dimecres, 31 de juliol de 2013

DETINGUTS DOS VEÏNS DEL BARRI DEL CARMEL PER DIFONDRE DES D'INTERNET IDEARI NACIONALSOCIALISTA I MÚSICA RAC.

Els Mossos d’Esquadra han  fet avui una nota de premsa comunicant que el dilluns 29 de juliol van detenir dues persones que es dedicaven a la difusió de l’ideari nacionalsocialista mitjançant l’ús d’una ràdio que emetia música RAC (Rock Anticomunista) des d’Internet. 
Tot i que la nota dels mossos no ho diu, la web és Radio Botella i podria ser propera a les Brigadas Blanquiazules.






 La investigació es va iniciar a principis d’aquest any, quan la Policia de la Generalitat va detectar l’existència d’aquesta ràdio que es feia conèixer mitjançant diverses webs radicals freqüentades per persones vinculades a moviments neonazis.


Els investigadors van poder ubicar la ràdio en un domicili del barri del Carmel de Barcelona. Des d’aquest domicili, les dues persones detingudes feien difusió de música RAC, gènere musical que destaca pel fet que el contingut d’algunes de les seves lletres incita a la violència i promou l’odi contra una raça, ideologia, l’antisemitisme i contra els col·lectius immigrants, així com es fa difusió de la doctrina nacionalsocialista.


Cal destacar també que la ràdio servia per promoure concerts i noves bandes musicals afins a la ideologia nazi. L’administrador de la ràdio oferia a aquests nous grups la possibilitat de donar-se a conèixer des de l’emissora, així com des d’un blog vinculat a la ràdio.


La Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra va poder determinar l’ampli abast de l’emissora en observar contactes no tan sols a nivell de l’estat espanyol sinó també a d’altres indrets del món, principalment a Sud-amèrica. Els oients es comunicaven entre ells mitjançant un xat que estava operatiu durant l’emissió dels programes.


Els investigadors van detenir les dues persones vinculades amb l’emissora, majors d’edat i de nacionalitat espanyola, i van registrar el domicili que s’utilitzava com a estudi de ràdio. Com a resultat del registre es van comissar diversos equips informàtics i gran quantitat de suports amb música RAC.


Els dos detinguts van passar a disposició judicial el dimarts 30 de juliol. Després de declarar davant del jutge, els dos detinguts van quedar en llibertat amb càrrecs. El jutge ha ordenat el tancament de la pàgina web Radio Botella on s’allotja l’emissora.

Els delictes que se'ls imputen serien els tipificats en els articles 607 i 510 del Codi Penal (clica)

 

Cap comentari:

Publica un comentari