dissabte, 7 de setembre del 2013

ANGLADA COPIA L'ESLOGAN I EL SÍMBOL DEL MSR CONTRA L'ESTELADA. Sembla que tot i perjudicar-li la campanya a Vic, atura les crítiques dels regidors metropolitans i millora relacions amb identitaris espanyols

Plataforma X Catalunya, després d'uns mesos en els que el seu president, Josep Anglada, havia votat a Vic mocions sobiranistes, com la del maig per tal d'eliminar la Delegació i Subdelegacions del govern espanyol a Catalunya, i arxivar els expedients sancionadors oberts a alcaldes per posar l'estelada en lloc de la bandera espanyola (clica), o de votar favorablement al juny la proposta de la CUP i Solidaritat, per tal que es posés el nom de Guillem Agulló a un carrer de Vic (clica), s'ha posicionat pocs dies abans de l'11 de setembre en la línia espanyolista de l'extremadreta, presentant la campanya SALVEM LA SENYERA, amb el lema "La pròxima retallada, l'estelada"  


No era cap secret que el vot positiu d'Anglada a mocions de la CUP i de l'Associació de Municipis per la Independència havia creat desconcert i indignació entre els regidors "identitaris" de l'àrea metropolitana de Barcelona i a la força "germana" Partido X La Libertad (clica) que estava farta de les contradiccions ideològiques o estratègiques de Josep Anglada. L'expansió de Plataforma a Perpinyà o la presència d'Anglada, donant suport a Vila d'Abadal, a la roda de premsa que l'alcalde de Vic va anunciar que deixava UDC per no ser independentista, va ser el que va acabar de decidir fa vuit mesos als socis espanyols de Plataforma X La Libertad a trencar els lligams orgànics amb PxC i constituir-se com Partido X La Libertad.

Anglada es resistia a posicionar-se contra l'estelada, donat que aspira a ser d'aquí 20 mesos alcalde de Vic, i la capital d'Osona és una de la ciutats de Catalunya amb més estelades als balcons. Però finalment s'ha imposat aquest possicionament contra l'estelada adoptant el lema de la campanya del Moviment Social Republicà (MSR): "L'única retallada, l'estelada",  i també la imatge de retallar el triangle blau de la mateixa, cosa que va fer en públic per primera vegada el MSR a Barcelona el 12 d'octubre de 2010.

Jordi de La Fuente, Secretari Nacional d'Acció Política del MSR, tallant el triangle blau
La campanya del MSR, "L'única retallada, l'estelada" ha consistit (clica)  en accions com la del passat 18 de juliol, de posar una bandera espanyola i una senyera al Pi de les Tres Branques, o la del 9 d'agost de "precintar" el monument a Lluís Companys a Barcelona.  Amb aquestes accions el MSR deia que "Queda demostrado que en Cataluña existe la Resistencia, la de aquellos que desde la catalanidad no quieren renunciar a su españolidad. Como dice la campaña del MSR catalán: L’ÚNICA RETALLADA: A L’ESTELADA!”, eslogan i imatge que ara adopta Plataforma X Catalunya.

Aquesta campanya de PxC contra l'estelada, que contradiu el que havia votat a Vic per tal que no se sancioni penjar-la als ajuntaments, s'anuncia dies després de la polèmica entre el Secretari General de PxC, Robert Hernando, i l'encara Secretari de Relacions Nacionals i Internacionals, Enric Ravello sobre la Cadena Humana de l'11 de Setembre. Hernando va fer un tuit amb la foto d'una nina inflable de sexshop, en el que comparava els participants a la Via Catalana amb aquest objecte sexual. Tres dies més tard Ravello va demanar a Anglada i als òrgans de direcció de PxC que desautoritzessin a Hernando, cosa que Anglada no va fer. En canvi PxC ha fer públic aquest comunicat contra l'estelada nomenant explicitament Hernando, cosa que significa una desautorització de Ravello:
 
El president de Plataforma per Catalunya (PxC), Josep Anglada, i el secretari general ,Robert Hernando, han presentat en societat una nova campanya sota el nom : Salvem la senyera! Amb aquesta campanya la formació identitària pretén frenar la suplantació que està patint la bandera de les quatre barres representativa de tots els catalans per la sectària bandera estelada que utilitzen els separatistes (...)Fent ironia a les retallades, el líder identitari li ha aconsellat a Artur Mas que “la pròxima retallada que faci sigui a l'estelada"

Aquest posicionament contra l'estelada i el sobiranisme de PxC coincideix en un moment que hi ha moviments a Madrid per fer una candidatura a les eleccions europees de maig, liderada per l'entorn de Manos Limpias y Partido X La Libertad (clica), projecte del que s'havia relegat o deixat en segon terme a PxC precisament per les discrepàncies programàtiques. Manos Limpias de moment no confirma aquestes reunions. 
 La votació de mocions sobiranistes per part d'Anglada va desconcertar a l'extremadreta espanyola i als regidors de PxC metrapolitans. Ara esmena amb la campanya contra l'estelada

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada