mesos)
  7. ESTEBAN ESCRIBANO SAAVEDRA (Substitueix a L. Muñoz) Va ser candidat  de Democracia Nacional
  8. JOSE LUIS MIRANDA CARMONA (Renuncia a ser regidor)
  9. CHRISTIE DEMEULDRE GUYAUX (S'havia anunciat com a nova regidora en plegar Gerardo Esteban, però fa un mes es va anunciar que no accepta el càrrec
   MOLLERUSSA I TÀRREGA

    A la demarcació de Lleida PxC va patir fa 5 anys l'escissió del seu líder, el regidor de Cervera i Vicepresident del partit, Mateu Figuerola, que juntament amb altres dos regidors va crear el Partit X Catalunya. Figuerola va denunciar que Anglada li havia cobrat per anticipat per ser cap de llista 3.000 euros i denuncià que ningú tenia accés als comptes del partit. 
      Va passar a liderar PxC a Lleida l'únic regidor que conservava PxC, Eduard Pallerola, de Sant Martí de Riucorb. I el fet que a diferents municipis de Lleida es presentés al maig de 2011 també la llista de Figuerola -que seria de nou regidor de Cervera-  va impedir que a Ponent PxC tingués un creixement similar a la resta de Catalunya, i Eduard Pallarola no revalidà l'acta de regidor. 

     Aquestes últims mesos PxC de Lleida ha viscut una nova crisis i al febrer dimitiria la regidora de Mollerussa, M Carmen Sabater, que seria seria substituïda per Maria Teresa Niubó, que al ple de juny es va passar al Grup de no adcrits, deixant PxC. El mateix ha fet el regidor i cap de llista per Tàrrega, Josep M Estadella, ara no adscrit. I es comenta que és probable que un dels dos regidors que conserva PxC a la demarcació de Lleida facin el mateix.

      En els últims mesos també han deixat PxC, conservant però l'acta, els regidors de Ripoll, Sant Joan de Vilatorrada i Sant Vicenç de Castellet. En algun cas ha sigut també discrepant amb la postura de PxC contra el dret a decidir. Poc després de les eleccions municipals ho van fer dos dels tres regidors de PxC a Salt denunciant el caràcter racista de PxC.

       Per últim, si bé li veig poc espai, Gerard Bellalta, que fou cap de llista per Vilanova i la Geltrú, ha creat ara el Partit Espanyol de Catalunya.  El partit Via Democrática, del regidor de Sant Just Desvern, Pablo Barranco, ex Secretari General de PxC, va anunciar que celebrarà un nou congrés el proper 11 de setembre, si bé podria ser que finalment el partit es dissolgui.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada