dimarts, 5 de maig del 2020

EL JUTJAT DE VIC CONDEMNA A ANGLADA A TORNAR 180.679 EUROS QUE VA RETIRAR DE PLATAFORMA PER CATALUNYA ABANS DE SER EXPULSAT. Tot i que PxC va suspendre la seva activitat el febrer de 2019 per entrar part del seus membres a Vox, va mantenir legalitzat el partit per continuar legitimat en els plets contra el seu fundador

         

El Jutjat de Primera Instància i Instrucció númeo 5 de Vic, Secció Civil, segons una sentència notificada avui, ha estimat la demanda interposada pel partit polític Plataforma per Catalunya contra el seu fundador, Josep Anglada, per apropiació de 180.679 euros del partit que ell va transferir al partit llavors congelat o inactiu, Plataforma Vigatana, que només controlava ell. Quantitat que hauran de retornar solidàriament Josep Anglada i el partit Plataforma Vigatana, a Plataforma per Catalunya. La sentència ara es pot recórrer.
Plataforma per Catalunya va suspendre la seva activitat el febrer de 2019, després de la derrota electoral de les anteriors municipals, per integrar-se part dels seus membres a Vox. Però va mantenir l'estructura legal per poder continuar personada en aquest procés. I un cop acabin aquets litigis, es dissoldrà legalment com a formació política, quedant potser com a fundació o entitat social.

La sentència detalla que Anglada abans de la seva destitució va transferir diners de PxC al partit precursor de PxC, Plataforma Vigatana, que continuava existint legalment, però inactiu des de 2002. Així es detalla una transferència de 40.000 euros del 30 de novembre de 2010, una altra del 19 de març´de 2013 de 5.454 euros i una de 84.613 euros del 21 d'octubre de 2013. A més a més hi ha la compra d'un vehicle Mercedes a nom d'Anglada d'un import de 34.638.000 euros. I més enllà del galimaties de diners que anaven d'un compte a altra i manca de justificacions de les transferències, la sentència falla que Anglada es va apropiar o transferir a Pltaforma Vigatana una quantitat de diners de PxC que podria ser superior als 180.679 euros demostrats. 
Anglada va al·legar que s'havien destinat els diners a pagar els préstecs que va rebre PxC del FPO austríac (100.000 euros), del Vlaams Belang flamenc (75.000 euros) del British National Party (no queda clar si 12.500 euros o més) i d'un militant del partit, Josep Maria Jordana. El préstec del Vlaams Belang flamenc va ser un préstec personal a la persona de Josep Anglada i el de FPO austríac va ser en metàl·lic, crec en negre. La sentència sí que reconeix que unes tranferències van ser per pagar el deutes a la Seguretat Social de Plataforma por Madrid, que liderada César Román, ara la la presó,  conegut anys més tard com "el Rey del Cachopo". El fet que els comptes de PxC fossin embargats pels deutes de Plataforma por Madrid, va embolicar encara més la gestió econòmica donat que sembla que Anglada va posar als comptes de Plataforma Vigatana diners de PxC per tal que no anessin a pagar els deutes de Román.    

Però la sentència conclou que  "de la valoració conjunta de les proves practicades, no pot sinó concloure que aquests documents no proven que el senyor Josep Anglada destinés els diners de Plataforma Vigatana per pagar préstecs de PxC (...) La actuació del senyor Josep Anglada va causar un indubtable perjudici econòmic a PxC, que va patir una pèrdua patrimonial i es va veure impossibilitat per gestionar comptes bancàries que no tenien altra raó de ser que la utilitat de l'propi partit. Per això "Plataforma Vigatana i el senyor Josep Anglada Rius hauran d'indemnitzar, de forma solidària, a Plataforma per Catalunya, en la quantitat de 180.679,06 euros"
He intentat infructuosament saber el punt de vista d'Anglada sobre aquesta condemna. Sentència és el segon cop judicial important que pateix Anglada, donat que ara fa un any, en plena campanya electoral en que ell es tornava a presentar a les eleccions municipals a Vic, en fer-se ferma una condemna d'inhabilitació a presentar-se a càrrec públic, 
va ser exclós de la llista que ell encapçalava


 Vídeo d'unes declaracions d'Anglada en acabar un Ple Municipla a Vic on respon a les preguntes sobre les irregularitats econòmiques
  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada