dimecres, 30 de juliol del 2014

CONCENTRACIÓ D'ULTRES A LA SEU DE CDC CONVOCATS PER SOMATEMPS

Aquesta tarda un centenar de persones, convocades pel col·lectiu unionista i d'ultradreta, Somatempts, s'han manifestat davant de la seu de CDC al carrer Còrsega de Barcelona,  per denunciar la corrupció de la família Pujol Ferrussola i el procés independentista. 
Entre els participants hi havia militats i dirigents de Plataforma per Catalunya (PxC) com el Secretari General, Robert Hernando, i membres de l'executiva com Miguel Ángel Chiquillo o Joan Garriga. També hi era l'Alejandro Fernández, el regidor de L'Hospitalet de Llobregat, Alberto Sánchez acompanyat de militants dels Casal Tramuntana. Hi havia membres de VOX -com Ariadna Hernández-, La Falange, MSR i Democracia Nacional.
En algun moment diversos manifestants han increpat a diferents periodistes amb paraules i gestos amenaçadors, cosa que ha motivat alguna identificació per parts dels mossos d'esquadra.
.

 Ariadna Hernández, cap de VOX a Barcelona i número 7 a la llista d eles europees, darrera la pancarta



 
Membres del casal Tramuntana amb el regidor de Plataforma per Catalunya de L'Hospitalet, Alberto Sánchez

Robert Hernando, Secretari General de PxC, amb els membres de l'executiva de PxC, M Ángel Chiquillo i Joan Garriga 

Somatemps es va crear el 15 de novembre de 2013 en una reunió a Sampedor en la que hi van partcipar, entre d'altres, Josep Alsina i Juan Antonio Llopart del Movimiento Social Republicano, Javier Barracoya, de la Comunión Tradicionalista Carlista, Josep Ramon Bosch que va ser membre del sector nebrerista del PP, a més d'algun militant de Ciutadans de Manresa. Ben aviat s'hi integrarien membres de Plataforma per Catalunya, Sociedad Civil y Democracia (partit de Mario Conde liderat a Catalunya per Ariadna Hernández que acabaria a VOX i participarà en actes del Casal Tramuntana) 
El 26 d'abril passat a Poblet es fa fer l'acte oficial de constitució i presentació, i els dies 11, 12 i 13 de juliol va celebrar el seu primer congrés a Ripoll.
S'ha de dir que mentre a Somatemps la majoria dels seus integrants -tret d'alguns procedents del PP i C'S- són membres de l'ultradreta clàssica: PxC, MSR, VOX, carlistes o el Casal Tramuntana, també hi ha Societat Civil Catalana impulsada també per alguns membres de Somatemps, en la que hi participen persones properes a altres partits com PP, C'S, PSC i ex convergents, sense cap vinculació amb l'ultradreta, si bé Josep Ramon Bosch fa de portaveu. 

La Delegada de Govern, Maria Llanos de Luna, ha mantingut algunes reunions amb Somateps en les que s'ha tractat de l'estratègia a seguir front la voluntat d'Artur Mas de fer la consulta el 9 de novembre. I va ser ella qui, lamentant que la majoria dels dirigents de Somatemps estaven vinculats a la ultradreta, els va animar a crear una entitat més àmplia. Per aixó els mateixos dirigents de Somatemps creen Societat Civil Catalana. Joaquim Coll, Vicepresident de Societat Civil Catalana, m'ha negat qualsevol vinculació de SCC amb l'ultradreta.


 Reunió de Somatemps amb Maria de los Llanos de Luna a la Delegació del Govern. ella els comenta que caldria tenir una entitat o plataforma més àmplia i crearan Societat Civil Catalana. 

Acte de Somatemps a Poblet




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada