divendres, 20 de setembre del 2013

L'AJUNTAMENT DE VIC FORÇA A QUE PxC LLOGUI EL SUCRE PER FER LA SEVA ASSEMBLEA, EN LLOC QUE LA FACI DE FRANC A LA SALA DEL PALAU BOJONS DE LA QUE S'HAVIA "APROPIAT" DES DE FEIA ANYS


Sala del Palau Bojons on PxC feia les reunions nacionals sense permís de l'Ajuntament. A la foto, d'esquena, Carlos Francisoud (Badalona) E Pallarola (Lleida), Joan Garriga (advocat), David Parada (St Boi) i Nacho Mulleras (olot)
(Actualitzat a sota!)
Per demà dissabte PxC té convocada a Vic una assemblea o reunió de regidors i grups locals d'arreu de Catalunya per tractar temes com la campanya en defensa dels productes de proximitat i el comerç local. També abordarà el discurs de PxC en el debat sobiranista, la preparació de les candidatures municipals de 2015 i es comentarà la possibilitat de formar part d'una candidatura amb altres forces d'àmbit estatal per les europees de maig.

La reunió l'havia convocat, com en anteriors ocasions, a la sala contigua del Palau Bojons, on tenen les oficines els grups municipals d'oposició. Si bé tots els grups municipals tenen local del partit propi fora de l'Ajuntament, PxC té des de fa anys el Palau Bojons com a seu nacional del partit, i el telèfon que paga l'ajuntament del seu despatx consta com a telèfon nacional de PxC. Fins i tot, sovint, quan es truca a aquell número, la trucada es desvia, sembla pegant l'ajuntament, al mòbil d'una regidora de PxC. Més a més, la sala contigua als despatxos on ocasionalment s'hi fa algun curs, PxC l'havia convertit en el local on de manera habitual i gratuïta feia les reunions nacionals del partit quan se celebraven a Vic.  

Quan el passat juny va anunciar que ubicava als despatxos municipals l'Oficina o Servei de Defensa del Vigatà Autòcton , diversos grups van denunciar l'ús que en feia de les dependències municipals i en un tumultuós ple de l'1 de juliol es  va decidir aprovar un reglament d'ús de les dependències municipals. Anglada va respondre que si l'alcalde, el regidor Joan Ballana, responsable de Seguretat, o la policia municipal intentaven impedir-ho, sabrien com pujarien les escales del Palau Bojons, però no com les baixarien. Dies més tard a Canal Taronja es va refermar davant del regidor de seguretat d'enviar-lo escales avall si intentava impedir que fes les activitats que li semblés als despatxos i la sala del Palau Bojons.
 
Aquest matí segons m'ha confirmat l'alcalde, Josep Maria Vila d'Abadal, i el regidor de seguretat, el republicà Joan Ballana, no tenien coneixement de que PxC hagués demanat cap equipament municipal per fer la reunió i, evidentment, amb el nou reglament no podien fer-la al Palau Bojons com havia passat fins ara. Això ha motivat que l'alcalde truqués a Josep Anglada preguntant-li si era cert que feien la reunió de PxC de tot Catalunya a Vic, i a on la pensaven celebrar, donat que al Palau Bojons no podien, en no ser un equipament per reunions d'aquests tipus ni amb aforament i condicions de seguretat (fet que Anglada sempre exigeix a certs tipus de reunions com per pregar els que no són "de casa").

Això ha forçat a Anglada a llogar per demà un dels equipaments que l'ajuntament té a disposició, com és la sala Coll i Bardolet (sala petita) del recinte firal del Sucre, pagant, com una entitat més. Tot seguit Anglada ha fet un parell de tuits despectius cap els "guarros" -com anomena ell als partits i grups d'esquerres i/o independentistes- i dient que farà la reunió a Vic. 
 Acabada l’Assemblea es celebrarà un dinar en un cèntric restaurant de la ciutat de Vic.


ACTUALITZAT DISSABTE A LES 14 h.

La reunió de PxC se celebra a la sala petita del Sucre, i Anglada tuiteja que són més de 100 persones, cosa que si fos cert significaria un excés d'aforament. De fet són el mig centenar que havien de reunir-se al Palau Bojons. Mig centenar és el que sembla a la foto del seu tuit.


   

1 comentari: