dijous, 28 de setembre del 2017

FALTEN 3 DIES I EL GOVERN CENTRAL, TSJ I FISCALIA PERMETEN QUE ES FACI CAMPANYA I NO ORDENEN MÉS REGISTRES. AVUI GENERALITAT I MINISTERI ES VEURAN LES CARES A LA JUNTA DE SEGURETAT, I EL DESENLLAÇ QUEDARÀ PENDENT DEL QUE FACIN ELS COSSOS POLICIALS DIUMENGE. TORNO A DIR QUE SI S'INTENTA IMPEDIR PER LA FORÇA L'OBERTURA DE COL·LEGIS I MESES I TANCAR LES CONSTITUÏDES SERÀ INCONTROLABLE EL QUE PUGUI PASSAR AMB LA GUÀRDIA CIVIL QUE SENT EL SEU HONOR TACAT PELS FETS DE LA CON. D'ECONOMIA



 Taula de l'ANC a la Sagrada Família

(Falten 3 dies per l'1-O) Fa ja 8 dies dels fets de la Conselleria d'Economia i de l'intent de registre de la CUP i, tot i que Catalunya ara hi ha més policies nacionals i guàrdies civils, no s'han produït nous registres a departaments de la Generalitat, partits polítics, ni entitats -tret de l'escorcoll de Molins de Rei-, ni s'han fet noves detencions. I tot i l'orde als cossos policials de requisar el material,  l'ANC i els partits favorables al Sí continuen amb els seus actes i posant taules al carrer sense que cap cos policial ho impedeixi. Ahir a la Plaça Universitat i parcialment retransmès en directe pel 3/24 es va fer l'acte organitzat per les universitats en vaga, en el que hi van intervenir Lluís Llach, el tinent d'alcalde de Barcelona, Gerardo Pisarello, l'alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, la cupaire Mireia Boya, el conseller Turull, i Oriol Junqueres. I tot l'entusiasme i les crides a votar i desobeir, també dels Comuns, s'entreveu quina serà la disputa del 2 o 4 d'octubre: Proclamar o no la declaració unilateral d'independència. 


 Mireia Boya trencant simbòlicament el precinte

 Pissarello a l'acte de la Universitat, demanant votar, però sense definir-se pel Sí

De moment tots units -bé, no tots, Pisarello no va demanar que es votés i va demanar també respecte pels que no votaran-, i Mireia Boya va cridar a trencar els precintes als col·legis, si bé hores d'ara no està clar que es precintin físicament després que el Tribunal Superior de Justícia hagi agafat el comandament per sobre la Fiscalia, i s'ha limitat a ordenar a Mossos i altres cossos policials que s'impedeixi diumenge l'obertura de col·legis electorals i es tanqui el que s'hagin obert. Una instrucció que el Departament d'Interior i els Mossos, com ha dit el major Josep Lluís Trapero, temen que si es fes, podria provocar incidents i importants alteracions d'ordre públic. El conseller Joaquim Forn i el Major Trapero, juguen al gat i la rata amb el Ministeri i la Fiscalia i tard o d'hora s'hauran de definir. Jo crec que si hi ha dissolució per la força de meses electorals i tancaments de col·legis hi hauran greus problemes d'ordre públic com vaig explicar aquí al blog fa uns dies amb l'article "Jo sí que tinc por".
  
No hi ha precedents a cap revolta o lluita social o política a l´Europa contempòrania, on s'hagi socialitzat en 4.000 punts geogràfics i a una mateixa hora el xoc amb els cossos repressors. I ningú pot garantir que una colla d'agents se sentin acorralats aquí o allà, quan després d'intentar tancar un col·legi la gent els rodegi per recuperar l'urna que han pres i s'asseguin a crits de "volem votar" al voltant del vehicle. El risc que es descontroli i algun agent després de crits i empentes i intents de detenció dels membres de la mesa, es posi nerviós i utilitzi les armes a algun llocs és una opció possible donat, més a més, que no seran unitats d'una vintena d'antidistubis comandats pel seu cap, sinó simples agents que estaran sols i no han estat preparats ni entrenats per gestionar una situació com aquesta. A molts municipis i barris s'estan convocant reunions a les places per avui a la tarda o vespre per explicar com s'ha d'actuar si la policia que sigui intenta evitar per la força que es constitueixin les meses o tancar per la força el col·legi electoral. 

Però com dic sembla que de moment ni els Mossos ni la policia nacional i Guàrdia Civils que han vingut a Catalunya a crits de "A por ellos!" no actuaran ni contra els actes de campanya ni contra les taules de propaganda al carrer ni contra les manifestacions d'estudiants universitaris o d'institut que tallen carrers i carreteres. Els d'institut no van viure el 15-M i participen aquests dies a les seves primeres mobilitzacions de la seva vida, de moment festives sense haver de correr davant dels mossos ni dels "grisos", com els d'anteriors èpoques. 
Per cert, a una amiga meva que té una filla que fa segon d'ESO, li va demana la noia que li signés l'autorització per fer vega per que han exigit moltes direccions d'institut per no posar falta d'assistència no justificada. La nena o noia havia anat alguns anys anteriors a les manifestación de l'11 de setembre amb la mare, però a la d'aquest any li va fer mandra i es va quedar a casa. Doncs la meva amiga no li ha signat l'autorització i l'ha fet anar a classe amb aquest argument: "Si et va fer mandra o va ser per tu un pal venir a la mani amb mi l'altre dia, vol dir que el tema no t'interessava ni et preocupava". Resposta enginyosa.
Però més enllà del cartells i pancartes i els pocs actes que s'estan fent per una votació de la importància d'un referèndum, ningú no es mobilitza pel No. Els únics espanyolistes unionistes que surten al carrer són el de la ultra dreta liderats per Democracia Nacional, i una vintena o trentena van anar ahir amb la mateixa pancarta de divendres "Por España me atrevo" davant de Catalunya Ràdio manifestant-se contra Mònica Terribas.
Ah! i mentre ens preguntem molts on són les urnes i el TSJ ha ordenat a les policies locals que impedeixin  que surtin dels magatzems municipals les que s'utilitzen habitualment per eleccions, ja sabem on serà el centre de premsa i de comunicació de resultats i valoracions per part dels grups partidaris del . Jaume Roures i Mediapro han habilitat el centre de premsa.   
Ara a esperar avui com va la reunió de la Junta de Seguretat de Catalunya i a veure si el Ministeri de l'Interior, la Fiscalia o el TSJ ordena o no noves actuacions policials o incautacions que, evidentment motivaria noves mobilitzacions sedicioses.      



Rèplica en conya d'on han de votar molts veïns del barri de Gràcia


Ultres davant Catalunyaràdio

2 comentaris:

  1. la resposta enginyosa pels Alumnes d'ESO hauria de ser exemple per molts pares!!!!

    ResponElimina
  2. se echa en falta alguna entrada mas actualizada, aunque sea breve, de cómo está la situación por allí, y de las manifestaciones que están convocadas y prohibidas para el sabado y el domingo, saludos desde fuera de Cat

    ResponElimina