dilluns, 14 de juliol del 2014

PxC MANTÉ LA PARADA DE RECOLLIDA DE MENJAR "PELS DE CASA" A MANRESA, MALGRAT LA PROHIBICIÓ MUNICIPAL A POSAR LA CARPA. CONVOCADA ACCIÓ ANTIRACISTA D'ENTITATS DEL BAGES

Malgrat la prohibició de l'Ajuntament de Manresa a la instal·lar demà al matí la carpa de Plataforma per Catalunya al mercat de la Font dels Capellans de recollida de menjar "pels de casa", Plataforma per Catalunya ha anunciat que manté la seva intenció de recollir aliments -encara que sigui sense carpa-, que repartirà propaganda al carrer i farà una roda de premsa en un bar proper.

L'Ajuntament no ha autoritzat l'acció donat que, com explica en un comunicat:
 "La decisió de no autoritzar aquesta iniciativa s’ha adoptat fent una interpretació estricta de la normativa municipal ja que la instal·lació de l’esmentada carpa incompleix l’Ordenança municipal reguladora de la venda no sedentària.
Considera que la denegació de l’autorització és, a més a més, el que correspon aplicar a una iniciativa pretesament solidària que en realitat és una actuació xenòfoba i reprovable des del punt de vista democràtic i del respecte a les persones.
Pel que fa a l’advertència de PxC que manté la seva intenció de recollir aliments i repartir fullets propagandístics, recorda que tant la recollida d’aliments com la distribució de publicitat a la via pública també està subjecte a l’autorització administrativa corresponent d’acord amb les ordenances municipals, i PxC no l’ha sol·licitat". 
L'anunci per part de PxC de que posaria una carpa per recollir menjar per repartir només entre veïns de Manresa autòctons necessitats, va motivar  la convocatòria d'una acció de rebuig per part de Tots fems Bages i altres entitats que han convocat a les 8,30 del matí a l'aparcament de davant la Taverna del Mallol (Ctra.Pont de Vilomara amb C/de l’arquitecte Montagut), i al mateix mercat per qui arribi al llarg del matí. 

L'anunci de la recollida de menjar de PxC i de l'acció contrària d'entitats bagenques ha despertat expectació després de l'èxit de l'acció antiracista feta a Igualada el 7 de juny quan un grup de dones d'origen africà, asiàtic, llatinoamerica o de l'Europa de l'est, convocades per l'associació Atlas, van anar  a la parada de PxC a portar menjar amb l'enganxina "Canvia el xip, jo també sóc d'Igualada" L'Associació de Veïns de la Font del Capellans ha fet un comunicat rebutjant l'acció de PxC.
Imatges de l'acció d'Igualada de dones d'origen estranger front la carpa de PxC


Vídeo de l'acció d'Igualada
COMUNICAT DE L'ASSOCIACIÓ DE VEÏNS DE LA FONT DELS CAPELLANS

Resposta a la recollida d'aliments de PxC al barri de la Font dels Capellans
L’ Associació de Veïns Font dels Capellans s’ha fet ressò de la notícia sobre el recapte racista que PxC vol fer al mercat popular de la Font dels Capellans. I és per aquest motiu que l’entitat veïnal rebutja i està en contra rotundament contra aquest tipus d’ accions, ja que el tema de l’ alimentació és un problema molt greu que afecta tothom, i que no es pot discriminar cap persona per la procedència ni per altres raons, ja que tothom pateix la crisi de la mateixa manera i aquest és un problema universal. I un partit com PxC, està fent política amb connotacions racistes i xenòfobes sobre un problema que afecta totes les persones humanes i això no es pot tolerar.
L’ AV Font dels Capellans ja fa anys que treballa el tema de la solidaritat amb el projecte “ Font Solidària” ajudant totes aquelles persones, famílies i col•lectius que més ho necessita sense fer distincions de cap mena, i amb aquesta acció que vol realitzar PxC, l’ entitat veïnal considera que està confonent i enganyant la població del territori al demanar donacions d’aliments i s’està entremetent en competències mal plantejades amb raons polítiques xenòfobes , com també s’està entremetent en els projectes i accions solidàries que la nostra entitat veïnal realitza al territori.

AV Font dels Capellans


COMUNICAT DE PxC:
Valentí Junyent alcalde convergente de Manresa ha prohibido a última hora la instalación de la carpa para recoger alimentos solidarios que tenía organizada Plataforma per Catalunya para mañana en Manresa, concretamente en el Mercat de la Font dels Capellans de 9 a 14 horas.
Las presiones de la ultraizquierda violenta que había anunciado movilizaciones fascistas contra PxC parece ser que han avivado la cobardía del alcalde, político muy dado a visitar mezquitas y ayudar inmigrantes. De lo contrario no se explica que  haya prohibido de forma vergonzosa, a menos de 24 horas de la acción, con alevosía y nocturnidad una recogida de alimentos solidaria para gente de casa necesitada.
Igualmente PxC anuncia que pese al bochornoso boicot a una acción solidaria de la casta política que gobierna el Ayuntamiento de Manresa mañana estarán en el Mercat de la Font dels Capellans como estaba previsto y recogerá los alimentos que traigan los vecinos a pesar de no poder instalar la carpa por imperativo legal. De otra parte,  PxC repartirá  folletos explicativos sobre las malas artes del gobierno de la ciudad y su boicot a la solidaridad con la gente necesitada de Manresa y comarca.
Asistirá al evento  el secretario general de Plataforma, Robert Hernando que junto con los concejales de PxC en Manresa Albert Pericas y Sebastià Llort atenderán a los medios de comunicación en rueda de prensa a las 12h en el restaurant  Versus C/ Foneria Nº3 de Manresa, muy cerca del mercado.

1 comentari:

  1. No ho entenc. Per què una persona no té dret de donar de menjar a qui vulgui només, i no a qui vulguin d'altres? No ho entenc, francament, si m'ho puguessis explicar... Gràcies.

    ResponElimina