dimarts, 9 de juliol del 2013

LA DIRECTA PUBLICA ARTICLE MOSTRANT LA VINCULACIÓ DE BLOGUER DE SABADELL "divisionbarna88.blogspot.com.es" DETINGUT FA UNA SETMANA, AMB PxC I TRAMUNTANA

Llegir article de Bertran Cazorla i meu a la Directa (clica)

El bloger nazi detingut a Sabadell per tenir armes blanques a casa havia estat al Casal Tramuntana

 XAVIER RIUS SANT – BERTRAN CAZORLA / @BCR_ | 10/07/2013



Ulleres de sol al front, cervesa a la mà. I, agafat per l’espatlla, un amic amb una samarreta on s’hi pot llegir ‘Skinhead. A way of life’. La imatge va ser presa al Casal Tramuntana, el local neofeixista que manté activitats des de fa un any i mig al Clot malgrat no tenir cap mena de llicència. I l’home que la protagonitza és Jesús A.E. Detingut fa uns dies per la policia espanyola, que l’acusa de difondre idees xenòfobes i antisemites a través del seu bloc, ja tancat. Al registre de casa seva, la policia assegura que va trobar un centenar d’armes blanques, punys americans, bats de bèisbol, grillets i armes curtes. Es tracta del primer cop que el Casal Tramuntana, que des que va obrir ha mirat de guardar sempre una aparença amable, apareix directament vinculat amb una activitat ultra potencialment violenta

La policia espanyola va informar la setmana passada de la detenció d’un home de 40 anys, veí de Sabadell, acusat de publicar al seu bloc idees que inciten a l’odi, la discriminació i la violència racistes i xenòfobes, un delicte perseguit a l’article 510 del Codi Penal. Al registre de casa seva, sempre segons la versió policial, s’hi van trobar tres revòlvers de fogueig, quatre pistoles, una carrabina d’aire comprimit, 40 cartutxos de diferents calibres, esprais de defensa personal, matxets, navalles, punys americans, defenses de fusta i de goma, bats de bèisbol, grillets...

 L’individu és Jesús A. E., segons ha pogut confirmar la Directa, i ha estat al Casal Tramuntana, un local inspirat explícitament en el neofeixisme italià però que, des que va començar a funcionar el gener del 2012, ha mirat d’oferir una cara amable, publicitant activitats aparentment pacífiques, com excursions a la muntanya i recollides d’aliments.
 
Més amagades queden activitats més perilloses que també tenen lloc al local, com per exemple visites de personatges com Jesús A., que, segons les imatges seves penjades a la xarxa, acostuma a anar amb persones d’estètica cap-rapada. Per exemple, David Pizarro, de 33 anys, l’amic amb el qual apareix a la foto al Tramuntana. A banda de difondre idees nazis a través del seu bloc, Jesús, conegut com Chus en l’escena ultra, també ha usat la xarxa darrerament per solidaritzar-se amb Esteban, l’ultra francès d’origen gadità detingut a França, acusat de l’assassinat del jove antifeixista Clément Méric fa unes setmanes a París.
 
La coincidència de Chus amb el Tramuntana va més enllà d’una sola foto. Fa tan sols mig any, a finals del 2012, aquest ultra va coincidir en una protesta a Sabadell arran de l’esclat del cas Mercuri amb dos dels principals impulsors del local, el regidor de PxC a l’Hospitalet Alberto Sánchez i el militant de les joventuts del partit d’Anglada i antic neonazi Alejandro Fernández. En unes imatges publicades al Diari de Sabadell es pot apreciar com, durant aquesta concentració, Chus alça el braç, fent la salutació nazi, en presència dels dos. Fernández també prové del Vallès Occidental, on fa uns anys l’escena cap-rapada va estar molt activa.

 Foto: Face d'Unitat contra el Feixisme
“No em sona el seu nom”, ha al·legat, malgrat aquestes evidències, Alberto Sánchez en declaracions a la Directa. “El Casal Tramuntana està obert a tothom i hi són benvinguts tots aquells que es comportin”, ha afegit Sánchez sobre un local que no va demanar cap mena de llicència per mantenir cap mena d’activitat pública quan va obrir. L’Ajuntament al·lega que vigila que s’hi facin només activitats privades per justificar la seva manca d’actuació.

Malgrat les paraules de Sánchez, l’aparició al local de personatges com Chus ja han distanciat algunes persones implicades en un primer moment en l’activitat del Tramuntana. “Jo ja no vaig al local per diferències personals, i personatges com aquest reafirmen la meva decisió”, ha explicat a la Directa un antic militant del Casal. “Això són skins i jo passo d’ajuntar-me amb skins”, ha afegit.

 MES INFORMACIÓ: 

 

 Concentració davant l'Ajuntament de Sabadell, dimecres 5 de desembre, en el Ple que el socialista Manuel Bustos es retirava temporalment de l'alcaldia a causa de la seva imputació en el cas Mercurio. A la notícia de Diari de Sabadell  hi veiem "brazo en alto" a Jesús A -presumpte propietari del blog nazi detingut i clausurat la setamana passada (clica) -, al costat d'Alejandro Fernández i Alberto Sánchez (regidor de L'Hospitalet de PxC i membre actiu del Casal Tramuntana de Barcelona). Així es distanciaven de Sandra Roig, ex regidora del PP de Castellar del Vallés imputada en el cas Mercurio (clica per llegir implicació) que és qui hauria apropat aquest sector de militants d'extremadreta, identitaris, soacialpatriotes o nacionalrevolucionaris del Vallés Occidental a PxC

El de la dreta segons fonts properes a l'Ajuntament de Sabadell és Jesús (Chus) Álvarez, presumpte propietari del blog hitlerià Divisionbarna88.blogspot.com.es , ara clausurat, detingut la setmana passada per la Policía Nacional, en el Casal Tramuntana.
88 vol dir Heil Hitler. H la vuitena lletra de l'abecedari.
 L'ex regidora del PP de Castellar del Vallès, Sandra Roig, implicada en el cas Mercurio, ambAnglada i Dídac Gónzalez, condemnat el 2005 per amenaces en un judici e faltes que, segons fonts properes a l'Ajuntament de Sabadell, hauria reconegut la seva ideologia neonazi. (Font de la foto: PxC)
Article anterior explicant el cas del blog nazi Divisionbarna88 (clica)
Actualització: L'Ajuntament de Sabadell es persona com acusació (clica)

5 comentaris:

  1. Si aquest paio surt a una foto en un restaurant del seu barri, tambè acusaràs al restaurant d'activitats perilloses només per la seva visita?

    Una coseta, mire les notícies recents del judici pel Clément Méric ;)

    ResponElimina
  2. Sí,
    Sembla que la baralla l'hauria començat ell.Jo discrepo dels que diuen "esclafem el..." perquè retroalimenta un conflicte absurd i la cosa pot acabar malament.

    ResponElimina
  3. Doncs mentint no ajudes a què deixin "d'esclafar" res.
    Si dius que al Casal hi va gent a fer activitats perilloses, només aconsegueixes llençar més llenya al foc.
    Et recordo que al Casal va gent que no milita a cap partit polític, que no vol saber res de política i també hi van mares amb fills petits.
    Al casal pot venir qui vulgui sempre que sigui amb bones intencions i no s'accepta cap activitat ni comportament inadequat.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Quina mentida he dit?
      I sempre he criticat les accions violentes de l'extremaesquerra, cosa que fins i tot en certs moments m''ha generat moltes crítiques cap a mi.
      I també he criticat que certs grups no ho condemnin. Potser recordaràs que vaig criticar públicamt que UCFiR no condemnés l'agressió a l'Alberto Sánchez, al marge de si la seva versió fos certa o exgerada.

      Elimina
  4. Ah! i és un fet que al retall de Diari de Sabadell hi surt al costat de del Jesús A. "brazo en alto" dos coneguts membres de PxC i Tramuntana.

    ResponElimina