dilluns, 27 d’abril del 2015

STOP MARE MORTUM, concentració davant la Comissió Europea a Barcelona


Unes 300 persones han participat a la concentraciò celebrada aquesta tarda  davant de la seu de la Comissió Europea a Barcelona, al Passeig de Gràcia amb Provença, per demanar un canvi de política migratòria i d'asil que posi fi als morts a la Mediterrània, sota el lema "Stop al genocidi, Mare Mortum"

L'acte ha estat iniciat pel periodista del programa de TV3  Tot un  Món, Carles Solà, s'ha llegit i cantat un fragment de l'obra de teatre "Lampedusa Beach" i els actors Miquel Àngel Ripeu i Nausicaa Bonnin han llegit el manifest de la campanya que adjunto a sota. Tot seguit s'ha tallat una estona el carrer Provença i s'ha despenjat una pancarta des del terrat de La Pedrera. A l'acte hi han assitit diputats de CDC, ERC, PSC, ICV-EUiA i la CUP.


Carles Solà, sota el balcó de la Comissió Europea
 S'han encès espelmes en memòria del 850 morts de la setmana passada




Els actors Nausicaa Bonnin i Miquel A Ripeu llegint el manifest.
Llegir el meu punt de vista sobre aquesta tragèdia i la necessitat d'una política diferent d'asil, a l'article que vaig publicar dimarts passat al Periódico (clica)




MANIFEST

De nou som testimonis del drama del Mediterrani, on diumenge (19 d’abril) passat van perdre la vida més de 800 persones que fugien de conflictes armats i de la pròpia precarietat dels seus països d’origen. És per aquest motiu que la plataforma d’entitats Stop Mare Mortum, denuncia i condemna el Genocidi Migratori que està convertint el mar Mediterrani en un cementiri. Segons estimacions de la Organització Internacional per a les Migracions, es calcula que durant el 2015 poden arribar a perdre la vida intentant arribar a Europa fins a 30.000 persones.

Aquesta situació dramàtica contrasta amb les polítiques migratòries de la Unió Europea, que continua veient la immigració irregular com una vulneració de les fronteres europees, i no com una crisi humanitària, posant els interessos econòmics per davant de la vida i de la dignitat humanes. El fet que moltes de les persones que han mort fossin possibles demandants d’asil, deixa en evidència la manca d’implicació de les institucions europees a l’hora de d’aplicar polítiques d’asil i refugi amb garanties, tal i com estipula la Convenció de Ginebra de 1951, i de la qual tots els estats membres són firmants. Tampoc no podem obviar la complicitat dels estats europeus amb aquells governs de tercers països que per diversos motius, no donen resposta a les necessitats dels seus ciutadans i ciutadanes. Aquesta complicitat només respon a polítiques exteriors basades en interessos econòmics i acords comercials, que arriben a l’extrem de destinar una part important dels fons de cooperació europea al finançament de centres d’internament i altres mesures repressives als estats de la riba sud del mediterrani.

Així mateix, el decàleg de propostes plantejades per la Comissió Europea com a solució a la tragèdia viscuda, continua sense donar una resposta humanitària al patiment d’aquelles persones que, per motius diversos, es veuen obligades a fugir dels seus països d’origen. Ans al contrari, la solució de la Comissió Europea passa per reforçar el control dels fluxos migratoris, obviant la necessitat de donar una primera resposta de socors i salvament a totes aquelles persones que intenten creuar el mar Mediterrani. Declaracions com la del Ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, que justifica la manca d’una operació de salvament per evitar un possible efecte crida, ens demostren la hipocresia d’unes institucions que han renunciat a la seva vessant més humanitària i de compromís amb els drets humans i que prefereixen “l’efecte mort” com a mesura dissuasiva.

Per aquests motius, i perquè ens oposem que se segueixi legitimant aquest genocidi migratori, la Plataforma Stop Mare Mortum exigeix a la Unió Europea i als estats membres que:

Dotin de pressupost i reorientin les funcions de l’Agència Europea de Control de Fronteres (FRONTEX), amb l’objectiu que realitzi tasques de rescat a les víctimes del drama del Mediterrani. La UE no pot seguir obviant la seva responsabilitat de salvament.
Destinin més recursos a les polítiques d’asil i refugi i es presentin propostes que donin resposta a les persones que fugen de conflictes armats o són víctimes de persecucions. És essencial facilitar vies legals perquè les persones demandants d’asil puguin exercir el seu dret de demanar refugi als estats europeus, i no es vegin obligades a arriscar la seva vida en un camí que, molt probablement, els portarà a la mort.
Acabin amb la hipocresia de les polítiques d’externalització de fronteres de la UE, que tenen com a objectiu traslladar el drama migratori a tercers països a canvi d’acords econòmics i comercials.
Canviïn les actuals polítiques europees d’intervenció militar a tercers països per unes polítiques de resolució de conflictes basades en el diàleg entre estats.
Garanteixin que els fons de cooperació europeus destinats a tercers països no siguin instrumentalitzats a favor dels propis governs europeus o de governants sense escrúpols.
Pel dret a la vida i a la dignitat humanes, NO MÉS MORTS al mar Mediterrani.

DESCARREGA’L: MANIFEST STOPMAREMORTUM

https://stopmaremortum.files.wordpress.com/2015/04/manifest-stopmaremortum1.pdf #27A #StopMareMortum #StopGenocidiMed

1 comentari:

  1. Lo que persiguen los antirracistas, progres, multiculturalistas, pacifistas, idealistas... (todo esto viene a ser lo mismo) no se realizará nunca. El sueño del paraíso en la tierra es eso, un sueño. Hemos sido expulsados del paraíso, y no podemos regresar al mismo. Leemos en la Biblia:
    «Y el Señor Dios lo echó del huerto del Edén, para que labrara la tierra de la cual fue tomado. Expulsó, pues, al hombre; y al oriente del huerto del Edén puso querubines, y una espada encendida que giraba en todas direcciones, para guardar el camino del árbol de la vida» (Génesis 3:23-24).
    La Biblia establece que vivamos en naciones (el relato bíblico de la Torre de Babel). No habrá esa aldea global donde todos seamos hermanos (http://goo.gl/WwstgW), porque supondría amalgamar a buenos con malos, cuando precisamente "santo" significa "apartado", y jamás Jesús mandó amar a toda la humanidad, sino al prójimo y a los enemigos, siempre el amor como Dios lo entiende se dirige a personas muy concretas. Solamente si todos creyéramos en Cristo de una manera auténtica, Dios desharía la confusión de lenguas: «¿Cómo es que les oímos hablar en nuestras propias lenguas?» (Hechos 2:8).
    Añade además la palabra de Dios que el sentido de la vida no es trabajar por un mundo mejor, aunque lo hagamos de gratis y con buena intención, sino enfocarse en la otra vida. La gran paradoja del cristianismo es precisamente esto: creyendo, esperando y amando la vida eterna que Jesús alcanzó para quienes quieran seguirle, y odiando al mundo, se logra precisamente mejorar en algo el mundo. En el hecho de que la civilización occidental haya sido la mejor (sí, lo siento, no todas las civilizaciones valen; el islam por ejemplo no vale nada, seamos francos y directos), tiene mucho que ver con el cristianismo. Digo "haya sido", en pasado, porque ya está decayendo, a causa de la apostasía generalizada, y en este sentido añado que bastaría, según me parece a mí, con que el 80 % de la población occidental se volcase de nuevo a Cristo para que su Padre retirara de nosotros maldiciones como el islam, el multiculturalismo o la crisis.

    ResponElimina