dijous, 6 de juliol del 2017

DEMOCRACIA NACIONAL (DN) I "SOM IDENTITARIS" (ANGLADA) SE SUMEN A LA MANIFESTACIÓ CONTRA L'ORATORI DE SANT FELIU DE LLOBREGAT. L'Ajuntament que senyala a DN com organitzadora de la campanya contra el centre de culte, acusa als grups ultres de voler trencar la convivència

Democracia Nacional i Som Identitaris (partit que lidera el fundador de PxC, Josep Anglada) participaran dissabte a la manifestació contra l'oratori o mesquita de Sant Feliu de Llobregat, protesta impulsada per un grups de veïns contraris a aquest centre de culte. Ha estat de fet Democracia Nacional el grup polític de l'àmbit ultra que ha demanat el permís per fer la manifestació, i porta ja varis mesos fent campanya contra aquest centre i el seu imam.  Plataforma per Catalunya que s'ha implicat força en la campanya contra el nou oratori del carrer Japó de Nou Barris a Barcelona, de moment no està participant ni convocant a la manifestació de Sant Feliu, si bé alguns militants o dirigents de PxC sembla que hi participaran a nivell personal. Josep Anglada, en canvi, sí que hi ha estat convidat a participar-hi i el seu grup, SOM Identitaris, també convoca l'acte. 
La mesquita en qüestió no és nova, sinó és la que funciona des de fa 14 anys, que es trasllada del barri Centre al de Can Calders. Democracaia Nacional acusa a l'imam de la mateixa, Jamal Dine Khamlich, de diforndre l'islam wahabita més radical.

L'Ajuntament ha fet un comunicat de rebuig a la manifestació, recordant que la mesquita porta funcionant 14 anys sense cap mena de problemes i que si la nova ublicació de compleix la normativa, l'Ajuntament té l'obligació de concedir la llicència. L'Ajuntament demana respecte absolut a la decisió de la comunitat musulmana de traslladar el centre de culte situat fins ara al c/ Ventura i Gassol del barri Centre, al c/ Monmany del barri de Can Calders. Així ho va fer constar el ple de dijous passat, aprovant provisionalment la modificació del Pla Especial d'Espais Lliures i Equipaments Comunitaris de Can Calders.
En el comunicat que poso a sota, l'Ajuntament acusa als convocants de voler trencar la convivència. Diumenge passat ja es va produir una agressió, sembla de caire islamòfob, a Sant Feliu (clica per llegir comunicat).
S'ha de dir que Democracia Nacional, en aquest moment de davallada dels grups ultres, ha incrementat la seva activitat a Catalunya i diversos dirigents seus, com Juan de Haro, responsable de les joventuts,  o el seu Vicepresident, Pedro Chaparro, estan pendents de judici per amenaces a periodistes a Montjuïc el 12 d'octubre de 2015 i el de 2016.
COMUNICAT DE L'AJUNTAMENT DE SANT FELIU DE LLOBREGAT
   Arran dels últims esdeveniments, l'Ajuntament vol expressar el seu posicionament davant la manifestació convocada per Democracia Nacional, d'aquest dissabte 8 de juliol.

La Generalitat ha autoritzat la convocatòria d'una manifestació que té com a objecte "mostrar la disconformitat amb l'emplaçament de la Mesquita de Sant Feliu de Llobregat". Malgrat els informes aportats per l'Ajuntament, la manifestació es durà a terme.

L'Ajuntament considera que aquesta manifestació ha estat impulsada per grups extremistes i xenòfobs externs a Sant Feliu, i per aquesta raó demana a la ciutadania que no hi doni suport, ja que se celebra amb la única finalitat de trencar la convivència a la nostra ciutat, promou la intolerància i va en contra dels drets dels santfeliuencs i santfeliuenques.

L'Ajuntament vol deixar clar que es tracta del trasllat del centre de culte que funciona des de des fa 14 anys al barri Centre on mai hi ha hagut problemes amb el veïnat i que ara ha sol·licitat llicència per traslladar-se al barri de Can Calders. D'altra banda, els centres de culte no són equipaments públics. Són equipaments privats impulsats per una determinada entitat i existeix una normativa que estableix quins són els requisits per a l'obertura d'un centre de culte. Es tracta d'un procediment reglat, i si un centre reuneix els requisits, com és el cas, l'Ajuntament té l'obligació de concedir la llicència.

També vol recordar la unanimitat de tots els grups del Ple, que en aquest mes de juny van donar suport sense fissures al manifest "Sant Feliu per la convivència i contra el racisme".

Finalment, l'Ajuntament es compromet a treballar amb la comunitat i amb el veïnat, per buscar mecanismes per garantir la convivència al barri de Can Calders, i fer el que es consideri necessari per a que no es trenqui la convivència a Sant Feliu
.

Llegir a la web de l'Ajuntament 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada