dimarts, 15 de gener del 2019

LA REGIDORA DE PxC AL VENDRELL, ARACELI BUNDÓ, ABANDONA (O ES EXPULSADA) PxC, CRÍTICA AMB L'ACOSTAMENT DE PLATAFORMA A VOX. Josep Anglada presenta a l'excaporal de la Guàrdia Urbana, Paco Zambrana, com a cap de llista per Manlleu per SOM Identitaris de Manlleu


La regidora de Plataforma per Catalunya (PxC) al Vendrell, Araceli Bundó, ha decidit deixar PxC per discrepàncies amb la línia del partit pel que fa a la situació de Catalunya i l'acostament de Plataforma a Vox de cara a fer un coalició o a integrar-se en blog dins del partit d'Abascal i Ortega Smith. Com ha passat altres vegades que menbres de PxC abandonen el partit, Plataforma ha replicat dient que no era Bundo qui prenia la iniciativa de marxar, sinó que el partit l'havia expulsat, i ha acusat a Bundó d'haver-se venut al govern de coalició del PSC i PDECAT que presideix Martí Carnicer, oferint el seu vot a la futura aprovació dels presupostos. Segons PxC l'expulsió s'hauria aprovat a la reunió que va fer l'Executiva de PxC el dissabte passat a Esplugues de Llobregat, executiva convocada per debatre la possible integració a Vox i dissolució de PxC. Però no seria possible que hagués esta expulsada dissabte, donat que per fer-ho cal iniciar un procediment administratiu dins del partit que triga mes d'un mes. Sigui com sigui, PxC té ara només 7 regidors arreu de Catalunya: dos al Vendrell, un a Roquetes, un a Mataró, dos a Salt i un al petit municipi de Sant Miquel de Fluvià.
La situació de PxC al Vendrell era peculiar donat que el passat abril la regidora Araceli Bundó anuncià, a la premsa, acompanyada de l´ex dirigent del MSR, Jordi de la Fuente, que per diferents problemàtiques es creava una gestora de PxC al Vendrell, que dirigiria fins les properes eleccions municipals, Jordi de la Fuente. Això va generar especulacions sobre si el president del partit i regidor del Vendrell, August Armengol, es retirava. I semblava que Armengol volia deixar la política en acabar el mandat o que potser estaria disposat a encapçalar de nou la llista de PxC al Vendrell, però amb De la Fuente de número dos, per retirar-se Armengol poc després. Bundó va ser nomenada fa un any i mig regidora portaveu de PxC i l'acostament de PxC a Vox l'incomodava donat que ella com a directiva de l'entitat Foment Sardanista i directora del programa radiofònic La Màgia de la Sardana, mai ha combregat del tot amb els postulats espanyolistes de PxC i està molt lluny de la postura de Vox sobre la llengua catalana.
(Actualitzat: Araceli Bundó va de número 3 a la llista del PP a les municipals del 26 de maig de 2019)
 
D'altra banda, pel que fa a les negociacions o contactes de PxC amb Vox, Vox manté la seva postura de que seran benvinguts, però que han d'entrar individualment deixant prèviament PxC, o en bloc dissolent PxC. Des del meu punt de vista com més trigui PxC en prendre la decisió, pitjor ho tindrà donat que els grups locals de Vox s'estan consolidant, i sembla que un dels esculls perquè PxC es dissolgui i entri a Vox és que no es garanteix a tots els dirigents o regidors de PxC que seran ells o elles qui encapçalarien la candidatura de Vox als seus municipis, més quan el partit farà uns primàries el més vinent.  Si per les entrades individuals a Vox només cal que es donin de baixa de PxC, per fer-ho en grup i dissoldre el partit, cal fer un congrés extraordinari, cosa que podria fer-se al febrer. El plets, denúncies i judicis pendents entre la direcció de PxC i el seu fundador, Josep Anglada, seria també un dels arguments per no dissoldre PxC. L'actual direcció de PxC encara pleiteja per temes econòmics amb Anglada, i si desapareix els plets no arribarien al seu final.

 L'EXCAPORAL DE LA GUÀRDIA URBANA DE MANLLEU, PACO ZAMBRANA, CAP DE LLISTA DE SOM IDENTITARIS (partit d'Anglada) A MANLLEU
D'altra banda, l'excaporal de la Guàrdia Urbana de Manlleu, Paco Zambrana, serà el cap de llista per Manlleu de SOM Identitaris, partit de Josep Anglada. Zambrana de 61 anys, es va jubilar fa uns mesos.
Si bé Anglada havia rebut propostes i suports de fora de Catalunya per presentar llistes de SOMI, la irrupció de Vox deixen poc marge a l'expansió del partit d'Anglada fora de Catalunya, però en canvi, sobretot si PxC s'integra a Vox, li permetrà fer un discurs menys anticatalà, diferenciat de Vox que vol la supressió de l'autonomia catalana i el tancament de TV3.   
Zambrana amb Anglada

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada