dijous, 27 d’abril del 2023

L'ex dirigent del MSR Jordi de la Fuente, amb passat negacionista de l'Holocaust, prologuista de Duguin, i imputat per l'atac al centre de menors del Maresme, número 2 de Vox a Sant Adrià del Besos. Altres coneguts militants ultres a les llistes de Vox amb possibilitats de ser regidors

              

Vox presenta candidatura a 133 municipis de Catalunya amb presència d'alguns ex dirigents de la ultradreta clàssica a llocs rellevants. Un d’aquests és Jordi de la Fuente, actual vicesecretari provincial d'Organització del partit, que va de número dos a la candidatura de Sant Adrià del Besos, municipi on Vox va obtenir el 12,08% dels vots a les passades eleccions catalanes, cosa que fa pensar que De la Fuente efectivament aconseguirà l’acta de regidor. 

  De La Fuente a un acte amb l'editor nazi, Pedro Varela

De La Fuente,actualment imputat per l'atac al centre de menors del Masnou ocorregut el juliol de 2019, té un llarg històrial ultra en l'àmbit neonazi o nacional revolucionari. Així va ser el candidat a la presidència de la Generalitat a les eleccions al Parlament de Catalunya de 2010 pel Movimiento Social Republicano (MSR). Un any abans va ser detingut i acusat de fer una pintada a la sinagoga del barri de Les Corts de Barcelona, de caire negacionsita de l'Holocaust. Considerat un dels màxims representants a Espanya de la ultradreta nacional-boltxevic, va ser el prologuista de l'edició en castellà dels llibres de l'últra rus Alexander Duguin, ideòleg del concepte d'Euràsia liderada per Rússia front la decadent Europa. Llibre que De la Fuente va presentar a Barcelona a la Casa de Rússia. De la Fuente és Vicesecretari d'Organització de Vox a Barcelona i fins ara, el seu passat havia frenat que anés en una llista electoral de Vox i obtenir un càrrec públic.

De la Fuente en l'acte de presentació dels llibre de Duguin

                    



Un altre ex dirigent del MSR que es presenta per Vox es Alejandro Fernández, ex coordinador del MSR a Catalunya, València, Múrcia  i Balears. D'aquest període trobem fotos com la de la seva participació l'any 2004 a un homenatge a Wunsiedel, lloc on està enterrat, al lloctinent de Hitler, Rudolf Hess, condemnat a cadena perpètua a Nuremberg. Alejandro Fernández és el cap de llista a Barberà del Vallès i podria obtenir l'acta de regidor.  

     



Una altra dirigent de la ultradreta clàssica que encapçala una candidatura i podrà ser regidora és Montserrat Montanuy, cap de llista per Tortosa, que el 2015 va ser cap de llista a l'ajuntament de Barcelona per Democracia Nacional. També hi ha molts membres de la desapareguda Plataforma per Catalunya a les llistes de Vox, si bé per mi no és el mateix que ex dirigents de PxC estiguin a Vox, que hi estiguin altres amb passat neonazi, donat que Vox diu rebutjar el nazisme.

             


Un altre ex dirigent de Democracia Nacional que pot ser escollit regidor per Vox és  Álvaro Peñas, vicepresident de Democracia Nacional entre 2007 y 2011. Va de número 2 en la lista de VOX en la llsita del municipi de Yeles a Toledo. Potser Vox no traspassa cap línia vermella amb Montanuy o Peñas, però sí amb Alejandro Fernadez o De La Fuente, donat que des que Rafel Bardají, impulsor de 
Friends of Israel Initiative va entra a Vox, es va acordar rebutjar al partit en llocs  de possible elecció a militants amb passat neonazi.

També podem afegir Enrique Moreno, ara candidat de Vox a l'alcaldía d'Ainsa (Huesca). Va ser número 4 en la llista de FE-JONS por Tarragona a las eleccions al Parlament de Catalunya de 1995, en les que Buxadé va ser el 7). Moreno tambié va anar de número 5 en la lista de Falange Española Auténtica al Congrés dels Diputats per Barcelona en las elecciones generales de 1996, llista en la que Buxadé va ser el 8. Després va ser número 35 a la llista de FE-JONS al Parlamento de Cantabria el 1999. Va encapçala la lista como independient de la Plataforma España 2000 (coalició formada por DN, MSR i Vértice Español) per Barcelona al Congrés en les  generales de 2000. Va concòrrer diverses vegades per PxC (número 5 per Sabadell en les municipales de 2003, número 1 per Girona en las elecciones al Parlament de Cataluña de 2003, i número 1 por Saragossa al Congrés en les eleccions generales de 2004). També milità a grups i partits verds como la catalana Alternativa Verda.  A les elecciones de 2019 va anar  de número 6 en las elecciones a las Cortes de Aragón de 2019 a la lista de VOX. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada