dimecres, 2 de maig del 2012

DISSABTE, MANIFESTACIÓ CONTRA EL CENTRE MILITIA-TRAMUNTANA



Per aquest dissabte 5 de maig a les 11 s’ha convocat la manifestació pel tancament del Casal o Centre Social Tramuntana, inicialment dit Centre Social Militia. El centre és va inaugurar a mitjans de gener i no es va conèixer la seva ubicació fins el mes de març. El 31 de març es va convocar des d’Unitat contra el Feixisme i el Racisme i associacions del barri una cassolada a la placeta que hi ha pocs metres, i una vintena de membres de Tramuntana sortiren amb màscares ballant una canço de Hard Bass.

            Tramuntana ha anat normalitzant la seva situació i va obrir un blog a començaments d’abril http://www.casaltramuntana.org/ (clica). La primera entrada que hi van penjar va de del Proyecto Impulso, que es va presentar a Castelló el mateixos dies que Militia  (Clica aquí, explico inaguracions i què és Impulso)amb la participació d’Enric Ravello, responsable de Relacions Internacional de PxC, però que hi parlava com associació Genos-Revista Europae, i els neofeixistes italians Gianluca Iannone, líder de la Casa Pound de Roma i del Blocco Studiantesco, i Gabriele Adinolfi, fundador del grup “Guàrdia d’Honor de Mussolini” que presentava un llibre. 

            La següent entrada al blog va ser una explicació de què és Tramuntana que reprodueixo aquí:



¿Que es el Casal Tramuntana?

Pregunta mil veces realizada y de muy difícil respuesta. De difícil respuesta, porque al igual que nosotros no queremos juzgar a nadie por lo que dice ser, algo que siempre queda adornado con palabras grandilocuentes, nos gusta juzgar por lo que hacen, y pedimos lo mismo para nosotros. De aquí nace una máxima universal, y aplicable para todos, SOMOS LO QUE HACEMOS.

¿Que somos? ¿Que hacemos?
Ahora mismo, somos un puñado de jóvenes (y algunos no tan jóvenes) identitarios, inconformistas, y con inquietudes sociales, culturales y políticas. Gente joven, disidente del sistema y la modernidad actual, que nos oponemos al fenómeno de la globalización, al salvaje capitalismo y a la destrucción de nuestra identidad como pueblo en todos sus aspectos, gente que ama a su tierra y a sus raíces sin complejos, y que se siente orgullosa de defender ciertos valores, que lejos de pensar que estén caducos pensamos que son eternos.
En nuestro corto periodo de vida (poco más de 3 meses) hemos realizado multitud de actividades; se han realizado varias conferencias, alguna charla-debate, concursos gastronómicos, exposiciones fotográficas, fiestas temáticas, salidas a la naturaleza y alguna competición deportiva.
¿Que queremos ser?
Queremos ser un punto de encuentro, un lugar de referencia para gente que comparta inquietudes y valores similares. Un espacio donde pueda florecer un tejido social y sea epicentro de la comunidad identitaria.
Queremos ser un centro social alternativo, un lugar donde tenga cabida la cultura disidente. Un espacio verdaderamente libre donde realizar debates y traer conferenciantes que expongan sus ideas y sus opiniones con total libertad, más allá del yugo del pensamiento imperante y los convencionalismos de lo políticamente correcto.
Queremos pensar y diseñar nosotros el mundo que queremos, no el que nos viene impuesto por la modernidad actual. Damos también por zanjado todo debate histórico, dentro del respeto y las lecciones que nos ha legado, nos sentimos libres de cualquier atadura y de cualquier movimiento histórico, para proyectar libremente el mundo que queremos.
Queremos ser un medio para propagar la cultura identitaria, un punto de encuentro donde pueda germinar tanto el debate, como el desarrollo y la creatividad de una cultura alternativa y disidente a la actualmente imperante, y dónde todo el mundo pueda disfrutar de ella.
Queremos fomentar esta cultura alternativa, a través de todo tipo de actividades; lúdicas, deportivas, artísticas, etc...
Queremos articular y ofrecer una alternativa real al sistema actual, al que consideramos pusilánime, anti-social, repulsivo e injusto.
Queremos cambiar el mundo, dejar nuestra huella, no nos gusta el rumbo actual, y no nos conformamos con teorizar y mantener una actitud contemplativa ante la deriva actual, tenemos un espíritu vital, alegre y combativo, y con ese espíritu queremos ser motor de cambio.
Queremos implicarnos en los problemas sociales de nuestro pueblo, de una forma activa, denunciando a los responsables de los problemas, ofreciendo una alternativa, y realizando acciones solidarias.
Queremos que España brille más que nunca, que se imponga la justicia social frente a las desigualdades que propicia el sistema actual, que conserve su identidad, y la personalidad rica y diversa de Las Españas, y que su herencia no se diluya ni por el bombardeo cultural de la potencia de turno gobernante, ni por los flujos migratorios impulsados por el sistema capitalista globalizante.
                                        

            A continuació hi havia una entrada sobre el blog El Aventino on es penjaven fotos de l’interior del local. Aquest blog té fotos de José Antonio Primo de Rivera i de l’oficial belga de les SS, Leon Degrelle, que Franco va protegir i va viure a Espanya fins la seva mort el 1994. També té la convocatòria de l’acte d’aquest Dos de Mayo (El Pueblo se levanta) del MSR.
            Després tenen un convocatòria, diuen, oberta als veïns, d’una xocolatada i festa que es va celebrar el 14 d’abril, i mostren fotos de la mateixa. El 21 d’abril fan una conferència "Por un obrerismo identitario” en la que es parla de “la llegada del último estadio de capitalismo y la globalización...” i defineixen la immigració “como un arma de coacción social cuya finalidad es generar bolsas de parados que limiten la fuerza de los obreros”.
            A Continuació hi ha un post del blog “Identitarios” sota una foto de l’estàtua de Don Pelayo. Aquest blog té links de Libertad Pedro Varela. Tramuntana també anuncia una exposició que s’hi fa de fotos de Zimbawe, un post de solidaritat amb els serbis de Kosovo, un de Feliç Sant Jordi i un del II Torneo de Fútbol Sala "Timbaler del Bruc" que es va fer el dissabte passat. Timbaler del Bruc és el nom de l’associació que es va crear el 1999 des del Moviment Patriòtic Català, i em consta que gent d’aquesta associació pertanyen ara o freqüenten Tramuntana.  L’últim post és del 1 de maig, és del blog Area Identitaria, que anuncia el llibre “Esparta y su ley” d’Eduardo Velasco i pròleg d’Olegario de las Heras (pseudònim de S d A), Director de la revista Europae de l’associació Genos.
Jo he parlat amb diferents membres de Tramuntana, però ningú ho ha fet com a portaveu ni dirigent del local. L'agència EFE ha aconseguit fer una entrevista telèfonica amb una persona que parla en nom del casal i difondrà demà un reportatge sobre el local. 
Continuaré parlant de Tramunata els propers dies. Demà s’ha convocat una roda de premsa:

Convocatòria de roda de premsa
3 de maig a les 12h al Centre Cultural La Farinera del Clot

Nombroses entitats signen el manifest “No volem feixistes al Clot, a Barcelona ni enlloc” i convoquen una manifestació unitària el dia 5 de maig pel tancament del centre nazi ‘Tramuntana’.
Barcelona, 27 d’abril de 2012.- Unitat contra el Feixisme i el Racisme (UCFR) convoca una roda de premsa el dia 3 de maig a les 12h al Centre Cultural La Farinera del Clot (Gran Via de les Corts Catalanes, 837) per donar a conèixer el manifest signat per nombroses entitats de tota Catalunya “No volem feixistes al Clot, a Barcelona, ni enlloc! Tanquem el centre social nazi!”.
La roda de premsa comptarà també amb les intervencions de portaveus de SOS Racisme, Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB) i dels col·lectius socials i veïnals del barri del Clot-Camp de l’Arpa. Es presentarà així mateix la convocatòria de una manifestació ciutadana ampla i unitària el dissabte 5 de maig, a les 11h, a la Plaça del Mercat del Clot.
Des del passat mes de gener, funciona al barri del Clot-Camp de l’Arpa de Barcelona un ‘centre social’ de clara orientació feixista – el Casal Tramuntana – ubicat al C/ Independència 333. El local s’inspira directament en Casa Pound, vinculada a un corrent del feixisme italià associat amb atemptats terroristes i que admira Mussolini. Casa Pound es dedica a captar joves mitjançant una oferta de música, beguda, activitats esportives, etc. Ara aquest local intenta aplicar la mateixa estratègia al barri del Clot i, de la mateixa manera que van fer els nazis – abans que Hitler pugés al poder i arribés a acords amb els grans empresaris -, fa servir d’una imatge suposadament crítica amb el sistema per captar gent jove descontenta. Hi ha evidències així mateix, que aquest centre social nazi l’impulsen dirigents de Plataforma per Catalunya.
L’experiència prèvia demostra que la ubicació de centres d’aquest tipus fa augmentar de forma alarmat la violència feixista i racista. A la ciutat de Londres, mentre existia un centre feixista al municipi de Greenwinch, els atacs racistes a la zona van pujar en un 210%. A Florència, Itàlia, Gianluca Casseri, simpatitzant de Casa Pound, va cometre un doble assassinat racista el passat 13 de desembre.
Si amb el creixement de Casa Pound a Itàlia, ja s’han produït els primers assassinats, entre altres actes violents, UCFR i les entitats signants consideren que no es pot permetre que el feixisme arreli “ni al Clot, ni a Barcelona, ni enlloc”.

