dimecres, 24 de setembre del 2014

EL PRESUMTE AUTOR DE L'ATAC A 5 PERSONES A LLEIDA TÉ ANTECEDENTS DE VIOLÈNCIA RACISTA. 14 HORES DESPRÉS DE LA SEVA DETENCIÓ PxC ENCARA DIFON QUE L'AUTOR VA SER UN ÀRAB.

Segons La Memòria 2013 de la Fiscalia de La Rioja Alejandro Ruiz Vidal, el jove de 21 anys detingut ahir a la tarda quan es va inculpar de les agressions d'abans d'ahir amb arma blanca a cinc persones a Lleida, havia estat detingut amb 7 joves vinculats o simpatitzants de l'associació ultra Nueva Época el 23 de sembre de 2012, estant actualment pendents de judici. El grup o alguns dels seus membres són propers a Liga Joven i Acción Nacional Revolucionaria (ANR) i haurien participat a les Jornades Canillejas (Madrid) del passat cap de setmana.
Aquesta agressió -tot i que 4 dels cinc agredits eren estrangers-, va ser aprofitada per alguns per culpabilitzar a un suposat ciutadà estranger i sacsejar política i socialment la xenofòbia, cosa que va motivar que l'alcalde de Lleida Ángel Ros, demanés que s'aprofités per encendre la xenofòbia.
Aquest migdia tant Plataforma x Catalunya de Lleida com el seu Secretari General Robert Hernando, el compte del partit, i altres grups locals encara tenien penjats diversos tuïts atribuint l'agressió a un immigrant àrab i criticant a TV3 d'amagar informació.
Per divendres a la tarda UCFiR i altres entitats han convocat una concentració a Lleida


 Tuit encara actiu amb comentaris irònics dient que no és certa la seva versió
 


Web de l'associació a la segons Fiscalia i mossos pertany l'agressor
CONVOCATÒRIA ACTE ANTIRACISTA A LLEIDA:
Concentració: Feixisme Mai Més! Ni a Lleida ni enlloc
divendres 26 de setembre, 18h, Plaça de la Pau de Lleida
Davant les agressions racistes i feixistes a cinc persones (quatre d’origen estranger) ocorregudes el passat dilluns a la tarda a Lleida, Unitat Contra el Feixisme i el Racisme de Lleida vol expressar la seva més contundent condemna i repulsa. El detingut i presumpte culpable, Alejandro Ruiz Vidal, amb antecedents penals per agressions racistes i feixistes a Logronyo no presentava trastorns psiquiàtrics però sí un vincle amb l’organització feixista Nueva Época, associació de característiques molt similars i de naturalesa neonazi com el Casal Tramuntana a Barcelona o Casa Pound a Itàlia.
UCFR Lleida lamenta especialment que davant els fets, els mitjans de comunicació donessin com a bona una mala descripció (pell fosca i barret musulmà) i que això desencadenés en múltiples comentaris racistes tant a les xarxes socials com en mitjans convencionals. Aquesta no és una agressió feixista aïllada sinó que forma part d’un entramat de fets que transcendeixen cada cop amb més freqüència donada la crescuda de la ultradreta a Europa. Per aquest motiu cal fer una reflexió conjunta com a societat lleidatana que som per evitar comentaris i actituds racistes que no fan més que alimentar les organitzacions feixistes i d’ultradreta.
Cal fer memòria i tenir present que el nazisme a Alemanya no va ser fruit de la casualitat sinó de les expressions de racisme de baixa intensitat que creixien exponencialment mentre tothom mirava cap a una altra banda o bé hi contribuïa directament. Quan els nazis van arribar al poder els genocidis que es van cometre van ser imparables. Aquest fet demostra que la discriminació i segregació racials poden ser un primer pas per justificar les agressions feixistes com la que hem hagut de lamentar a Lleida aquesta setmana.
Unitat Contra el Feixisme i el Racisme a Catalunya continua lluitant per denunciar les agressions constants de la ultradreta i per construir una societat més justa, més equitativa i de convivència pacífica entre diferents, per aquest motiu convoquem a tota la societat lleidatana a la concentració que es farà divendres 26 a les 18:00h a la Plaça de la Pau de Lleida.
Feixisme Mai Més! Ni a Lleida ni enlloc.
Anar a la web d'UCFiR 

2 comentaris:

  1. Sergio Serralvo Ramírez, uno de los neonazis más conocidos de Barcelona, falleció el pasado sábado 20 de septiembre en un accidente en la montaña. Fue cabeza de lista de PxC en su pueblo, Cornellà de Llobregat en las municipales de 2011, quedándose a pocos votos de ser concejal. En 2008 salió en un reportaje sobre neonazis en TV3 y cuando el partido se enteró, lo expulsaron.

    Los comentarios del último post en Facebook dejan claro que murió.

    https://www.facebook.com/sergio.serralvoramirez?fref=ts

    ResponElimina
  2. Pese a lo que diga esa esquela, murió en Aigüestortes al caer por un precipicio.

    ResponElimina