dimecres, 2 d’octubre del 2019

Explico a NacióDigital que l'Executiva Nacional de Vox, dissol el Comité Executiu Provincial de Barcelona i de Lleida i nomena unes gestores de 5 membres, que a Barcelona està presidida per Juan Garriga, exmembre de PxC i cosí del diputat Ignacio Garriga, i l'exsecretària general de PxC, Mónica Lora com Secretària-Tresorera. Caldrà veure qui va de número 2 a les llistes al Congrès, en no repetir Juan José Aizcorbe, que va ser escollit regidor de Pozuelo de Alarcón. Queden fora de la gestora de Barcelona els membres de l'Executiva provincial enfrontats amb Abascal, que no van estar d'acord amb les llistes municipals amb gent de PxC que van portar al fracàs de treure cero regidors a la província. També es nomenen gestores a Valladolid, València, Navarra, Osca, Leon i Albacete




Xavier Rius Sant
No era cap secret que després de les tensions per les llistes a les eleccions municipals a municipis com Mataró o L'Hospitalet, en les que els coordinadors de Vox van ser desplaçats de les candidatures municipals per posar exdirigents de Plataforma per Catalunya (PxC), i del fracàs a tota la província de Barcelona on Vox no va obtenir cap regidor, la majoria de membres del Comitè Executiu Provincial -propers a Javier Ortega Smith- van intentar o amenaçar de dimitir. 
Aquesta tarda els militants de Vox diverses províncies, entre les que hi Barcelona i Lleida, han rebut un mail de Tomás Fernández Ríos, Vicesecretari d'Organització, comunicant la dissolució de l'Executiva Provincial i la creació d'una gestora provincial que afrontarà el nou periode electoral. Gestores que no podran fer les llistes al Congrés i Senat del 10 de novembre, ja que aquestes les fa l'Executiva Nacional.
A Barcelona s'ha dissolt el Comitè Executiu Provincial i, prescindint de tots els membres de l'antiga Executiva com Lola Martín, Luis Amador, Francisca Soler, Amanda Puiggros o José Manuel Arias, que eren propers a Ortega Smith i contraris al poder dels ex-PxC, s'ha nomenat una gestora amb ex-PxC i partidaris d'Abascal. 
L'exresponsable Jurídic de Plataforma per Catalunya, Juan Garriga, cosí del diputat Ignació Garriga, serà el president de la gestora barcelonina. L'advocat de l'equip jurídic de Vox, Juan Cremades, vicepresident. I l'exsecretària general de PxC, Mónica Lora, Secretària-Tresorera.  Andrés Bello i Gerardo Sánchez seran vocals. 
Ara caldrà veure a qui posa l'Executiva Nacional com a número dos de la llista al Congrés dels Diputats, darrera del diputat Ignacio Garriga. L'anterior número 2, l'empresari Juan José Aizcorbe, no repetirà en haver sortit escollit regidor de la localitat madrilenya de Pozuelo de Alarcón. Sembla probable que la número dos sigui Mónica Lora. A les eleccions d'abril Vox va obtenir a la demarcació de Barcelona 111.810, un 3,6 % dels vots, resultant escollit l'hispanoguineà ultracatòlic, Ignacio Garriga. Caldrà veure si aconsegueix mantenir l'escó, donat que si hagués obtingut dotze mil vots menys, s'hagués quedat fora.
I si a la gestora de Barcelona s'hi ha posat a partidaris d'Abascal, la gestora de Lleida s'ha format amb partidaris d'Ortega Smith. Així Antonio Ramón López Gómez será president, Gregorio Gálvez vicepresident, Gloria Rico, secretària tresorera, l'ex dirigent de PxC, Eduard Pallarola, vocal, i Sandra Roig, vocal. També s'han dissolt les executives i nomenant gestores a Valladolid, València, Navarra, Càceres, Osca, Leon i Albacete.  
A València va dimitir fa uns dies el president de l'Executiva Provincial, el diputat autonòmic José María Llanos, enfrontat amb el sector de Juan García Sentandreu, advocat fundador de Coalició Valenciana,  i expresident del GAV (Grup d'Acció Valencianista) i portaveu de la Coordinadora d'Entitats Culturals del Regne de Valencia.

Actualitzat, dissabte 5 d'octubre: Juan José Aizcorbe, regidord e Pozuelo de Alarcón sí que repetirà de número 2 per Barcelona.




 Juan Garriga, ex dirigent de PxC, president de la gestora de Barcelona

Juan Cremades, Vicepresident de la gestora de Barcelona, al judici del Procés al Tribunal Suprem


Mónica Lora, exSecretària General de PxC, Secretària-Tresorera de la gestora de Vox a Barcelona

-------------
NacióDigital, Nació Digital, La, NaciónDigital, Nación Digital, Nació Manresa, xavier Rius, articúlo, article,

1 comentari:

  1. Hablando de VOX Barcelona, veo que Jordi de la Fuente va ganando protagonismo en VOX Barcelona. La cuenta oficial de VOX Barcelona ha subido un vídeo en la que sale hablando él en primer plano. Ha ido él como representante a la manifestación contra la inseguridad ciudadana en el distrito de Sant Martí:
    https://twitter.com/vox_barcelona/status/1180562448170008576

    ResponElimina