Conovoquen:
Acció Escolta de Catalunya
Agrupament Escolta i Guia Rudyard Kipling
Aixada, Associació per a la Difusió d'un Consum Crític
Amical de Mauthausen
Assemblea local d'Endavant (OSAN) al Clot i el Poblenou
Assemblea de
Les Corts
Assemblea de Joves de Capellades – CAJEI
Assemblea Nacional Catalana- Assemblea territorial de Sant Martí
Assemblea Social del Clot-Camp de l'Arpa
Assemblea Social del Poblenou
Associació d'Amistat amb el Poble de Guatemala
Associació Cultural Ningun
Associació Des.Cos.Ides
Associació de Famílies d'Alumnes de l'Escola Dovella
Associació de Promoció Social i Desenvolupament Social Plataforma Q'atary Perú.
Associació Sociocultural El Torrent
Associació de Transsexuals, Intersexuals i Transgèneres de Catalunya
Ateneu Popular Octubre
AV del Clot-Camp de l'Arpa
AV del Poblenou
Casal Independentista de l'Eixample, La Cruïlla
Casal de Joves Xiroc
CCOO de Catalunya
Cedah Ghana
Colla dels Castellers de Barcelona
Col·lectiu a Les Trinxeres, Lleida
Comissió Antifeixista 27 de Gener de Sta. Coloma de Gramenet
Confederació Catalana d'ONG per la Pau, els Drets Humans i el Desenvolupament
Consell d'Associacions de Barcelona
Cooperativa del Clot
Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista- CAJEI
Coordinadora Obrera Sindical – COS
CUP de Sant Martí
En Lluita Barcelona-Nord
Endavant (OSAN)
ERC de Sant Martí/Clot
ESPLAC – Esplais Catalans
Esplai Kasperle
Esplai Xino-Xano
Esquerra Unida i Alternativa de Sant Martí
Esquerra Unida i Alternativa del Bages
Federació d'Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona – FAVB
Federació Catalana de l'Esplai
Federació d'ERC Barcelona
Fundació Andreu Nin
Fundació Cipriano García - CCOO de Catalunya
Fundació Indera
Fundació Privada En Xarxa, Tarragona
ICV- Districte de St. Martí
Intersindical Alternativa de Catalunya - IAC
JERC Barcelona
La Farinera, Ateneu del Clot
La Pinya - Coordinadora de Joves del Clot-Camp de l'Arpa
Lleida Antifeixista
Nuestravidaloca - Blog social de Contrainformación
Orfeó Martinenc
PSC- Sant Martí
Sevilla Plural, Plataforma Por la Tolerancia y Contra la Exclusión
Sindicat de Tècnics Audiovisuals i Cinematogràfics de l'Estat espanyol a Catalunya
SOS Racisme-Catalunya
Ujedinjeni protiv fašizma – Unitat contra el feixisme, Croàcia
USTEC-STEs

6 comentaris:

  1. 20 gamberros violents de la casa okupa, La Revoltosa, en el barri del Clot han agredit, aquesta passada nit, al regidor de PxC Albert Sanchez, que ha estat ingressat a l'hospital

    QuI són els violents? Sembla que el treball d'incitació a la violÈncia contra gent de PxC, que està realitzant David Karvala (aquell que freqüenta esplais per menjar el coco als infants), UCFR, i periodistes "experts" sobre "extrema dreta", està donant els seus fruits.

    PROU AGRESSIONS ANTIFEIXISTES!!!

    ResponElimina
  2. Vull pensar que aquest comentari sobre periodistes no és cap amenaça.
    Jo parlo amb tothom i sempre m'he manifestat contra tota violència

    ResponElimina
  3. pensa el que vulguis pero els culpables sempre son els mateixos UCRIF uns porcs comunistes i republicans son els mateixos que cremaven centres religiosos i mataven cures i violaven monges l'unic es que ara ataquen 20 persones armats a una persona pacifica, nomes els i puc dir de una forma triadors covards i guarros

    ResponElimina
  4. lo que li a passat a Alberto et podria passar a tu tal i com esta el barri

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ho he d'entendre com una amenaça? He rebut algun mail amenaçador i no l'he penjat, però he fet amb ell el que havia de fer.

      Elimina
  5. A comentaris com aquests els energúmens de Tramuntana es treuen les caretes i mostren el que són: feixistes, dels de tota la vida. Però amb 40 anys de dictadura ja vam aprendre molt bé qui sou, qué representeu, i no tingueu cap dubte en que cada cop que treieu el nas haureu d'amagar-lo altre cop perquè el poble us rebutja frontalment.
    FEIXISME MAI MÉS

    ResponElimina