diumenge, 18 de març del 2012

DIMITEIX EL CAP DE LLISTA DE PxC A SANTA COLOMA DE GRAMENET. Hi ha diferents versions sobre els motius reals de la seva renúncia

Ja és oficial que Sergio Palomo Chillerón, el cap de llista de PxC a Santa Coloma de Gramenet, on Plataforma va obtenir tres regidors, ha dimitit com a regidor.  El digital Gramenet 2.0 ha dit que ho fa per  les discrepàncies amb el número 2 de la llista, Juan Gómez Montero, que ha estat condemnat fa tres setmanes pel cop de puny que va donar l’11 de juny,  en acabar el Ple de constitució de l’Ajuntament, a un veí que protestava juntament amb altres persones per l’entrada de PxC al consistori. En aquell ple la socialista Núria Parlon va ser nomenada alcaldessa amb els vots de CiU, PSC i ICV-EUiA. 
Gómez, amant de les bronques al ple, m'ha desmentit avui mateix que la causa de la renúncia de Palomo siguin discrepàncies personals i polítiques, sinó el fet que Palomo pensa reincorporar-se a un projecte de cooperació internacional  i apostolat d'una organització religiosa a Colòmbia. Jo no he aconseguit parlar directament amb Palomo i no he pugut contrastar la informació de la que hi ha diverses versions, com que hauria estat el mateix Josep Anglada qui li hauria demanat o recomanat que dimitís per un tema personal i polític. El fet en que els últims plens Gómez Montero havia desautoritzat a Palomo per estar poc crític amb l'alcaldessa Núria Parlon i el seu equip de govern.

                                                       Sergio Palomo
Palomo, que ja no va assistir al tens ple del passat 27 de febrer per "motius de salut”  (clica aquí), era el cap de llista i  President del grup municipal, mentre Gómez Montero era el  Portaveu. Palomo que havia militat al neonazi i supremacista Estado Nacional Europeo, anant de número 2 a la llista per Barcelona les municipals de 1999 i després va ser candidat pel GIL, partit de l'alcalde de Marbella, Jesús Gil, i ha viscut  llargues temporades a l’Àfrica i Amèrica del Sud a països com Zimbawe i Colòmbia –on es diu que tornarà ara-, fent apostolat i de cooperant.  Ara fa dos mesos en el Ple que es debatia el pressupost de 2012, la PxC colomenca va demanar que no es retallés la partida d'ajudes al Tercer Món i Cooperació Internacional de l'Ajuntament. Palomo ho justificaria dient que a qui s'havia de retallar els ajuts era als immigrants que són aquí, però en canvi se'ls havia d'ajudar allà per tal que no  haguessin de marxar dels seus països.
Probablement les properes setmanes també dimitirà el número 3 de la llista, Gerardo Esteban Serrano, que és l’únic regidor que viu realment a Santa Coloma. Segons PxC si Esteban Serrano finalment abandona serà únicament per motius laborals.
     
Moment en que Joan Gómez dóna un cop de puny als manifestants que l'increpen. Palomo és al costat

Com explicava fa uns dies, Juan Gómez Montero, també havia militat a Estado Nacional Europeo, i fa set anys va ser regidor de PxC a Manlleu, si bé vivia entre el Prat del Llobregat i  Vic, i viatjava sovint a Suècia on tenia la seva parella, cosa que dificultava la seva assistència als plens. En el meu llibre "Xenofòbia a Catalunya" explico que Juan Gómez va participar en el Primer Congrés de PxC celebrat l'octubre de 2002, i seria nomenat president de la Plataforma Juvenil de Catalunya.Un congrés constituent en el que van assistir-hi destacats membres de l'extremadreta franquista de Catalunya com  l'advocat Esteban Gómez Rovira o el subhaster Alberto Royuela amb els fils del qual Gómez Montero hi té molt bona relació. 

ACTUALITZAT A 19 D'ABRIL DE 2013
Sergio Palomo va continuar vinculat uns mesos a PxC, i manté amistat amb alguns militants i alguns regidor de PxC d'altres ciutats, però actualment ja no milita a PxC. No va marxar a fer apostolat a Colòmbia com es va dir quan va dimitir per justificar la seva renúncia, però la tasca docent i religiosa la fa a Barcelona, segons m'ha confirmat ell mateix. 


Sergio Palomo parlant amb el secretari de Relacions Internacionals de PxC, Enric Ravello, setmanes després d'haver renunciat a l'acta de regidor         



Candidatura d'Estado Nacional Europeo amb un símbol que recorda l'esvàstica. Palomo era el número 2

Al tenderol d'Estado Nacional Europeo a l'acte del 12 d'octubre de 1999 (?) a Barcelona, brazo en alto.
Sergio Palomo Chillerón, a la taula d'Estado Nacional Europeo


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada