divendres, 22 de setembre del 2017

MIG MILER D'ULTRES ES MANIFESTEN DAVANT LA SEU DE L'ANC CONTRA EL REFERÈNDUM, DEMANANT PRESÓ PER PUIGDEMONT I CANTEN L'HIMNE DE LA LEGIÓ I LA GUÀRDIA CIVIL. POSTERIORMENT VAN FINS LA CASERNA DE LA GUÀRDIA CIVIL PER DONAR-LI SUPORT. Tot i la presència dels Mossos d'Esquadra es produeixen alguns incidents amb insults creuats, alguna corredissa, escopinades i una agressió a veïns, conductors o vianants partidaris de la independència que han fet crits o cassolada en favor del referèndum (Falten 9 dies per l'1-O)





 Dirigents de Somatemps a l'acte
 Crits contra lAssemblea Nacional Catalana

 Arriben els de Democracia Nacional amb Juan de Haro, dirigent d eles joventuts

 Por España me atrevo, lema de la convocatòria



 Permet la Llei de Seguretat Ciutada anar encaputzat a una manifestació?
 
(Falten 9 dies per l'1-O) Aquesta tarda vespre mig miler d'ultres, convocats per la coordinadora "Por España me atrevo", impulsada principalment per Democracia Nacional, Somatemps, Generación Identitaria i ex-legionaris, s'han concentrat davant la seu de l'Assemblea Nacional Catalana de Barcelona, al carrer Marina, amb banderes catalanes i espanyoles, unes amb l'escut constitucional i altres llises, es a dir sense res. (Amb la sigla o consigna "Por España me atrevo" Democracia Nacional i militants d'altres grups van manifestar-se davant la seu d'ERC el passat 9 de juny). 
Tot i que la convocatòria la feia aquesta coordinadora o plataforma de recent creació, el permís de l'acte l'ha demanat Democracia Nacional, grup força actiu els últims mesos a Catalunya, sent ara el principal dinamitzador de les mobilitazcions ultres. El seu delegat a Catalunya, Albert Bruguera, ha estat qui ha marcat els temps de la concentracio i posterior manifestació. També hi era el dirigent de Somatemps Josep Alsina. Militants de Generación Identitaria s'han encarregat de la megafonia i han format part del servei d'ordre. Tot i això, quan la concentració davant l'ACN ja ha acabat i es marxava cap a la caserna de Travessera de Gràcia, han arribat diversos exdirigents i exmilitants de Plataforma per Catalunya.



A un balcó del costat de la seu d'ANC es produeis el primer incident amb veïns pro referèndum

Davant l'ANC s'han fet crits de “covards”, “pederastes”, “traidors”, "Payasos”, "Puigemont i Forcadell a la presó". "A la prisión, por sedición!" i altres habituals en aquestes manifestacions ultres com “No nos engañan, Catalunya es España”; “Catalunya es Aragón” o “España es una y no cincuenta y una”. “Por España me atrevo”, “España no se vota “ o “Forcadell y Sànchez renegados bien pagados”, "Soy español, español..."a la vegada que per megafonia se sentien càntics legionaris o de la Guàrdia Civil.
Amb els Mossos d'Esquadra fent un cordó per protegir la seu de l'ANC i separar els ultres d'una quarentena d'independentistes que feien crits en sentit contrari, s'han llegit diversos manifestos per la unitat d'Espanya, s'ha simulat hissar la bandera espanyola i, Jesús Cañada, de la Germandat de Legionaris ha fet una al·legat en favor de la unitat d'Espanya, de la Verge del Pilar, de la Legió i del seu fundador Millán Astray. Malgrat que pretenien donar una imatge d'oposició al referèndum des de la centralitat no independentista, de seguida es veia que era una concentració de l'extrema dreta clàssica



 Jesús Cañadas, de la Hermandad de Legionarios, (o Legión Urbana) lloant a Millán Astray al costat d'un combatent d ela División Azul

Després d'encendre bengales i proferir més crits contra els independentistes i en favor de la unitat d'Espanya, els concentrats han anat en manifestació fins la caserna de la Guàrdia Civil de Travessera de Gràcia, cosa que ha agafat per sorpresa al Mossos d'Esquadra. S'han produït alguns petits incidents amb veïns que picaven la cassola o feien crits d'indepèndencia, i un veí els hi ha llança una ampolla, vivint-se moments de tensió.
Un cop davant la caserna de la Guàrdia Civil, s'han repetit els mateixos crits, mentre un petit grup d'antifeixistes han intentat contramanifestar-se, cosa que han impedit els Mossos per evitar que els dos grups contactessin i s'enfrontessin. Un jove independentista ha estat insultat i agredit físcament, si bé els dirigents de Democracia Nacional han demanat que el deixessin marxar. Hores d'ara els Mossos investiguen aquesta agressió gravada per TV3. Ha sigut a Travessera de Gràcia quan han vingut més militants i simpatitzants ultres que no hi eren al principi, quan els manifestants han arribat a ser 600 o 700. 
 
 


 Guàrdies Civils i familiars aplaudint als manifestants


Davant la caserna s'ha donat el fet que alguns guàrdies civils o familiars seus, han aplaudit als manifestant i s'han sumat a les seves consignes. Passades les nou del vespre la majoria de manifestants s'han dispersat, si bé un centenar ha tornat fins la seu de l'ANC, baixant després per Lepant. Ha sigut en tornar cap a la seu de l'ACN quan s'han produït tres incidents o intents d'agressió cap a veïns i un conductor d'un cotxe que tocaven la cassola o havien fet crits d'independència. Agressions que el servei d'ordre de l'acte ha intentat amb més o menys rapidesa aturar. El fotoperiodista Jordi Borràs, també ha denunciat un intent d'agressió. Penso que si la Brigada Mobil o els ARRO dels Mossos haguessin encapsulat al mig miler de manifestants cami de la caserna, aquestes agressions puntuals i altres situacions de tensió amb veïns que cridaven indepèndencia o tocaven la cassola des dels balcó, s'haguessin evitat.

1 comentari:

  1. se está caldeando el ambiente, esta semana va a ser muy delicada, esperemos que no haya muertos, porque un muerto significa un martir, y todos sabemos que los conflictos empiezan así, con un evento inesperado que lo cambia todo

    ResponElimina