dijous, 16 de gener del 2020

La Fiscalia de Reus demana l'absolució de l'antiga cúpula de Plataforma per Catalunya que serà jutjada a Reus abans de l'estiu per la propaganda electoral de 2011. El cas ha anat de jutjat en jutjat des de fa 8 anys i s'ha arxivat i reobert diverses vegades. L'advocat de l'acusació demana 4 anys de presó per cada un. Alguns són ara màxims dirigents de Vox a Barcelona i Girona com Juan Garriga, Mónica Lora i Ignacio Mulleras.



Propaganda que va ser denunciada llavors a diferents jutjats per diferents persones e institucions, i després d'anades i vingudes d'un jutjat a la altre i diversos arxivaments, va quedar en el Jutjat Penal número 3 de Reus, en ser el primer on es va interposar la denúncia.
L'advocat de l'acusació, Hilal Tarkou de l'associacio Al Watani, demana per cada un dels catorze exdirigents la pena màxima de 4 anys de presó, i una multa de dotze mesos, a més d'inhabilitació per càrrec públic i sufragi passiu, per un suposat delicte d'incitació a l'odi, tipificat a l'article 510 del Codi Penal, amb el redactat i tipificació que hi havia abans de la reforma de l'any 2015. 
El passat 24 d'octubre el Jutjat número 3 de Reus va ratificar l'obertura del judici oral acordada a l'abril per un suposat delicte d'incitació a l'odi tipificat a l'article 510 del Codi Penal, en haver desestimat l'Audiència Provincial de Tarragona un nou arxivament de la causa que havien demanat els lletrats de PxC. En principi el judici s'hauria de celebrar abans de l'estiu.
 Mónica Lora ara Secretària  de la gestora provincial de Vox  

Juan Garriga, ara President de la gestora de Vox a Barcelona, al costat del seu cosí, el diputat Ignacio Garriga
Aquest cas que, com dic, cueja des de 2011, quan es van interposar diverses denuncies en entendre que incitava a l'odi, la violència i la discriminació donat que s'adjuntava amb la propaganda del partit la còpia d'un fals xec de 4.000 euros que la Generalitat o el Pacte Nacional per a la Immigració regalava a cada immigrant. El fals xec anava acompanyat d'un text que deia:“S'han repartit 4.000 milions d'euros els dos últims anys, cosa que "significa que dels teus impostos t'han tret 600 euros per persona per donar 4.000 a cada immigrant". 
Entre els 14 que se seuran a la banqueta dels acusats hi ha l'ara president de la gestora provincial de Vox, Joan Garriga, i la Secretària de la gestora, Mónica Lora i el delegat de Vox a Girona, Nacho Mulleras. També anirà a judici el fundador de PxC, Josep Anglada, expulsat l'any 2014 del partit. 
 Després de l'expulsió d'Anglada, PxC va entrar en una crisi que va motivar el seu enfonsament electoral a les muncipals de 2015 i l'entrada a Vox de part de PxC el febrer passat. Entrada a Vox, que van desplaçar als líders locals de municipis importants com L'Hospitalet de Llobregat a Mataró, cosa va provocar la marxa de part de la militància i el fet que Vox no obtingués cap regidor a la província de Barcelona. Juan Garriga, president de la gestora provincial de Vox és cosí del diputat Ignacio Garriga. 
 Josep Anglada sortint de declarar dels Jutjats de Reus per aquest cas
 L'advocat Hilal Tarkou, que porta l'acusació


   Ignasi  -o Nacho- Mulleras, ara president de la gestora de Vox a Girona


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada