dimarts, 14 de novembre del 2017

UNITAT CONTRA EL FEIXISME TRENCA AMB EL PSC PER LA SEVA PARTICIPACIÓ A LES MANIFESTACIONS DE SOCIETAT CIVIL CATALANA, A LA QUE S'HI SUMEN HABITUALMENT GRUPS FEIXISTES, i PER LA REITERACIÓ D'AGRESSIONS I AMENACES QUE FAN MILITANTS ULTRES EN AQUESTES MANIFESTACIONS DE SCC. Entenc aquest trencament, donat que els ideals originals del PSC haurien de ser incompatibles amb la participació en actes i manifestacions d'una entitat (SCC) que va ser fundada fa 3 anys per franquistes i neofeixistes i, tot i que recentment hagi apartat a alguns d'aquests de la seva directiva, sempre es manifesta acompanya de la ultradreta



Unitat contra el Feixisme i el Racisme (UCFR) ha decidit trencar amb el PSC a causa de la participació del partit i del seu Primer Secretari, Miquel Iceta, a les últimes manifestacions de Societat Civil Catalana entitat que, al marge que els seus fundadors, com el primer president Josep Ramon Bosch, fossin membres directius del grup ultra Somatemps i participessin en actes d'homenatge al franquisme, diversos grups ultres han continuat participant de forma activa i amb els seves pròpies pancartes a les manifestacions convocades per SCC.
En la majoria d'actes i manifestacions de SCC s'han produit agressions i amenaces tant contra persones alienes a l'acte, com contra periodistes, l'últim el passat divendres a Sabadell, i si bé si en una manifestació de desenes de milers de persones l'organització no seria responsable d'una agressió puntual, sí que ho és i ho ha d'evitar quan aquestes agressions passen a manifestacions de només cinc centes persones, o quan es repeteixen tant a les manifestacions multitudinàries com a les de només uns centenars de persones.
Personalment, jo ja vaig criticar que el PSC col·loqui a la llista a del 21 de desembre a Álex Ramos, vicepresident de SCC. Diversos dirigents i militants del PSC participaven des de fa anys a les reunions, actes i manifestacions d'UCFR.


COMUNICAT D'UNITAT CONTRA EL FEIXISME:
Lamentem comunicar que hi ha una separació de camins entre UCFR i el PSC com a partit, fruit de diferents maneres d’afrontar el creixement de l’extrema dreta a l’ombra de Societat Civil Catalana.
La crida fundacional d’UCFR diu “Cap espai públic per a la Plataforma per Catalunya ni per a cap grup feixista!”. L’any 2014 vam rebutjar un acte organitzat per Societat Civil Catalana amb motiu del 12 d’octubre on diversos grups feixistes havien anunciat la seva participació. Fa pocs dies hem denunciat “Les reiterades accions violentes i agressions per part de grups feixistes i la manca de rebuig per part de l'organització Societat Civil Catalana, de la presència de catorze grups feixistes en la mobilització del dia 8 d’octubre convocada per aquella entitat.”
El PSC, seguint els seus processos interns, ha anat adoptant una manera de tractar aquesta qüestió diferent a la que hem defensat aquests anys com a UCFR. De fet, a gran part d’Europa els moviments socials i l’ampli ventall de les esquerres tampoc comparteixen l’estratègia d’UCFR; però les estratègies que apliquen no estan aturant el creixement del feixisme.
Ens sap molt greu per allò que hem compartit, i sabem que moltes persones del PSC estan fermament en contra del feixisme i el racisme, però la situació actual ens obliga a reconèixer que aquesta diferència important existeix, i ens porta a acordar aquesta separació de camins.
Esperem que en un futur, i a la llum de l’experiència, les discrepàncies actuals entre el PSC i la resta d’UCFR se superin. Mentre, evidentment, seguim animant les persones de l’entorn del PSC, com tota persona que comparteixi la nostra lluita contra el feixisme, a participar en les nostres activitats.
UCFR manté el compromís de construir un espai unitari i plural contra el feixisme i el racisme; és i seguirà essent un espai ampli, amb idees diverses sobre molts altres temes.

2 comentaris:

  1. En resumen: "¿Tú piensas como yo o eres fascista?".

    ResponElimina
  2. Fascista ya es un insulto como hijo de puta. Reconoces que la madre del insultado puede ser santísima, pero no puedes ver al susodicho, pues fascista es decir hijo de puta ideológico sin saber o importarle muy poco que quiere decir fascista, que técnicamente e históricamente sería pertenecer o simpatizar a un movimiento de masas surgido en los años 20 en Italia como alternativa o tercera vía al capitalismo y al socialismo marxista.Pero se ha de reconocer que es un insulto que ha tenido éxito, que paraliza como racista, nazi, etc., y eso dice mucho de la cultura política y respeto ideológico (falta el emoticón con la lengua fuera) alcanzado en Europa occidental

    ResponElimina