divendres, 19 de juny del 2020

La Fiscalia demana 5 anys de presó per tres skins nenoazis que van robar i agredir a un ciutadà indi que venia banderes espanyoles en una manifestació de Societat Civil Catalana l'octubre de 2017. Com passa sovint a causa del turbant sikh, el van confondre amb un musulmà

 




La Ficalia de Delictes d'Odi de Barcelona demana cinc anys de presó, 1.500 euros d’indemnització, 600 euros de multa i la prohibició d’acostament a menys de mil metres durant sis anys a tres  skins d’ideologia nacional socialista” que assistien a la manifestació espanyolista convocada per Societat Civil Catalana el 29 d'octubre de 2017 i van agredir, insultar i prendre el material que venia un immigrant indi de religió sikh, al que com passa sovint, a causa del turbant, van confondre amb un musulmà. L'agredit venia banderes espanyoles.

Segons l'escrit d'acusació els acusats en veure al Sr Sing a la cruïlla de Casp amb Pau Claris,  “moguts per l'aversió que sentien a tota identitat cultural, religiosa i nacional que no coincidís amb la pròpia, així com pel propòsit beneficiar econòmicament, van treure-li les quatre banderes que, destinades a la venda, portava”.  “Amb aquesta finalitat el van abordar”, continua. Així concreta que li van poder arrabassar les banderes, després d’abraonar-lo i cridar-li “moro!” i “musulmà!”.  En resistir-se els acusats li van fer cops de peu i de puny. L’atac es va aturar perquè un grup de ciutadans els va separar però els agressors van marxar brandant les banderes al crit de “mira, mira, morito, mira”. L'escrit detalla la indumentària i els tautatges d'ideologia nazi dels acusats. 
 
Els acusats van ser detinguts en la manifestació que es va convocar davant el Palau de la Generalitat aquella mateixa tarda. Dos d'ells tenen antecedents per agressions a immigrants de diferentes nacionalitats. Per tot això els acusa d'un delicte de robatori amb violència intimidació tipificat a l'article  242.1 del Codi Penal; i d'un delicte de lesions tipificat a l'article 147.3, amb l'agravant d'odi o discriminació ideològica tipificat en l'article 22.4.


 El sikhs, que porten un turbant, són confosos habitualment amb musulmans. Després dels atemptats del'11-S molts sikhs americans van deixar de portar-lo cansat d'amenaces i agressions. A la imatge, representants dels col·lectius sikhs explicvant le seves pors al llavors Conseller d'Interior, Quim Forn, en una concentració de repulsa als atemptats del 17 d'agost. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada