divendres, 18 d’agost del 2017

UNS 300 ANTIFEIXISTES IMPEDEIXEN LA CONCENTRACIÓ ULTRA A LA BOQUERIA. ELS MOSSOS INTERVENEN PER SEPARAR EL DOS GRUPS I PERMETRE QUE ELS ULTRES MARXESSIN. SIMULTÀNIAMENT UNA TRENTENA D'ULTRES HAN INTENTAT BAIXAR DES DEL FNAC PER UNIR-SE ALS PRIMERS, PERÒ LA GENT I ELS MOSSOS ELS HO HA IMPEDIT. S'han produït algunes corredisses i escenes de pànic entre els vianants en trobar-se amb furgones i motos de mossos amunt i avall pel passeig central, i els antisturbis fent cordons de separació o impedint el pas. Hi ha hagut alguna agressió física i les cadenes de TV estrangeres que eren allà no entenien què passava mentre gravaven o feien directes


 La concentració ultra convocada per aquesta tarda a La Rambla, davant La Boqueria, per grups com Somatemps, Democracia Nacional i Plataforma per Catalunya no s'ha fet degut al rebuig de veïns i col·lectius antifeixistes que s'han manifestat en contra. Mentre una trentena d'ultres de Somatemps i Plataforma per Catalunya eren a les 7 en punt al costat de La Boqueria amb les banderes plegades, amb un grup d'antifeixistes davant seu que anava creixent i els superava de molt en nombre, un altre grup d'ultres, majoritàriament de Democracia Nacional i Generación Identitaria era a la Plaça Catalunya al costat del FNAC amb les banderes desplegades amb els mossos que el aturaven i veïns i ciutadans que els increpaven, intentant baixar per La Rambla per unir-se als de la Boqueria.
Els incidents més importants s'han produït entre La Boqueria i La Virreina, quan, sense presència policial allà, unes tres-centes persones d'entitats veïnals i grups antifeixistes han començat a cridar "Fora feixistes dels nostres barris" i "No passaran!" a la trentena d'ultres que eren a la vorera amb les pancartes plegades esperant per començar. Entre aquest hi havia Josep Alsina de Somatemps, l'ex líder del desaparegut MSR, Juan Antonio Llopart, el també ex líder del MRS i ara dirigent de Plataforma  per Catalunya, Jordi de la Fuente, el regidor de PxC de Salt, Sergi Concepción, o l'exregidor d'Olot Nacho Mulleras. També hi havia alguns militants de l'independentista Som Catalans i de La Falange.    


 Jordi de la Fuente (PxC) i Josep Alsina (Somatemps) esperant per si començaven la concentració quan ja són increpats per membres d'entitats veïnals i antifeixistes


Cartell de convocatòria de la concentració ultra o identitària que identifica els refugiats i immigrants musulmans amb terroristes gihadistes.

La situació s'ha anat tensant, antifeixistes càmeres de TV i fotògrafs encerclaven els ultres, produint-se insults i algun aïllat contacte físic. Alguns ultres han respost envalentonats als centenars d'antifeixistes, mentre que altres intentaven marxar del lloc desistint a manifestar-se. Llavors han arribat des de plaça Catalunya quatre furgonetes d'antidisturbis que han intentat separar els dos grups i encapsular als ultres perquè marxessin Rambla amunt.  Però algun ultra s'ha quedat al lloc enfrontant-se verbalment als antifeixistes produint-se algun cop o empenta. 
 Un ultra s'encara en solitari al vianants i antifeixistes
 El antifeixistes escridassen al ultres "Fora feixistes del nostres barris!" i "No passaran!"


Hi ha una gran presència de periodistes



Mentre, a la Plaça Catalunya l'altra grup d'ultres o identitaris, entre els que estava el líder de Democracia Nacional, Manuel Canduela, pretenia baixar fins la Boqueria es increpats pels vianants i encerclat pels mossos. Arribarà allà una altra manifestació antifeixista que pretenia unir-se als que són a la Boqueria i es posarà front els ultres que són a Plaça Catalunya que finalment desistiran de manifestar-se i unir-se als que són a La Boqueria (aquesta foto no és meva, és de l'Assemblea de Sant Martí)


Un ultra i un antifeixista gairebé arriben a les mans. Són separats per un mosso d'esquadra (??) de paisà.

 Arriben els mossos, fan cordó i acompanyen els ultres Rambla amunt. Tot i això algun ultra es queda


Una vintena d'ultres van Rambla amunt però ja no trobaran a Canaletes ni al FNAC a l'altre grup que ja s'han dissolt i han marxat en veure que no podien anar Rambla avall. 
El mossos faran un cordó a l'alçada del carrer del Carme per evitar que els antifeixistes vagin Rambla amunt. Però resulta que allà queda alguns ultres. Uns intenten marxar pel carrer del Carme, altres s'encaren i són increpats pels antifeixistes en una situació caòtica, ple de periodistes i ciutadans que no entenen què passa. Un militant de Som Catalans -partit islamòfob i independentista- serà agredit per un antifeixista

 Els mossos fan un cordó tallant el pas de vianants Rambla amunt i arriben altres agents amb motos pujant a la vorera i els generen corredisses Rambla amunt, hi ha una estampida i hi ha gent que s'amaga a comerços pensant que hi ha un nou atac gihadista. Part dels antifeixistes baixen Rambla avall.
 L'arribada d'aquestes motos i les sirenes genera corredisses i escenes de pànic entre els vianants











A les 8, amb La Rambla tallada, moltes cadenes estrangeres fan les seves connexions amb el cordó policial darrera seu mostrant una imatge de tensió i inseguretat molt diferenta al "No tinc por!". Penso que la imatge que es dóna és força negativa i esperpèntica, totalment oposada al que es deia al matí que el ciutadans tornaven a passejar per les Rambles com a mostra de rebuig als atemptats

 A Canaletes, continuen les ofrenes de flors









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada