dimarts, 20 de març del 2012

TRAMUNTANA (ABANS MILITIA) NEGA SER RACISTA I XENÒFOBA I DIU SER INDEPENDENT DE PxC

COMUNICADO DEL CASAL TRAMUNTANA ANTE LAS FALSAS INFORMACIONES APARECIDAS EN DIFERENTES MEDIOS.                             
Ante las manipulaciones y tergiversaciones aparecidas en determinados medios de comunicación y ante los ataques mediáticos por parte de la extrema izquierda violenta, intolerante e inquisitorial, el Casal Tramuntana quiere exponer los siguientes puntos ante la opinión pública:


- El Casal Tramuntana es una asociación legalmente constituida, y todas las actividades realizadas se han realizado dentro del marco de la legalidad vigente.


-Nuestra asociación no es ni racista, ni xenófoba, ni violenta. El Casal Tramuntana denuncia la globalización y la mundialización como los agentes destructores de todos los pueblos e identidades del mundo. Proceso al que nos oponemos firmemente desde nuestras posiciones identitarias y de defensa de la identidad de todos los pueblos. En este sentido condenamos cualquier actitud racista y xenófoba.


-El Casal Tramuntana tiene un carácter eminentemente social, de denuncia de los desequilibrios producidos por el capitalismo liberal y de defensa de los derechos sociales de las clases más desfavorecidas.


-El Casal Tramuntana tiene una actividad fundamentalmente cultural, organizando periódicamente conferencias, en la que participan personas de diversas procedencias políticas, todos ellos con libertad absoluta para exponer sus puntos de vista, dentro de la cultura del debate y la tolerancia ideológica.


-El Casal Tramuntana ha realizado hasta día de hoy multitud de actividades culturales, deportivas y sociales, todas ellas desarrollándose con absoluta normalidad y sin el mínimo conato de violencia o racismo del que nos acusan sin ninguna prueba extremistas de izquierda y ciertos medios.


-El Casal Tramuntana se declara absolutamente independiente de cualquier partido político.


-El Casal Tramuntana seguirá adelante con su proyecto, realizando actividades culturales, sociales, deportivas y solidarias, y con su compromiso de luchar por un mundo mejor y más justo, oponiéndonos a las mentiras, el odio ciego, la manipulación, el hostigamiento y las amenazas que constantemente lanzan colectivos extremistas de izquierda contra todo aquel que piensa de forma diferente a ellos.


-El Casal Tramuntana estudiará emprender acciones legales contra quienes mientan, tergiversen o lancen calumnias sobre nuestra organización o cualquiera de sus miembros.

Barcelona, 20 de marzo de 2012
--------------------------------------
ALGUNES REFLEXIONS MEVES
 Davant d'aquest comunicat voldria dir que certament totes les associacions que compleixin la llei i no facin cap delicte tipificat en els articles 510 (incitació a l'odi, la violència i la discriminació per motius de raça, religió, origen, sexe...) i 607 (rehabilitació de règims genocides i justificació del genocidi) tenen dret a existir i a actuar. Penso que el nom que es va tria "Militia" i el perfil de les dues persones que havien de venir d'Itàlia,Gianluca Iannone, líder de la Casa Pound de Roma, i Gabriele Adinolfi, fundador del grup “Guàrdia d’Honor de Mussolini”, que va ser empresonat  per la seva presumpte implicació a l’atemptat de l’estació de Bolonya del 1980, fa que tingui els meus dubtes sobre la ideologia d'aquesta associació. Però és cert que aquestes dues persones, sigui quin sigui el seu passat, actuen avui a Itàlia dins de la legalitat. 
I pel que fa al ponent espanyol que havia d'intervenir a l'acte d'inaguració de gener, Enrique Ravello,  responsable de Relacions Internacionals de PxC, havia de parlar com a dirigent de l'associació cultural Genos, que edita la revista Europae (clica). I si mirem els qui escriuen a la mateixa, hi trobem alguna persona de l'antiga extremadreta negacionista, revisionista o minimitzadora de l'Holocaust. Certament el Tribunal Constitucional amb la sentència 235/2007 (clica)   va despenalitzar la negació del mateix. Despenalització que que jo vaig criticar i lamentar (clica) .
                  Iannone i Adinolfi
              
Pel que fa a la independència respecte a partits polítics, és un fet que Ravello és dirigent de PxC i les persones que van gestionar el lloguer del local estaven a la llista de PxC de L'Hospitalet, un dels quals és regidor. Potser sí que hi ha gent d'altres partits, però no em consta tret de l'ex candidat de la Falange Jorge Buxadé que va fer una conferència en el local (clica)   sobre la moralitat del sistema de partits. (Veure comentari de Buxadé sobre l'acte)
Reconeixent el dret a existir de qualsevol associació que respecti els drets humans i el marc legal, mostro només un dubte moral sobre el model que inspira al Casal Tramuntana. El model que tenen és la Casa Pound de Roma. Té aquest nom en memòria de Ezra Pound (clica), un escriptor nord-americà que estigué al costat d'Alemanya i Itàlia durant la Segona Guerra Mundial i feia propaganda en anglès en favor de l'Eix. I és aquí, on, sense qüestionar el dret de tothom a formar una associació cultural, mostro els meus dubtes: Em costa entendre que un intellectual americà pensés -durant la guerra i després de la guerra, quan es van conèixer moltes  coses-  que els joves americans que van morir a Normandia lluitessin en el bàndol equivocat.  Però acceptar qui pensa diferent forma part de la grandesa de la democràcia.
-------------------------
 NOU COMUNICAT DE CASAL TRAMUNTANA
Comunicat del Casal Tramuntana davant las falses acusacions sobre la nostra associació(21 de març de 2012)

Representants del Casal Tramuntana van exposar la seva problemàtica davant del president del Districte de Sant Martí, el senyor Eduard Freixedes i davant tot el Consell municipal del Districte de Sant Martí.

Davant les falses acusacions que grups violents i d’extrema esquerra com Unitat contra el Feixisme i el Racisme han fet sobre la nostra associació a entitats veïnals i d’altres associacions, ens hem vist obligats a recórrer a la màxima institució del districte per denunciar la persecució i agressions que ha patit tant el local com algun membre de l’associació.

En resposta a la presidenta d’una Associació de veïns del Clot, que comentava que membres d’ UCFR volen fer accions contra un centre q anomenen “nazi”, sense cap tipus de prova, ubicat al carrer Independència, tant Guardia Urbana com Mossos d’Esquadra han remarcat que tenen constància que el Casal Tramuntana està des de finals de Gener i que no tenen constància de cap queixa dels veïns i que des de la mateixa associació s’havia donat un pas per a la tranquil·litat dels veïns, comunicant la ubicació del local i invitant a Mossos d’Escuadra a accedir-hi, cosa que van fer: “Aquest pas diu molt en el seu favor” va comentar Guardia Urbana

Des de el Casal Tramuntana estem satisfets amb  la intervenció tant de Guardia Urbana com de Mossos d’Escuadra, així com la del Senyor Freixedes que ens ha donat l’oportunitat de defensar-nos públicament. Així mateix tornem a reiterar que s’estan estudiant les mesures legals a prendre contra varis “mitjans de comunicació” per la mala fe informativa i manipulació de la informació sobre la nostra Associació, així com a tota persona o grup de persones que tractin de desprestigiar-nos amb mentides i falsetats.

També es denunciarà a l’associació Unitat Contra el Feixisme i el Racisme per calumnies i a qualsevol dels seus membres (molts dels quals imputats en processos judicials) si continuen amb aquesta campanya de difamació o si promouen qualsevol acte que pugui tenir conseqüències per la integritat del local de l’associació o de qualsevol dels seus integrants.

Des de el Casal Tramuntana volem mostrar el nostre rebuig a les informacions que han aparegut darrerament a “mitjans de comunicació” d’àmbit local com BTV, a qui instem a contrastar les informacions abans d’emetre-les; així com d’altres “mitjans de comunicació” que en absolut han contrastat les informacions, encara que degut a la seva línea ideològica tampoc ho esperàvem. Per aquest motiu convidem a qualsevol persona o mitjà de comunicació que vingui de bona fe a interessar-se per les activitats de l’associació a que contacti amb nosaltres i explicar-li el que desitgi.

Atentament
Casal Tramuntana


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada