diumenge, 14 de maig del 2023

Abascal, crescut amb l'enquesta de La Vanguardia que dóna més regidors a Vox que al PP a Barcelona i pel ressò de la mani de Desokupa, qualifica Colau de "psicòpata comunista". Crec que Vox arribarà als 100 regidors a Catalunya

 

Abascal ha qualificat Colau de "psicòpata comunista"

Avui Vox ha fet el seu acte central de campanya de les eleccions municipals a Catalunya, amb el  míting a la Plaça Artós de Sarrià. Acte al que han  assistit poc més de set-centes persones, moltes d'elles candidats de Vox a altres municipis. Una xifra menor a la que esperaven els organitzadors, més després de l'èxit mediàtic de la manifestació de Desokupa de dijous en la que van participar molts dels grups o cercles de joves espanyolistes d'Artós. 

Però tot i l'assistència menor de la que esperaven, els dirigents de Vox no amagaven el seu optimisme després de l'enquesta de La Vanguardia i RAC1 publicada avui que dóna a Vox 4 regidors front els tres que atribueix al PP. El ple municipal barceloní consta de 41 regidors. Fa quatre anys Vox es va quedar fora de l'ajuntament de Barcelona amb només un 1,16% dels vots. Ara segons l'enquesta tindrà el 8,8% i quatre regidors. Una pujada de Vox a les eleccions municipals que no tindrà a altres ciutats importants com Madrid, on és candidat l'ex Secretari General, Javier Ortega Smith, que va obtenir 4 dels 57 regidors, i que ara les enquestes n'hi donen 5. Per això passar a Barcelona de cero a quatre és per Vox un molt bon resultat. 

Els números poden enganyar perquè globalment a tot Espanya Vox serà el partit que incrementarà més el nombre de regidors ja que sí fa quatre anys va fer 752 candidatures, ara en fa un número no innocent de 1.936 (recordeu allò de "vamos a volver al 36" que es cantava a la Festa de Vox?) A Espanya hi ha 8.131 municipis, pero el partit afirma que arriba als municipis del 80% de la població. Jo crec que passarà del 525 regidors de fa quatre anys a més de 2.000.  I si bé Vox multiplicarà el nombre de regidors, no passarà el mateix amb el nombre de diputats autonòmics, més quan a Madrid, Isabel Díaz Ayuso ha agafat un discurs populista i trumpista que treurà molts vots a la candidata de Vox, Rocío Monasterio. Serà interessant veure què passarà a Múrcia on els quatre diputats autonòmics van trencar amb la direcció del partit i fa llista amb gent nova, o a Ceuta on el PP s'ha sumat al cordó sanitari cap a Vox, i l'Assemblea de la ciutat autonòmica va declarà Abascal persona non grata. Vox és l´únic partit que ni a Ceuta ni Melilla no posen a la llista cap ciutadà d'origen magribí o musulmà.

En aquest context de bones perspectives electorals a Barcelona i ressonant encara la manifestació de Desokupa de dijous i el "Puta Colau!" no gaire lluny d'Artós, Santiago Abascal ha incrementat el nivell d'incorrecció política del seu discurs qualificant de "psicòpata comunista" a l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i després d'apel·lar a l'esperit d'Artós, ha apel·lat a l'esperit de Bonanova, referint-se a la manifestació de Desokupa de dijous. Abascal ha lamenta que després que "s'aturés el cop d'estat d'octubre de 2017, el PP va fer un 155 de merda", que no va cabar amb el separatisme. 

L'acte que ha estat obert pel president provincial i diputat al Parlament, Joan Garriga, l´únic que ha dit unes paraules en català. Hi ha intervenigut també el seu cosí i Secretari General, Ignacio Garriga, que ha repetit el seu discurs habitual, acabat com sempre amb "Que Dios o bendiga y que Dios bendiga España". També ha intervingut el candidat a l'alcaldia Gonzalo de Oro Pulido que, tot i que ha llegit la seva intervenció, ha tingut una intervenció centrada en Barcelona i amb més nivell que la d'Ignacio Garriga. En el cas que Vox arribi al 5% entraria a l ajuntament de Barcelona amb dos regidors. Gonzalo de Oro Pulido y Liberto Senderos, vinculat al grup ultrareligiòs secret, El Yunque. Senderos constaba com a tesorer de l'entitat legalitzada el 2010 Organización del Bien Común España (OCBE) que en el seus estatuts inicial afirmava ser la filial espanyola de El Yunque.

Abascal ha carregat contra Pedro Sánchez, les seves aliances, contra Podemos i contra Bildu. Ha afirmat que "Ada Colau es una cosa molt petita comparat amb el que ens enfrontmen a Espanya. El mestre d'Ada Colau és Pedro Sánchez, que ha fet que a Espanya es confongui el bé amb el mal, i que les víctimes estiguin desconsiderades i es tregui de la presó terroristes, 44 dels quals són a  les llistes dels socis del Partit Socialista, sense que belluguin les pestanyes." Abascal després de criticar que el separatisme (Trias) busqui en vot de la dreta covarda (el PP), ha afirmat que "Collboni és còmplice de que per atacar la indetitat catalana i espanyola de Catalunya, volen deixar que passi a tenir una identitat islàmica".

 Gonzalo de Oro Pulido, candidat a l'alcaldia

              Vox finalment ha autoritzat fer un full de 10 punts diferent per cada municipi

A diferència de fa quatre anys, que no és va permetre que els grups locals fessin la seva pròpia propaganda, i després del ridícul que els futlletons "Cuida tu ciudad" que són iguals per tots els municipis i diuen barbaritats com ampliar el metro allà on no n'hi ha com per exemple Ceuta, finalment s'ha permès a cada candidatura municipal fer un full amb la foto del cap de llista i deu punts propis pel municipi, que ha estat supervistat i aprovat per la direcció a Madrid. 

Així el de Barcelona proposa eliminar les superilles i considera fracasat el sistema de recollida d'escombreries porta a porta o demana eliminar alguns carrils bici. Fa quatre anys Vox es va presentar a només 45 municipis de Catalunya, obtenint només tres regidors a Salt, que de fet provenien de Plataforma per Catalunya i dos d'ells ja havien estat regidors en l'anterior mandat. Ara es presenta a 133 municipis catalans i jo faig una estimació que obtindrà a Catalunya un centenars de regidors.  

                                       


 Ignacio Garriga

Joan Garriga      

 


Llista de candidatures de Vox per províncies, i comparació amb 2019


Liberto Senderos, fundador de la filial del Yunque en España, i Gonzalo de Oro Pulido.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada