dissabte, 8 de juliol del 2017

DUES CENTES PERSONES ES MANIFESTEN A SANT FELIU DE LLOBREGAT CONTRA LA MESQUITA QUE CANVIA D'UBICACIÓ. TOT I QUE LA CONVOCATÒRIA LA FEIA UNA PLATAFORMA VEÏNAL, EL PERMÍS L'HA DEMANAT DEMOCRACIA NACIONAL. TAMBÉ HI ERA JOSEP ANGLADA i VEÏNS CONTRARIS A LA MESQUITA DE NOU BARRIS A BARCELONA. Una quarantena d'antifeixistes s'han contramanifestat sent aturats pel mossos. L'alcalde considera que l'acte era un muntatge d'un grup feixista "per fer-se veure"


Unes dues centes persones s'han manifestat aquesta tarda a Sant Feliu de Llobregat contra la mesquita del municipi que, després de molts anys d'existència, es trasllada del  carrer Ventura i Gassol del barri Centre, a una nau del carrer Monmany del barri de Can Calders. 
Tot i que la convocatòria de la manifestació la signava un plataforma veïnal, de fet el permís de l'acte l'ha demanat Democràcia Nacional que porta mesos fent campanya per tal que no es donin els permisos a aquest centre de culte.  L'Ajuntament, que ha demanat als veïns que no participessin a la manifestació, va fer un comunicat recordant que el centre de culte que ara canviarà d'ubicació porta 14 anys funcionant sense cap mena de conficte amb el veïns, i ha responsabilitzat als grups ultres convocants de l'acte de voler trencar la convivència al municipi.
Tot i que gruix principals de manifestants eren de Democracia Nacional, alguns d'ells vinguts de fora de Catalunya, hi havia veïns de Sant Feliu, el fundador de Plataforma per Catalunya i regidor de Vic, Josep Anglada, ara impulsor del partit Som Identitaris, acompanyat de militants d'aquest partit, veïns de Nous Barris de Barcelona que impulsen la campanya contra la mesquita del carrer Japó, així com militants ultres de l'àrea de Barcelona i el Vallès que en el seu dia eren habituals del desaparegut Casal Tramuntana i militants del també ultra o socialpatriota "Generación Identitaria". En canvi no hi ha participat Plataforma per Catalunya, partit que sí s'ha implicat molt i ha estat present en les protestes contra l'obertura de l'oratori del carrer Japó, a Nou Barris, Barcelona. 
A la vorera de davant hi havia l'alcalde de Sant Feliu, Jordi San José, d'Iniciativa, acompanyat del senador de Ciutadans i exregidor de Sant Feliu, Xavier Alegre, que amb una vintena de veïns eren allà observant l'acte sense participar-hi.

El president de Democracia Nacional, el valencià Manuel Canduela, i el responsable de les joventuts, Juan de Haro, xerrant amb Josep Anglada abans de començar l'acte.

 Una veïna llegint el comunicat contra la mesquita

El president de DN, Manuel Cancuela, fent el seu parlament.

A la plaça de l'Estació on ha començat l'acte ha parlat primer una veïna que tot i dient que són contraris a cap religió,  la presència d'aquesta mesquita, portarà més musulmans al barri, cosa que coartarà la llibertat de les noies i dones del barri i que, farà que els pisos del veïns perdin valor i perjudicarà als negocis autòctons. 
Tot seguit ha intervingut el líder de Democracia Nacional, Manuel Canduela, que ha acusat a l'imam de Sant Feliu, Jamal Dine Khamlich, de diforndre l'islam wahabita més radical, i que cal impedir que "Sant Feliu sigui com el barri de Molembeek de Brussel·les". Canduela ha carregat contra l'alcalde Jordi San José (ICV-EUiA), que era allà observant la protesta, per haver intentat prohibir la manifestació i en canvi no voler prohibir la mesquita.
Mentre Canduela parlava, s'han acostat un grup d'uns 40 antifeixistes que pretenien arribar al lloc, que han estat aturarats pels Mossos d'Esquadra que hi ha desplaçat nou furgonetes de l'Àrea de Recursos Operatius. En cap moment hi ha hagut contacte entre els dos grups si bé, poc abans que la manifestació arribés a la nau on s'ha d'ubicar el centre de culte, un grup d'antifeixistes ha esta a punt d'irrompre per una escala lateral, sent aturats pels mossos.
Si bé en els seus parlament, tant Canduela com la portaveu dels veïns contaris a la mesquita han intentat distanciar-se de posicions d'extremadreta o racistes, mentre es feia la manifestació des de la Plaça de l'Estació fins la nau on s'ubicarà i a part de consignes com "Mezquita No!" s'han fet crits similars als que fan aquests grups els 12 d'octubre com "No nos engañan, Cataluña es España!" o "Refugiados No!, españoles Sí!, "No son refugiados, son invasores!" 
En acabar la manifestació l'alcalde de Sant Feliu, Jordi San José, ha manifestat que "una manifestació de feixistes sempre és desagradable, però han estat quatre gats i hi havia molt poca gent de Sant Feliu, perquè han entès que era un pretext d'un partit feixista per fer-se veure i per crear un sentiment d'islamofòbia, que és el caldo de cultiu del feixisme, davant la qual cosa un no pot quedar-se al marge".



 Agents de l'ARRO impedint que els antifesixites arribessis a la Plaça de l'Estació

Veïns contraris a la mesquita del carrer Japó a Nou Barris, Barcelona, també s'han maniefestat a Sat Feliu

 Com és habitual a les manis ultres del 12 d'octubre, en començar i acabar la manifestació s'han s'han encès bengales i pots de fum
 Anglada i Canduela al capdavant de la manifestació
                                                         






 Gairebé al final d ela maifestació un grup d'antifeixistes ha estat a punt de contactar amb els ultres i antimesquita, sent aturats pels mossos


En acabar la manifestació davant de la nau on s'ha d'ubicar la mesquita, s'han encès bengales

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada