dilluns, 25 de juny del 2018

LA PROPOSTA DE LA REGIDORA DE MATARÓ DE PxC, MÒNICA LORA, DE FER CANDIDATURES CONJUNTES AMB ALTRES GRUPS AFEGINT EL NOM DE "TABÀRNIA", NO AGRADA ALS GRUPS I PERSONES QUE ACTUEN O CONVOQUEN ACTES SOTA EL NOM DE TABARNIA. El moviment Tabarnia està dividint en diferents grups i pugnes pel lideratge i el merchandising, i PxC ja ha registrat la sigla "Junts per Tabàrnia" i Plataforma per Tabarnia, mentres un desconegut desvinculat de la Coordinadora i de la Plataforma por Tabarnia, ha legalitzat el partit "Tabarnia". Daniel de la Fuente és un dels que ha registrat la marca a l'Oficina Espanyola de Patents i Marques

(Actualitzat, dimarts 26 a les 22 hores)

 
 Mònica Lora, dimecres passat a la roda de premsa

La proposta que va fer dimecres passat  la regidora de Mataró i Secretària General de Plataforma per Catalunya, Mònica Lora, de que PxC es presentés a molts ajuntaments a les eleccions de l'any vinent en coalició amb altres grups, utilitzant el nom de Tabàrnia, no ha estat ben rebuda pels diferents grups i persones de l'entorn del moviment Tabàrnia, al marge que aquest estan força dividits  i ja hi ha hagut algú que, totalment per lliure i al marge també de PxC ha legalitzat un partit polític amb el nom de Tabàrnia.

Lora va dir a la roda de premsa i m'ho ha repetit aquesta tarda per telèfon que "he decidit promoure costat d'altres persones una llista política que vagi més enllà de la nostra formació política" Una llista que "permeti als activistes que defensen Tabàrnia tenir una opció política que pensi en aquest concepte". Lora afirma que "Tabàrnia entrarà en política en les properes eleccions municipals si l'independentisme segueix per la mateixa línia d'enfrontament absurd i no assumeix la seva derrota política ".
 Per fer efectiva aquesta opció l'actual Vicepresident de PxC, Pablo Barranco, que després de ser expulsat de Plataforma per Catalunya l'any 2010 va legalitzar el 2011 el partit Vía Democrática, amb el que va entrar com a regidor a l'ajuntament de Sant Just Desvern el 2011 i tenia des de feia tres anys aquesta sigla congelada, va modificar fa un mes el nom d'aquest partit en el registre del Ministeri de l'Interior que ha passat a dir-se "Junts per Tabàrnia-Vía Democrática". Simultàniament Plataforma per Catalunya ha fet un afegit al llistat de noms que té registrats com a propis de PxC de cara a possibles candidatures territorials a la web del Ministeri de l'Interior, registrant com a propi el de la candidatura "Plataforma per Tabàrnia" "PxTabàrnia".
Casualment el dimecres passat, el mateix dia que Mònica Lora anunciava el possible us electoral del nom Tabàrnia, un desconegut José Ortega Quevedo va culminar el procés -que triga uns mesos- de registrar i legalitzar al Ministeri de l'Interior el partit "TABARNIA". Ortega Quevedo no té cap relació amb PxC ni amb les dues sigles que actuen en nom de Tabàrnia, ni l'actualment poc activa Coordinadora por Tabarnia, ni la més mobilitzada Plataforma per Tabarnia

  Ficha a la web del Ministeri de l'Interior del partit del vicepresident de PxC, Pablo Barranco, Vía Democrática, creat el 2011, que passa a dir-se Junts per Tabàrnia-Vía Democrática


Ficha del partit TABARNIA legalitzat el passat dimecres per algú que sembla que va totalment per lliure.

Afegit a la fitxa de PxC a la web del Mnisteri de l'Interior on recull els diferents possibles noms de candidatures territorials, afegint el de PxTabàrnia.


Aprofito per dir aquí que he intentat fer un mapa de l'univers Tabarnia, Coordinadora Tabarnia, Plataforma por Tabarnia, Brigadas de Limpieza (de llaços grocs i estelades), Democracia y Unidad Española (DUE) i Jaime Vizern, la Brigada 155-Limpiamos Tabarnia, Frente Visigodo, els Segadors del Maresme de José Casado, els Grupos de Defensa y Resistencia (GDR), fins  a quin punt són els mateixos amb noms diferents, i del pes real que hi tindrien militants o ex militants de Ciudadanos, de Falange Española de las JONS, de Democracia Nacional, i no ho he aconseguit aclarir. L'exdiputat de Ciudanos, Antonio Robles, que al costat d'Álvaro de Marichalar va encapçalar les primeres mobilitzacions tabarneses ara ha abandonat tot protagonisme i gairebé s'ha desvinculat del moviment Tabarnia més enllà d'anar als actes a nivell individual.

 Miguel Martínez  seria el president de la Plataforma por Tabarnia, a la que també hi són, sense tenir més pretensions que divertir-se i posar en contradiccions a l'independentisme Albert Boadella, el comentarista esportiu Tomàs Guasch, i el periodista Jaume Vives. I pel que crec la sigla Coordinadora per Tabarnia, tot i pretendre agrupar més gent, té aquest dies un paper més secundari, tot i que hi hagi persones de la Coordinadora que ho són també de la Plataforma i viceversa. Tots, però, rebutgen ara per ara fer una candidatura amb Plataforma per Catalunya.

La web més activa és la de Tabarnia.org, Plataforma por Tabarnia, però que té com a compte de twitter Tabarnia Oficial, Bcn in not Cat (l'antic compte de Barcelona no es Catalonia). Hi ha també una web Plataforma por Tabarnia  que no s'actualitza des de fa cinc setmanes amb el seu compte de twitter Plataforma por Tabarnia que sí que està actiu, però no sembla l'oficial. I hi ha la web de la Coordinadora por Tabarnia que no s'actualitza des de fa tres setmanes i té  el compte de twitter actiu Coordinadora por Tabarnia.
Fins fa dues setmanes hi havia diversos grups de WhatsApp amb el nom de Tabarnia i Plataforma por Tabarnia que ara han canviat de nom i s'han tret el de Tabarnia. Podria ser que en la rivalitat de les diferents webs hi hagués el tema del control de la venda de banderes, samarretes i enganxines, és a dir els beneficis del merchandising.
A sota de tot poso la fitxa de la Oficina Española de Patentes y Marcas on Daniel de la Fuente apareix com titular de la marca "Tabarnia" per fer banderes, samarretes, etc... Ara bé hi ha altres persones físiques o jurídiques que han presentat la mateixa sol·licitud 


Tomás Guasch, Jaume Vives i Albert Boadella.

 f
És el mateix la Plataforma por Tabarnia i la Coordinadora? Ni sí ni no sinó tot el contrari









--------
Qué es Tabarnia? ?quién son Tabarnia? 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada