dimarts, 27 de març del 2012

PREN FORÇA LA HIPÒTESIS QUE L’ATAC DE MANRESA VA SER LA VENJANÇA PEL FETS DEL 12 D’OCTUBRE A POBLE NOU



Una acció de resposta a l’atac violent d'un grup d’antifeixistes al concert que va celebrar Democracia Nacional el passat 12 d’octubre al bar The Other Place del Poble Nou de Barcelona, sembla que és una de les hipòtesis que pren més força sobre els mòbils del brutal atac de divendres d’una quinzena d’encaputxats contra uns joves que esperaven per entrar al concert dels grups Kop i Non Servium a la sala Stroika de Manresa, de la gira  Antifa Kombat Tour.
Així, algun sector de l’extrema dreta feia mesos que voldria donar una resposta aquella agressió en la que van resultar ferides diverses persones, entre elles Alejandro Fernández, ex dirigent del Movimiento Social Republicano (MSR), ara proper a PxC de L'Hospitalet (clica aquí)No estic dient que l'acció hagi estat decidida o perpetrada pels qui van resultar ferits, però sí que des de l'extremadreta es volia donar una resposta. Sembla que haurien triat i planificat actuar divendres a Manresa per la facilitat logística del polígon industrial de cara a poder fugir després.
En aquest moments hi ha una gran preocupació al Departament d’Interior de la Generalitat pel que s’iniciï un escalada d’accions violentes entre grups d’extremadreta i antifeixistes. El fet que per aquest dissabte s’hagi convocat una cassolada davant del local del Centre Militia-Casal Tramuntana a Rosselló Independència, afegeix més tensió. El lloguer d’aquest local va a nom de Rebeca Berenguer, número 10 de la llista de PxC a L’Hospitalet, si bé les gestions per llogar-lo les va fer el regidor de L’Hospitalet, Alberto Sánchez. El passat diumenge el local de Militia Tramuntana va ser objecte de noves pintades.
D’altra banda, com recull avui  Regió 7 (clica), el jove agredit a Manresa creu que els atacants el van prendre per mort. L'Ajuntament de Manresa ha manifestat que es personarà a la causa.  
             

                             Regió 7 recull el que dic al blog

Nació Digital:PLATAFORMA DIU ARA QUE NO VA CONDEMNAR L'AGRESSIÓ PER ERROR:
 PxC corregirà l'«error» i s'adherirà a la condemna per l'agressió nazi

El secretari d'organització de PxC, David Parada, diu que Pericas "no va parar atenció" a la convocatòria i no hi va poder anar per "feina", però que la seva formació condemna "tot atac violent"

PxC s'adherirà al text de condemna aprovat a la junta de portaveus del Consell Comarcal del Bages pel cas de les pallisses de divendres a tres joves al voltant d'Stroika segons ha pogut saber Manresainfo.cat del secretari d'organització de la formació, David Parada. El mateix Parada ha assumit que el conseller comarcal de PxC "no va parar atenció" a la convocatòria expressa de la Junta de Portaveus però que tampoc hi podia anar per "feina".

Es dóna el cas que a la junta de portaveus del Consell Comarcal tampoc hi va poder anar el representant del PP, Xavier Javaloyes...
 ( Clica aquí per llegir sencera la notícia)
 

    SEGONS NACIÓ DIGITAL, ALBERT PERICAS DE PxC NO SIGNA LA CONDEMNA A L'ATAC.
 Aquest passat dilluns 26 de març, prèvia convocatòria específica sobre l'assumpte que s'havia de tractar, la junta de portaveus del Consell Comarcal del Bages es va reunir amb l'absència del conseller comarcal de PxC, Alberto Pericas, per consensuar un text de condemna a l'atac feixista que es va produir divendres passat a la ciutat i que va acabar amb tres joves ferits, un d'ells de molta gravetat.

Finalment, els grups de CiU, ERC i PSC, i els consellers individuals d'ICV, CUP i PP, com a junta de portaveus del Consell Comarcal del Bages, ha emès un comunicat en que manifesta la seva "més enèrgica condemna a l'agressió feixista que van patir tres joves divendres al vespre a Manresa, a les portes de la sala de concerts Stroika. Un rebuig que fa extensible a totes les accions de violència feixista, xenòfoba o racista".

Així mateix la junta de portaveus del Consell Comarcal del Bages "se solidaritza amb les tres víctimes de l'atac i espera la seva satisfactòria recuperació, alhora que insta els responsables policials a detenir als agressors".

Manresainfo.cat ha intentat posar-se en contacte telefònic amb el conseller comarcal del Bages per PxC, Alberto Pericas, per conèixer els motius d'aquesta omissió sense aconseguir contactar amb ell.

Capítols passats
No és la primera vegada que PxC, i el seu màxim representant comarcal, Alberto Pericas, té una actitut gens sensible davant de capítols d'extrema gravetat a Manresa. Manresainfo.cat ja va informar el passat 9 d'octubre de 2011 dels comentaris que va penjar en el seu perfil de Facebook fent broma sobre la mort de Mustapha el Marrakchi mentre estava detingut pels Mossos d'Esquadra en un box de l'hospital Sant Joan de Déu i que ja li va costar una condemna unànim dels grups del ple de l'Ajuntament de Manresa.

Com és de domini públic a la ciutat, Alberto Pericas en la seva joventut ja havia pertanyut a diversos col·lectius de l'extrema dreta manresana i, segons testimonis, fins i tot havia participat en boicots i assalts a actes organitzats per associacions antimilitaristes, antirepressives o independentistes conduint una furgoneta carregada de militants feixistes.
 Link Nació Digital, clica

1 comentari:

  1. de que neu comunistes, a part de dir mentides i fer pintades sabeu fer algú mes? sou una mica curts de gambals i unes autenticàs rates de cloaca feixistes i anti demòcrates!!!

    Cal dir que estic total ment encontre de qualssevol atac físic verbal o gràfics i en el remot cas que sigui una revenja entre punks i caps rapats, la mateixa merda son

    ResponElimina