divendres, 9 de març del 2012

DISSABTE AL MATÍ PENJO REPORTATGE SOBRE MILITIA-TRAMUNTANA

D'aquí unes hores penjaré un reportatge sobre el Centre Social Militia, ara dit Casal Tramuntana. 
He pactat amb els seus responsable no dir l'adreça d'aquest centre que es troba prop de l'antiga fàbrica Damm, al barri del Clot-Camp de l'Arpa Tampoc publicaré, si no ho fan altres mitjans, fotos que permetin identificar el lloc.
He parlat amb veïns, dos membres de l'associació i, juntament amb un altre periodista he recollit força.informació.
Em preocupa, però, que grups antifeixistes que intueixen on es troba, puguin actual de manera violenta contra aquest local. Ells han insistit que "som gent normal, que tenim les nostres idees i ens trobem per xerrar, fer cursos de cuina veure el futbol -segons el veïns se senten més crits quan juga el Madrid i l'Espanyol- i fem excursions com la del diumenge 26 a la Fageda d'en Jordà"
"Se'ns identifica amb la Casa Pound d’Itàlia, i estem d'acord amb algunes coses d'ells com el treball cultural i amb joves, però amb altres no, com per exemple l'exaltació de la violència" 
Sobre la immigració han dit que "primer cal donar de menjar als nostres fills, als de casa i si sobra als altres, però primer als nostres fills" Han insitit que no són racistes, que són solidaris i volen fer una donació a la Fundació Josep Carreras, i a ONGs.
Han desmentit estat vinculats a PxC, si bé el local va a nom d'una persona que va anar de número 10 a una lllista de PxC.
Inicialment en votació es va aprovar el nom de Centre Militia, si bé altres preferien que es digués "Casal Identitari" Ara, després de la polèmica per la inauguració del 15 de gener -feta de fet el 14-, han canviat el nom pel de Casal Tramuntana.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada