dimarts, 10 de juny del 2014

LLIÇÓ A PxC D'IGUALADA MENTRE RECULL "PELS DE CASA",

Aquest cap de setmana PxC ha posat a Igualada a l'exterior del mercat municipal de La Masuca una  taula de recollida de menjar "pels del casa", considerant com a tals, als ciutadans amb nacionalitat espanyola que no siguin d'origen estranger. 


 El comunicat on PxC anunciava l'acció deia: "Després de l'èxit de les anteriors campanyes solidàries a la fira de Piera i el mercat de Calaf, la delegació de Plataforma per Catalunya a l'Anoia tornarà a recol·lectar aliments el proper dissabte (...) al tradicional mercat exterior de La Masuca, que té lloc els dissabtes a Igualada.Aquells qui s’apropin al punt habilitat per lliurar aliments i productes de neteja, que es repartiran exclusivament entre gent necessitada de casa, rebran pa amb tomàquet i pernil en agraïment."
El comunicat concloïa amb unes declaracions del Secretari General de PxC i regidor d'Igualada, Robert Hernando, en les que afirmava que "hi ha molta gent de casa que se sent desemparada per les institucions públiques, a les quals no els arriben les ajudes. Nosaltres volem ajudar aquesta bona gent de casa que avui està passant penúries, que per desgràcia és molta”.

Aquesta acció que PxC i les Joventuts Identitàries de les comarques gironines ja ha fet a alguns municipis com Salt o Torroella de Montgrí, va ser titllada de racista per La Vanguardia divendres i fortament criticada per les entitats i forces polítiques d'Igualada, si bé la majoria creien que el millor que es podia fer era ignorar-los. No obstant un grup de veïns, uns "de tota la vida" i altres dits "nouvinguts",  organitzat al voltant de la Fundació Atlas  van decidir fer una acció de rebuig d'una manera que PxC no esperava. 
Així, mentre ciutadans d'Igualada d'un o altre origen es manifestaven davant la taula de PxC amb cartells contra les propostes de trencar la cohesió social i enfrontar la ciutadania, un grup d'immigrants, majoritàriament dones, van lliurar aliments amb l'enganxina "Canvia el xip. Jo també sóc d'Igualada" a la taula de Plataforma per tal que els repartís a la "bona gent necessitada"

PxC va reaccionar fent Robert Hernando un  primer tuit amb una foto dient "Musulmana pillada con la mano en la carpa", i un altre amb el text "Musulmanas y perroflautas interrumpiendo la recogida de alimentos solidarios d #PxC en Igualada. Su democracia".

  Tuit de Robert Hernado

 Robert Hernando desconcertat
Jo també sóc d'Igualada


(Fotos obtingudes d'Anoiadiari.cat i xarxes socials)
(Vídeo de l'acció en le que dones immigrants porten menjar pels de casa a la parada de PxC amb Robert Hernando desconcertat)

A Salt i Torroella les Joventuts Idenditàries de Catalunya (joventuts de PxC) ja fa més d'un any que fan aquestes accions i acostumen a recollir els aliments o repartir-los vestits de negre, amb samarretes amb l'anagrama de PxC, imitant l'estètica de la neonazi grega (o socialpatriota helènica identitària anti casta política) Alba Daurada
 Joventuts Identitàries de PxC  repartint aliments a Torroella de Montgrí
A Salt
A Salt, amb la participació del Secretari General de PxC, Robert Hernando




2 comentaris:

  1. AMB VOSALTRES NO ES POT PARLAR SOU UNS PIJOPROGRES PAGATS PER INICIATIVA Y LA CUP UN GRUP DEN TERROSISTAS QUE ES DEDIQUE HA DESTROZAR LAS RAMBLES QUAN ELS I SURT DELS COLLONS

    ResponElimina
  2. miquel, no facis el falangista, no et queda bé

    ResponElimina