dimecres, 10 de gener del 2018

CONDEMNAT A DOS ANYS I MIG DE PRESÓ L'ULTRA DE SABADELL, "XUS ARKAN", PEL BLOG NEONAZI "DIVISIÓN BARNA 88-DESPIERTA EUROPA" . El Fiscal demanava cinc anys, però s'ha acceptat l'atenuant de transtorn mental transitori


El Jutge del Penal 22 de Barcelona ha condemnat a dos anys i mig de presó per un delicte de provocació a l'odi, tipificat a l'article 510 del Codi Penal, i per un altre de possessió d'armes prohibides a  l'ultra de Sabadell, Jesús Álvarez, "Xus Arkan" (o Chus Arkán), de 43 anys d'edat, propietari i administrador del blog neonazi  divisionbarna88.blogspot.com.es/ EUROPA DESPIERTA!
En el seu blog, que va ser tancar per odre judicial, manifestava expressions favorables al genocidi nazi i contraries al immigrants. Álvarez, vinculat durant un temps al Casal Tramuntana, també va formar part del grup de Plataforma per Catalunya a Sabadell. El jutge ha posat una pena més baixa de la que demanava el fiscal, donat que ha acceptat l'atenuant d'anomalia psíquica, en acreditar-se que en aquell temps patia un trastorn esquizofrènic. 
Segons la sentència entre gener i juny de 2013 va crear aquest blog des del que difonia documents i imatges de caràcter ofensiu contra jueus, musulmans, negres i immigrants, i feia apologia de la raça ària i del règim nacionalsocialista . El blog tenia un es dos mil cinc centes visites al mes. Quan va ser detingut se li va intervenir diverses pistoles d'aire comprimit i de fogueig, diversos kits de ganivets, matxets, catanes, navalles automàtiques i aerosols de defensa.

Braç en alt a una manifestació Sabadell amb altres membres de PxC

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada