dimecres, 18 de desembre del 2013

CELEBRAT A ST BOI EL JUDICI PER DENÚNCIES CREUADES ENTRE PxC I UNITAT CONTRA EL FEIXISME. La fiscal demana l'absolució per les dues parts. Anglada no reconeix la militància dels qui surten amb símbols nazis


Josep Anglada, acompanyat de la regidora i secretària de Presidència, Marta Riera, entrant al jutjat

Aquest matí s'ha celebrat al Jutjat n 1 de Sant Boi el judici de faltes per les denúncies creuades entre Sílvia Iborra i Àlex Pérez, militants d'Unitat Contra el Feixisme i el Racisme de Sant Boi de Llobregat, cap el regidor de PxC, José Real, i el militant o simpatitzant del partit, Juan Domínguez, per coaccions, d'una banda, i de Josep Anglada, en nom de PxC, cap a Iborra i Pérez per injúries i calumnies, de l'altra.

 Els fets motiu de les denúncies van succeir la nit del passat 18 de juliol, quan Unitat Contra el Feixisme i el Racisme de Sant Boi de Llobregat, va enganxar uns cartells contra de l'acte que Plataforma X Catalunya feia dos dies després a un restaurant del municipi, en el que hi havia fotografies de militants i dirigents de PxC amb una esvàstica, la creu celta, o fent la salutació feixista. 

Sílvia Iborra i Alex Pérez mentre enganxaven cartells es van adonar que el regidor de PxC, José Real, acompanyat de Juan Domínguez els estaven seguint i els hi feien fotos, fet que va motivar que Iborra i Pérez marxessin del lloc on eren, sent seguits a uns 30 metres de distància pels dos militants de PxC. En veure que els seguien i, com va explicar Iborra, tenir por que pogués passar alguna cosa en separar-se per anar cap els seus domicilis, van decidir trucar als mossos d'esquadra els quals es van presentar i van identificar als quatre, finalitzant així el seguiment dels dos membres de PxC als dos antifeixistes, els quals posarien dies més tard una denúncia per coaccions i intimidació.

Per la seva banda Josep Anglada va interposar dues setmanes més tard una denúncia cap els dos joves per injúries i calumnies vers PxC, que es va tramitar conjuntament amb la d'Iborra i Pérez. 

A preguntes de la fiscal -que recentment ha actuat en altres judicis a dirigents de PxC-, del seu advocat i de l'advocada de PxC, Iborra i Pérez van explicar que el motiu dels cartells era només que es visualitzés què feia i quina eren les idees de PxC, posant al cartell quatre fotos publicades a diferents mitjans i a la xarxa on es veu membres de PxC amb simbologia nazi o racista. I que l'objectiu d'UCFiR  era treballar per la convivència dels ciutadans. Tots dos van manifestar que van sentir-se intimidats en fer-los fotos de nit pel carrer i ser seguits pels dos membres de PxC. 

Per la seva banda el regidor José Real i el simpatitzant de PxC, Juan Domínguez, han manifestat que en cap cas van pretendre intimidar, sinó només tenir constància gràfica de qui eren els que enganxaven cartells i que certament els van seguir fins a la "Jijonenca", però a una distància de 30 metres i sense dirigir-se verbalment en cap moment cap a ells. José Real ha manifestat que ell també va trucar als mossos, cosa que ha desmentit un dels agents que va intervenir aquella nit, dient que l´única trucada que van rebre va ser la de l'Àlex Pérez.  

Per la seva banda, Josep Anglada, que ha declarat en condició de president del partit que va denunciar a Iborra i Pérez, ha manifestat que no li constava que el qui apareixia en el cartell de PxC en una foto amb una esvàstica fos el dirigent de PxC de Lleida i Arbeca, Xavier Martínez Moyá,  i tampoc ha reconegut al regidor de PxC, Alberto Sánchez, a la foto en la que surt amb la creu celta, i ha afegit que encara que les fotos fossin de membres del partit, no seria responsabilitat seva ni havia de comprometre a la resta.

La Fiscal ha demanat l'absolució de tots quatre, donat que per ella no quedava provat que els dos militants de PxC intimidessin a Iborra i Pérez, i l'absolució també dels dos antifeixistes donat que no es podia considerar que el cartell fos injuriós ni atemptés a l'honor de PxC. L'advocada de PxC, per la seva banda ha demanat que es condemni a Iborra i Pérez a una multa de 1.150euros. 

Màrius García Andrade, defensor dels dos antifeixistes, ha demanat que es condemni a Real i Domínguez una multa de 450 euros, rebatent d'altra banda a l'advocada de PxC, donat que des del moment que aquest partit "fa una posta política radical i arriscada en uns àmbits molt sensibles, és lògic que sigui susceptible de ser qüestionada per persones o grups d'altres ideologies o amb valors diferents"

A la porta del jutjat s'han concentrat mig centenar de persones per donar suport a Iborra i Pérez, entre els qui havia quatre regidors d'Iniciativa de l'equip de govern de la ciutat. Anglada, Real i Domínguez han vingut acompanyats d'una quinzena de militants. En l'hora d'espera a que comencés el judici tots dos grups han estat junts als passadissos dels jutjats en un ambient tranquil, si bé Josep Anglada no ha desaprofitat l'ocasió per fer comentaris diversos sobre els perroflautes.

 A preguntes de què pensava del la sortida de PxC dels tres regidors de Manlleu, oficialitzada ahir a la nit, ha manifestat que avui mateix faria el comunicat de resposta, i esperava que Antoni Sánchez, que és conseller comarcal d'Osona per PxC, no es presentés avui a la reunió del Consell  

Sílvia Iborra i Álex Pérez han manifestat en acabar el judici, que continuaran qualificant PxC de feixistes i donant visibilitat del que són realment moltes de les persones d'aquest partit, tal com pretenien els cartells que van enganxar. 
    

Sílvia Iborra i Alejandro Pérez, amb l'advocat Màrius Garcia Andrade en entar als jutjats. A sota amics i simpatitzants donat-lis suport.
.
José Real, amb Anglada d'esquena, en acabar el judici.

El cartell motiu de la denúncia de PxC cap a Iborra i Pérez en el que Anglada no ha reconegut a dirigents de PxC

1 comentari:

  1. En defensa pròpia diré que el de les fotos sóc jo quan tenia 13 anys (res a veure amb les inquietuds que ara em mouen). I també li faig saber, que no estic ja vinculat a PxC; vaig marxar per les mateixes raons exposades per els meus antics companys de partit, els ex-militants de la PxCatalunya Nord. El identitarisme neix com a contraposició als estats-nacions, que per a res són identitaris, només jacobins, masònics i francesos. Els identitaris catalans som favorables a la consulta, ja que les nacions tenen tot el dret del món a decidir (altra cosa és la independència.

    Visca Catalunya Lliure!
    Amunt Les Espanyes!
    Europa Erwache!

    ResponElimina