dijous, 3 d’agost del 2017

JOSEP ANGLADA CONDEMNAT A DOS ANYS DE PRESÓ I D'INHABILITACIÓ PER SER CANDIDAT, PELS TUITS AMENAÇADORS A ARNAU COMAJOAN QUAN AQUEST ERA MENOR. Fa uns dies ja va ser condemnat a un any per un tuit cap a l'ex-secretari General de PxC. La sentència no es ferma i caldrà esperar el recurs



Josep Anglada deia "tinc més vides que un gat vell i sempre caic de peus" cada vegada que era absolt en primera o segona instància d'alguna de la quinzena de causes per les que ha anat a judici els últims cinc anys. 
Però aquesta sort se li pot acabar ara, en haver estat condemnat a dos anys de presó i inhabilitació per ser candidat,  per un delicte d'amenaces i contra la integritat moral,  pels tuits que va fer el desembre de 2013 contra el llavors menor d'edat, Arnau Comajoan, simpatitzant d'Arran. La condemna del Jutjat Penal de Vic, que Anglada diu que recorrerà, es dicta una setmana després d'una altra del Jutjat Penal número 28 de Barcelona, d'un any de presó i inhabilitació per difondre dades del qui era llavors Secretari General de PxC. Ara se'l condemna per un delicte d'amenaces, tipificat a l'article 169.2 del Codi Penal, en concurs amb un contra la integritat moral, tipificat en el 173.També haurà d'indemnitzar a Coamajoan amb 3000 euros i pagar les costes del judici.

Arnau Comajoan és fill del periodista osonenc, Josep Comajoan, que mantenia llavors amb Anglada evidents discrepàncies ideològiques, sovint manifestades a la premsa o per mitjà de twitter, xarxa en la que Anglada en aquell temps sovint feia piulades cap els immigrants, polítics rivals i periodistes crítics amb ell, força sortides de to.
Però entre el 1 i el 9 de desembre de 2013 va fer diverses piulades que podrien considerar-se amenaçadores contra el fill del periodista amb qualificatius com  "filoetarra", "perroflauta", "cabrons", "amariconar-se com sempre", "porqueria" i "escòria", acompanyats alguns d'ells amb una fotografia del noi que llavors era menor. En un d'aquests deia "Sempre és bo, Casal Tramuntana, seguir al fill de Comajoan, Arnau Comajoan" El Casal Tramuntana era un grup ultra ubicat a Barcelona. També, citant o etiquetant al  menor va piular "La guerra ha començat, potser si que haurem de fer les Joventuts Identitàries a Vic i començar a escarmentar a algú".
En el judici el periodista i pare de l'Arnau, Josep Comajoan, va declarar que quan van començar aquests tuits contra el seu fill, es va dirigir diverses vegades a Anglada informant-li que el noi era menor d'edat i que no barregés al fill en les polèmiques o discrepàncies que ells dos tenien, però Anglada no va esborrar els tuits.
 






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada