dilluns, 3 de novembre del 2014

ALIANZA NACIONAL I FALANGE INTENTEN REBENTAR EL DEBAT DE L'ATENEO DE MADRID SOBRE EL 9N TAL COM VAIG INFORMAR DIJOUS. Es manifestaran a Bcn el 9N i faran acció directa si es posen urnes

 
 Manuel Andrino de La Falange, al mig de la imatge.

Tal com ja vaig informar dijous aquí al blog i al meu compte de twitter La España en Marcha (Alianza Nacional, La Falange...) autora de l'atac o boicot violent a la seu de la Generalitat de Madrid l'11 de setembre de 2013, ha irromput al debat sobre el procés català i el 9N que s'està celebrant en aquest moments a l'Ateneo de Madrid organitzat pel diari Público. En el debat hi intervenen els diputats a Madrid Joan Coscubiela d'ICV-EUiA i Joan Tardà d'ERC, els diputats al Parlament David Fernández (CUP) i Ferran Pedret (PSC), representants de Podem i Guanyem, i està moderat pel periodista de La Vanguardia, Enric Juliana.

Així a les 19,30, en començar l'acte, una quinzena de militants d'ultradreta, entre els que hi havia Manuel Andrio, Jefe Nacional de La Falange que va ser a l'acció de Blanquerna, i Pedro Pablo Peña, president d'Alianza Nacional, que eren a la sala, s'han posat drets fent crits de "No nos engañan Cataluña es España!", han desplegat una bandera de La Falange i una espanyola i alguns d'ells han fet la salutació feixista "brazo en alto" a crits de "Viva España!" y "Viva el ejército!" .
La Policia Nacional que era fora i sabia que s'anava a boicotejar l'acte, no ha interveningut produint-se  empentes i sacsejades entres els que eren a dins que demanaven a crits als ultes que marxessin plantejava, cosa que aquests han fet després d'uns minuts de tensió, crits i algunes empentes. 
Al cap d'una estona, quan l'acte ja es desenvolupava amb normalitat, s'ha produït un nou incident en què un altre grup d'ultres, que s'havia mantingut en silenci minuts abans, ha intentat pujar a la tribuna i prendre la paraula. Hi ha tornat a haver-hi empentes fins que els assistents els han aconseguit fer fora. Els assistents a l'acte s'han queixat via twitter de la passivitat policial que, tot i ser a fora amb tres furgonetes, ni ha impedit els incidents ni s'ha personat a la sala per fer fora als que interrompien l'acte.  Sí que un cop a fora de la sala, ha identificat a 27 ultres.
La España en Marcha pensa manifestar-se a Barcelona el 9N al migdia davant de la Delegació del Govern central (Llúria/Mallorca) i ha anunciat que farà acció directa si es posen les urnes, encara que les posin associacions com l'ANC o els ajuntaments.

 Vídeos dels fets

(Fotos obtingudes de Twitter)
Pedro Pablo Peña d'Alianza Nacional, al mig de la imatge
 Andrino explicant a la premsa els motius de l'acció

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada