dissabte, 5 de maig del 2012

UN MILER DE PERSONES ES MANIFESTA CONTRA EL C. TRAMUNTANA MILITIA, Els mossos detenen i traslladen a Les Corts dos joves.

Aquest migdia un miler de persones s'han manifestat contra el Centre inagurat al gener amb el nom de Militia (clica per llegir), ara dit Casal Tramuntana (clica), ubicat al carrer Cartagena de Barcelona. La manifestació, sotra el lema "Tanquem el Centre Nazi", ha anat del Mercat del Clot al de la Sagrada Família i ha  transcorregut de forma pacífica i per decisió del organitzadors ha passat pel carrer Mallorca i evitar així apropar-s'hi. A les cantonades de Rosselló i Provença amb Independència hi havia un fort desplegament de la Brigada Mòbil dels mossos.
Ha estat pacífica en tot moment si bé se celebrava després dels fets produïts dijous al vespre quan el regidor de PxC de L'Hospitalet, vinculat al local va ser agredit per antifeixistes, sembla, d'un centre ocupat del Clot, i va ser atès a l'Hospital de Sant Pau per varis cops al cap.
A la manifestació hi havia veïns de totes les edats, joves de diferents grups antifeixistes llibertaris i independentistes, membres de nombroses associacions culturals i veinals del Clot i Sagrada Família i militants i dirigents d'ERC i Iniciativa, com els diputats Oriol Amorós i Josep Vendrell.
En arribar al Mercat de la Sagrada Família Rosa Toran, d'Amical Mauthausen, ha fet un parlament recordant que aquest cap setmana es commemora l'aniversari de l'alliberament del camp de concentració nazi de Mauthausen, i que aquesta ideologia estaria darrera del local Tramuntana.
Precisament TV3 ha aconseguit entrevistar a un portaveu de Tramuntana -que no ha mostrat la cara- i ha negat la seva vinculació amb l'extrema dreta, definint-se com identitari, si bé TV3 ha mostrat les pàgines i entrades del seu blog on hi ha símbols i enllaços amb blog que podrien ser considerats d'aquesta ideologia (Clica aquí per veure informació Telenotícies)   


Un cop acabada la manifestació, un grup d'antifeixistes ha intentat acostar-se al local, però la policia ho ha impedit i els ha seguit camí del Clot. Els mossos han fet sis identificacions, els ha tingut estona cara la paret retinguts, i ha detingut dos joves que han estat posats en llibertat cap a les 20,30.   Aquestes detencions no tindrien relació amb l'autoria de les agressions al regidor de PxC i membre de Tramuntana, (clica aquí)Alberto Sánchez. 
Josep Anglada ahir des del seu twitter m'involucrava en aquesta agressió, en dir que l'havien fet amics meus  (clica aquí) si bé després el va esborrar, i he rebut al bloc mails que em responsabilitzen moralment d'aquesta agressió que jo vaig condemnar des del primer moment i així li vaig expressar al regidor.



 Creuant la Meridiana.
 Carrer Rogent
Pel carrer Mallorca
  Desplegament de la Brigada Mòbil al carrer Independència
          Rosa Toran, d'Amical Mauthausen llegeix el manifest.

Pel carrer Rogent

Final de la manifestació al Mercat Sagrada Família
Els mossos quan s'acosten un grup que voldria arribar al local
David Karbala, d'Unitat Contra el Feixisme i el Racisme


La manifestació (al fons) passa per Mallorca Independència. Els mossos vigilen prop de Centre Social Tramuntana

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada