dimarts, 4 de febrer del 2020

LA ULTRADRETA CRISTIANA, OPOSADA A LA POSTURA FAVORABLE A L'AVORTAMENT I MATRIMONI GAI DE MARINE LE PEN I WILDERS, AGRUPATS AL GRUP DE CONSERVADORS I REFORMISTES ES REUNEIXEN A ROMA AMB LA PRESÈNCIA D'ORBÁN, PENDENT QUE SE L'EXPULSI DEL PARTIT POPULAR EUROPEU. Abascal hi assisteix i es reuneix amb Orbán. També hi participa Marion Maréchal Le Pen contraria al feminisme de Marine Le Pen

 Abascal amb Viktor Orbán a la cimera


El sector ultracatòlic o més tradicionalista de la ultradreta europea, s'ha reunit ahir i avui a Roma en una cimera organitzada per la Fundació Edmund Burke, propera ideològicament a l'ara en retirada Steve Bannon. Hi han estat presents Girorgia Meloni, dels Germans d'Itàlia -que ha actuat gairebé com anfitriona-, i de Santiago Abascal i Herman Tersch de Vox, que formen part del Grup de Conservadors i Refomistes del Parlament Europeu. Els Germans d'Itàlia és el partit hereu del neofeixista Moviment Social Italià (MSI). També hi ha participat l'ara independent Marion Maréchal Le Pen, neta de Jena Marie Le Pen, que no comparteix el progressisme de la seva tia Marine pel que fa a l'avortament o em matrimoni gai. Però el protagonista de la cimara ha estat el primer minstre hongarès, Viktor Orban, de fortes idees antisemites, que encara forma part del Partit Popular Europeu, si bé es probable que aviat en serrà expulsat. 
A la cimera s'han expressat fortes crítiques al Papa Francesc i s'ha marcat distància amb les postures d'igualtat de gèner que defensen grups com Alternativa per Alemanya o el Reagrupament Nacional de Marine Le Pen, integrats al Parlament Europeu en el grup Identitat i Democràcia. La Lliga de Matteo Savini, que no ha participat enla trobada, també és membre d'Identitat i Democràcia.
Es dona la paradoxa que la N-VA flamenca que dóna suport a Carles Puigdemont, també forma part del Grup de Reformistes i Conservadors on està Vox
 Meloni amb Orban



Abascal amb Orban

VOX PREN LA INICITIVA AL CONGRÈS DELS DIPUTATS I ALS TRIBUNALS

Al marge d'aquesta cimera, hi ha nerviosisme al PP i Ciudadanos per la capacitat que està demostrant Vox interposant recursos. Així fa una setmana Vox  interposar recurs a la llei de Normalització de l'Euskera del Parlament basc, avançant-se al que dies després interposaria el PP. I el dijous de la setmana passada Vox va interposar una denúncia a la Fiscalia per la reunió del ministre José Luis Ábalos a Barajas amb la número dos de Nicolás Maduro, Delcy Rodríguez, que té prohibida l'entrada a territori europeu.    


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada