dimarts, 10 d’octubre del 2023

Acord de conformitat dels 15 acusats per la campanya contra la mesquita del carrer Japó de Barcelona que accepten condemnes d'un any, un any i mig o dos anys i pagar indemintzació o multes d'entre 500 i 8.000 euros. L'acord s'haurà de ratificar el 2 de novembre quan hauria de començar el judici

   



Aquest migdia s'han trobat a l'Audiència de Barcelona els 15 acusats (finalment són 15, no 16 ni 18) per la campanya contra la mesquita del carrer Japó de Barcelona  amb el tribunal, el Fiscal i les acusacions, i tots els encausats han acceptat declarar-se culpables, evitant així celebrar el judici. Han acceptat penes d'un any de presó, un any i mig o dos anys, front els els tres, sis i deu que demanaven la Fiscalia i l'acusació popular exercida per l'Ajuntament de Barcelona i la particular en nom de la mesquita. També hauran de pagar multes o indemnitzacions que variaran entre els 500 i 8.000 euros.

Ara caldrà que els 15 ho ratifiquin el dia 2 de novembre, data fixada d'inici del judici. En el cas que algun dels 15 es fes enrera el judici s'hauria de celebrar i amb tants encausats tindria una durada d'un mes i mig. Entre els acusats hi ha els dos màxims ex dirigents de DN a Catalunya, Albert Bruguera, i Juan de Haro pels que la Fiscalia demanava respectivament 10 anys i un dia de presó i 6 anys i 1 dia.  Tots 15 estan acusats d'uns presumptes delictes d'amenaces, coaccions, lesions i incitació a l'odi per motius religiosos comesos entre març de 2017 i març de 2018 en el marc de la campanya contra l'obertura d'un oratorio o mesquita al carrer Japó de Barcelona al districte de Nou Barris. Actualment ni Bruguera ni De Haro militen activament a Democracia Nacional i ja no tenen cap càrrec. 

                                         



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada