divendres, 20 de gener del 2017

TRUMP NO DEFRAUDA I FA UN DISCURS A L'ESTIL MÉS POPULISTA I DEMAGOG, INAPLICABLE ECONÒMICA, SOCIAL I MILITARMENT, MENTRE DESQUALIFICA A LA CASTA POLÍTICA DE WASHINGTON I S'ATRIBUEIX A ELL UN SUPSOAT EMPODERAMENT DE LA MASSA. Diu que eradicarà el Daesh, però ningú sap com

1.Donald Trump ha dit que avui, amb ell, "Washington transfereix el poder a la gent, al poble". Però és el president que té la popularitat més baixa de la història segons totes les enquestes que li donen només una popularitat del 40%, 18 punts menys que la que tenia Ronald Reagan el dia del seu jurament.  
2. Diu que "torna el poder a la gent" -no a la ciutadania-, fent un discurs sobre l'empoderament de la massa, molt similar al que sense gaire fonament fan arreu tots els social-populismes de lideratges messiànics, siguin d'ultradreta clàssica, siguin personatges empresaris mediàtics com ell, per exemple Berlusconi, i també alguns d'esquerra personalista. I front els polítics demòcrates i republicans de (la Casta) de Washington, fa un govern d'empresaris que no han exercit càrrecs públics de govern o legislatius. Empresaris que per triomfar han defensat i aplicat polítiques econòmiques ultraliberals sense cap mena de "compassió" per qui no té l'èxit immediat. "Estàs acomiadat!", frase que repetia Trump en alguns dels seus actes i programes de TV.
3.Diu que Washington i els que l'han precedit han transferit, donat la riquesa de la classe mitjana a gent de fora i a països estrangers, i que  ell amb el proteccionisme farà que tornin les fàbriques i la feina: "Una a una les fàbriques han tancat i han marxat a l'estranger. La riquesa de de la nostra classe mitjana se li ha tret de les seves llars i s'ha redistribuit arreu del món"  "Comprarem productes americans i els llocs de treball seran pels americans". "Hem de protegir les fronteres del països que fabriquen els nostres productes, ens roben empreses i feines".  Però el proteccionisme i el tancament econòmic és una arma de doble full, donat que llavors tampoc hi hauran exportacions. No es pot tornar a una economia proteccionista autàrquica en un món globalitzat. Amb el seu discurs culpabilitza als governs i ciutadans de països on han marxat les fàbriques, -"que ens roben"- genera un discurs d'odi.
4. "Hem subsidiat exèrcits d'altres països, hem defensat les fronteres d'altres nacions i hem rebutjat defensar les nostres (...) Però això ara ja és passat!  Unirem al món civilitzat contra el terrorisme islàmic radical que eradicarem de la capa de la terra!" ¿I com es pot fer sense intervencions militars ni aliances o ajudant a altres exèrcits més dèbils d'estats que pateixen el terrorisme islàmic? Una cosa és qüestionar certes intervencions militars, com l'invasió de l'Iraq de 2003, que van ser equivocades i contraproduents, però Trump sembla que nega tota intervenció, incloses les de caire humanitari i fetes amb l'aval de l'ONU en les que els Estats Units hi han tingut un pes important. I quina és l'estratègia secreta de Trump per "eradicar" totalment el terrorisme islamista, d'Al Qaida i el Daesh?
5. "D'avui en endavant, Amèrica Primer. Amèrica Primer!"   Sempre que s'ha utilitzat aquest eslògan, "Primer nosaltres, Primer els de casa" "Deutschland über alles", ha sigut  per legitimar o justificar polítiques racistes i agressives que han desembocat amb odi i racismes social i institucional. 

Ah! I pels que pensen que potser aviat Trump haurà d'afrontar un impeachment, recordem que Mike Pence, el Vicepresident, sí que té ideologia. És un "creacionista" que nega Darwin i els valors de la Il·lustració. Mentre Trump s'ha dedicat a saber vendre i fer-se ric, Pence té una ideologia més fonamentada i perillosa que Trump.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada