divendres, 24 d’abril del 2020

Robert Hernando, l'ex Secretari General de Plataforma per Catalunya, i exregidor d'Igualada, reapareix avui al programa d'Ana Rosa on el presenten com escriptor, i explica la seva experiència i de la seva família que haurien patit el Covid-19. Aprofita per presentar el seu llibre sobre combats de boxa a mort en un local que regenta un seguidor de les idees de Nietzsche






 Robert Hernando, el que fora Secretari General del partit xenòfob Plataforma per Catalunya (PxC) i regidor d'Igualada, ha intervingut avui en el programa d'Ana Rosa a Tele 5, per explicar la seva vivència personal i de la seva família, que han patit el Coronavirus a la Conca d'Òdena. En cap moment se l'ha presentat ni com exregidor, ni exconseller comarcal de l'Anoia, ni com a ex dirigent del partit ultra, sinó com un escriptor veí d'Igualada.  Hernando va retirar-se de PxC un any després de la patatacada electoral de 2015, i el partit es dissoldria el febrer de 2019 entrant bona part dels seus membres a Vox, els quals s'han fet amb el control real de Vox a Catalunya. Hernando acaba de publicar el llibre Gladius, editat per Círculo Rojo, una editorial d'autoedició.    
 

Com es veu en el minut 35 del vídeo del programa d'avui, Hernando explica la seva experiència personal i familiar i la dramàtica situació viscuda a la Conca d'Òdena, sense fer cap valoració política. En el llibre que ha aprofitat per presentar en el programa de Tele 5, explica la història d'un exboxejador arruïnat que entra en el món de lluites clandestines a mort. I en la presentació que hi ha a la web de l'editorial, hi ha unes frases que aparament podrien xocar amb la ideologia del partit que va liderar: "Al fin y al cabo, uno no decide cuándo y dónde nace, pero sí debería poder decidir de forma natural, lejos de las leyes de los hombres, si así lo desea, dónde y cómo morir". Així doncs poden venir a Europa, segons Hernando, més enllà de les lleis de fluxes migratoris, tots els que ho desitgin, malgrat haver nascut a l'Àfrica, Àsia o l'Amèrica Llatina? Que ningçú pensi que Hernado ha canviat d'ideologia, donat que el llibre no va en aquest sentit. El "dónde" morir no es tan si a Àfrica o Europa, sinó si en una residència, hospital o lluitant a mort en un combat com els gladiadors romans. Així la trama d'aquesat  novel·la passa en el Circo Máximo, on es fan aquestes lluites clandestines,  que regenta un tal Marco de Luca, seguidor de les idees de Nietzsche.  



  
De quan Hernando predicava el missatge de "primer els de casa" i expulsem la immigració, queden testimonis divertits, com quan ell va posar una carpa per denunciar que les ajudes, segons ells se les quedaven els estrangers, i recollir menjar per la bona gent necessitada de casa, i s'hi van presentar desenes de dones immigrants donant menjar, quedant Hernando descolocat,  oferint pernil.  



 Robert Hernando quan era Secretari General de PxC, que tenia com a lema "Primer els de casa" 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada