dimecres, 25 de juliol del 2012

APROVADA LA REPROVACIÓ D'ALBERTO SÁNCHEZ AMB ELS VOTS D' INICIATIVA, PSC I CiU, MENTRE EL PP S'ACOSTA A PxC

El Ple Municipal d'ahir dimarts va aprovar per unanimitat la moció del PSC contra l'us de símbols racistes a les celebracions esportives, i amb els vots de CiU, ICV-EUiA i PSC la de reprovació al regidor Alberto Sánchez que, per cert, no hi va ser present. (clica aquí per llegir les dues mocions)
La primera moció presentada pel PSC va rebre el suport de tots els grups,  si bé Daniel Ordóñez, de PxC, va manifestar que imaginava que aquesta moció també es referia a l'exhibició de símbols anticonstitucionals com l,'estelada o la falç i el martell, i que pel que es referia a que la Fiscalia investigués els grups o partits que els seus membres mostren aquests símbols o fan exaltació d'aquests règims feixites o la seva ideologia, Ordóñez va dir que esperava que s'investigués també a Iniciativa per Catalunya. 

Foto: Digital L'H. Dalt a l'esquerra D. Ordóñez, amb el seient de l'a Sánchez buit. Dalt a la dreta M Borràs de CiU, i a baix a la dreta, del Río, del PP
Tot seguit, en una moció del PP sobre l'accés a l'habitatge protegit, que volia imposar als estrangers uns requisits que vulneraven els que regula la Generalitat, que ja obliga a uns anys d'empadronament previ al municipi, Daniel Ordóñez li digué al popular Juan Carlos del Río que "ustedes son nuestro top manta, una copia mala i barata de PxC"
El debat de la segona va ser molt dur. La va defensar el regidor d'ICV-EUiA, Lluís Esteve, contundent però acurat, i va proposar que es modifiqués el redactat demanant la intervenció de Fiscalia.  PxC va votar en contra i el PP, que es va abstenir en tots els punts excepte el primer, referent al compromís de l'Ajuntament amb els Drets Humans.
Ordóñez la va qualificar de pamflet de 5è de Primària, vomitiu i asquerós. Així, va indicar que una cosa serien les mesures que PxC prendria cap el regidor "per una acció equivocada" i una altra el que diuen vostès que "no condemnen la dictadura de Cuba o el segrest i assassinat de Publio Cordón o els d'ETA, perquè els autors són comunistes com vostès". Ordóñez afegí que "Iniciativa ficaria a Gulags a aquells que no pensen com vostès!"
Un grup de vuit militants de PxC, entre els que estava la regidora de Mataró, Mònica Lora, el vicepresident de les Joventuts Idenditàries, Carlos Oliva, i l'Alejandro Fernández van cridar: "¡Muy bien Daniel, muy bien!", mentre aplaudien.
A continuació va intervenir Meritxell Borràs de CiU que, no només va dir que se sumava a la moció, sinó que lamentava el que acabava de dir Ordóñez: "Vosté acaba de passar els límits dels políticament correcte i lamento la vistosa absència del seu regidor que no vol donar la cara"
El PP, en paraules de Juan Carlos del Río, digué que només votarien a favor del primer punt sobre el compromís amb els drets humans i criticà que la moció barregés el que és públic i el que és privat. Del Río es va anar escalfant amb crítiques cap Iniciativa mentre el públic murmurava. Va criticar a l'alcaldessa per no posar ordre i no escoltar-lo, i en un moments va dir: ".... y si nos pinchan nos pasamos a Plataforma!" cosa que va generar un gran rebombori a la sala.
Acte seguit va intervenir el regidor del PSC,  Fc Josep Belver, que va dir que votarien a favor però, pel que acabava de sentir del PP, de passar-se a PxC, "si em punxen, no em treuen sang" i que no volia encendre més el debat. L'alcaldessa, Núria Marín, va tancar el debat afirmant que no es podia sentir orgullosa del que s'havia dit i demanava que els regidors reflexionessin aquestes vacances.

Remenant hemeroteca he trobat aquest foto de l'acte del 12 d'octubre a Montjuïc de fa 11 anys. Les banderes són del Moviment Patriòtic Català. El de la dreta juraria que és Alberto Sánchez, i el d'esquena amb samarreta blanca a l'esquerra, pel que m'han dit, seria algú avui molt influent a PxC?

(continuo després....)

6 comentaris:

  1. TE n'oblides que l'alcaldessa va dir un "Aquí hago lo que me da la gana", quan molt maleducada com de costum no deixaba parlar al portaveu del PP, i ell com li tocaba s'ho va recriminar

    ResponElimina
  2. Amic (o amiga) anònim que seies darrera meu....,
    Sí, no negaré que en algun moment l'alcaldessa no va ser prou acurada o imparcial, però el debat i el qui s'havia debatut prèviament entre els portaveus portava molta tensió acumulada. I el PP havia decidit anar de dur per por que PxC els hi mengi els vots.

    ResponElimina
  3. Si et creus que érem vuit en un ple amb trenta persones que assitien de públic amb PXC ho tens clar, gent està a favor directament i molts altres callem, pero en el silenci estem amb PXC, la alcaldesa es una hipòcrita xula i maleducada com ho ha demostrat a tots els ples, però és tan senzill com a les pròximes eleccions a tots els polítics de la casta els hi passarà factura. No ets gens imparcial, i t'està enfonsant lo poc periodista que havies demostrat ser.

    ResponElimina
  4. En aquest ple els de PxC, penso, no ereu més de 8 o 10 persones. Quatre o cinc veu seure darrera meu i ens vem saludar educadament i veu fer alguna foto i twitt del meu clatell.I sí que quan va acabar el Dani Ordóñez van aplaudir també algunes persones que no estaven a la vostra filera.
    Iedològicament no sóc imparcial, però encara que segur que de vegades m'equivoco, intento parlar amb tothom i reflectir els fets. Llàstima que a l'Anglada se li va anar l'olla amb mi ara no pugui contastar dades amb Vic. De tota manera el que vaig comprometre'm a no explicar, no ho explicaré.

    Sí que m'he equivocat en una dada sobre PxL. Ho vaig comprovar ahir a València després de parlar amb vàries persones amb qui no tinc cap simpatia ideològica però s'hi pot parlar educadament.
    PxL no s'ha nodrit només -a part dels que no han militat a cap lloc- de gent provinent de CEDADE y Asociación de Amigos de León Degrelle. També hi ha entrat gent de Democracia Nacional de Asturias, Madrid y Burgos.
    Ah! Ahir vaig tenir 650 visites al blog!

    ResponElimina
  5. Los de El País del 28 de abril de 2002 son, a la derecha, con su pose habitual, Alberto Sánchez. A la izquierda rapado, David Parada. Y el del medio....
    ¿Te han pasado el recorte en Valencia?
    Cantarero? Canduela? Roberto? ...o tal vez Ravello para joder a...?

    ResponElimina