dimarts, 8 de maig del 2012

UN PLE MES, VILA D'ABADAL I ERC, SOTMESOS A ANGLADA. S'esmena la Declaració que PxC no va signar i ara signa, i la CUP es retira



El Ple Municipal de Vic, celebrat ahir dilluns, va tornar a mostrar l’entesta que hi ha entre l’equip de govern de CiU i ERC amb PxC, i és que des-de fa mig any la majoria de propostes de l’equip de govern s’aproven gràcies als vots dels 5 regidors de PxC (pacte d'estabilitat entre Vila d'Abadal i Anglada (clica) . Ple que se celebrava després dels greus incidents ocorreguts entre el diumenge 22 d’abril i el dimarts 24, i la no signatura per part de PxC del manifest contra la violència i la convivència.     
(clica aquí  per l'explicació dels fets)
Els fets a que em refereixo van ser l’agressió de dos joves el diumenge 22 d’abril, passades les 20 hores, feta per Josep Anglada, al crit de “moros de merda!” que segons molts testimonis semblava anar manifestament begut, en acabar la Diada del Partit a Vic. Els qui acompanyaven Anglada se l’endugueren abans que arribés l’ambulància que els traslladà a l’hospital i la policia. Dues hores més tard PxC va enviar als mitjans el seu comunicat de premsa on no deia res d’aquest incident, però a les tres de la matinada, quan les edicions digitals i els twitters informaven d’aquesta agressió, Anglada anà a la comissaria a denunciar dos joves que segons ell l’havien amenaçat i insultat cinc hores abans. L’endemà hi va haver una primera manifestació de cent persones sota l’Ajuntament que no s’havia pronunciat sobre aquests fets. I el dimarts 24, encara amb l’alcalde guardant silenci, una nova manifestació de 200 persones acabà sota casa d’Anglada el qual va sortir deliberadament en aquell moment amb el vehicle i fou empaitat i insultat per dotzenes de joves. Una hora més tard la regidora de PxC, Marta Riera, seria insultada a la Plaça. L’endemà, dimecres 25 l’alcalde convocà a tots els portaveus a una reunió urgent per signar un manifest de condemna, tant l’agressió per part d’un regidor a uns joves, com els insults i persecució de l’esmentat regidor a la porta de casa seva, a la vegada que es demana als regidors un comportament exemplar. En aquell reunió Anglada no hi va enviar cap regidor i PxC no va esmenar ni signar la declaració.
 Josep Anglada, el 22 d'abril hores abans dels incidents de la Plaça
             Doncs en el Ple d’ahir s’havien presentat dues mocions sobre l’afer. Una de la CUP que l’alcalde es negà a posar a l’ordre del dia, demanant que l’Ajuntament exercís l’acció popular en el cas de les agressions fetes, presumptament, per Anglada. I una altre de PxC, que l’alcalde sí va posar a l’ordre del dia, en la que PxC demanava que s’inclogués a la declaració els rebuig els insults a Marta Riera, esmena que sí es feia, llavors PxC sí signaria el manifest.
            Com l’alcalde no va posar a l’ordre del dia la moció de la CUP, la CUP demanà, com permet el reglament que s’inclogués en el curs del mateix ple per via d’urgència, cosa que obligava a votar si s’acceptava debatre-la o no per urgència. I aquí CiU, ERC, Solidaridaritat i PxC van sumar majoria rebutjant que entrés a l’ordre del dia i es debatés d’urgència. PSC, Iniciativa i CUP van votar a favor que es debatés per via d’urgència.
Més tard, ja en el torn de les mocions, es va debatre la de PxC per esmenar la Declaració del dia 25 contra la violència. La CUP, PSC i Solidaritat van votar contra modificar una declaració en la que PxC no havia pogut dir la seva donat que no van voler assistir a la reunió en la que es va redactar. Iniciativa es va abstenir. I l’esmena de PxC es va aprovar gràcies als vots de PxC, ERC i CiU. Llavors la regidora de la CUP, Georgina Rieradevall va manifestar que al modificar-se la declaració de manera extratemporànea per aquells que no l’havien volgut signar, la CUP retirava la seva signatura.
            No faré aquí un resum del Ple, (pots veure la informació al 9 Nou) però per reflectir un cop més que Vila d’Abadal governa gràcies als vots de PxC, només deixo constància que la pujada del cànon de l’aigua s’aprovà amb els vots d’ERC, CiU i PxC, mentre PSC, Iniciativa i la CUP votaven en contra.  I és que com deia divendres al seu article al 9 Nou, Josep Comajoan (clica), “ara que la PxC està calmada  (als Plens municipals i vota sí) tampoc es tracta de ferir la bèstia. I és que per què aïllar la intolerància, podent aïllar la discrepància?"
Vila D'Abadal culpa dels incidents i la tensió a Vic a la CUP. El món del revés, clica. 
Convocatòria de manifestació a Vic, 26 de maig, clica
               
  PxC CELEBRA L'ENTRADA D'ALBA DAURADA AL PARLAMENT GREC
D'altra banda, ja que parlo de PxC, adjunto aquí el link de l'escrit d'Enric Ravello, cap de Relacions Nacionals i Internacionals de PxC sobre l'entrada del grup neonazi espartà, Alba Daurada al parlament grec:
Avui comença una nova etapa en la mil·lenària història de Grècia, esperem que signifique el alba per als grecs i l'ocàs per als especuladors i els polítics còmplices.
Clica aquí per llegir sencer




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada