dimecres, 8 de juliol del 2015

DISSABTE ACTE A BARCELONA ON ES LLEGIRAN ELS NOMS DEL 7.291 COSSOS RECUPERATS I IDENTIFICATS DE LES VÍCTIMES DEL GENOCIDI DE SREBRENICA. Vols participar-hi llegint-ne un?



“La matinada de l’11 de juliol de 1995, una columna de milicians de l’autoproclamada República Srpska de Bòsnia (Република Српска)  comandats per el General Mladic, va ocupar Srebrenica, declarada enclavament segur per les Nacions Unides. Va demanar als cascos blaus holandesos que abandonessin el lloc i quarter general de Potocari on s’havien establert. Les dones i nens van ser obligats a agafar a peu la ruta de Tuzla, mentre que els homes, grans i joves, van romandre a la població. Posteriorment un llistat de 8.373 homes es varen donar per desapareguts”.Sentència en ferm del Tribunal Penal Internacional pels crims a l'ex-Iugoslàvia.

 Que no torni a passar mai més A ningú ni en cap lloc
L’any 2013 l’estat Holandès va ser condemnat per negligència. Tres caps de la milícia serbobosnia van ser declarats culpables de genocidi i estan empresonats amb penes de 30 anys. El General Mladic continua empresonat sense condemna. 7.291 cossos han estat identificats i enterrats en el memorial de Potocari, on cada any es fa un acte de record i sepeli dels nous cossos trobats i identificats. Cada 11 de juliol, Bòsnia i Hercegovina està de dol.
100 anys després del genocidi armeni, 70 anys després de l’alliberament de Mathausen, 20 anys després del genocidi de Srebrenica, el món hauria d’estar de dol. La història es repeteix i no aprenem.
 Diverses associacions catalanes hem intentat any rere any no oblidar els fets de Srebrenica i la guerra dels Balcans amb actes i memorials en diferents ciutats del país. Fotògrafs per la Pau, Igman Acció Solidaria, Mestres per Bòsnia, Trekalòs/ Trenkaband, Creu Roja Catalunya, Fundació Solidaritat UB, Associació Districte 11 han impulsat aquests actes amb la complicitat i ajuda d’Ajuntaments i Institucions. L’Ajuntament de Barcelona ha col•laborat sempre facilitant les gestions i les infrastructures per a la celebració dels actes a Barcelona. La Diputació de Girona ha organitzar varies vegades viatges per a assistir i acompanyar en els actes de Potocari.

NO OBLIDEM, OBRIM CAMÍ A L’ESPERANÇA

L'acte al Born, humil i contundent alhora (clica per apuntar-t'hi), vol ser a més d'una nova demostració de solidaritat amb les nostres amigues i amics bosnis, un avís a Europa i a la resta del món de que cal seguir lluitant en favor de la vida i la humanitat cada dia.
I que per guanyar la joia de viure cal aprendre a no oblidar tots aquells absents i als culpables dels genocidis.
L'acte "Veus de Srebrenica" consisteix en la lectura dels noms i cognoms de les víctimes del genocidi de Srebrenica, una humil manera de fer presents als absents.
Durant el dia, persones anònimes i conegudes llegiran els noms de les persones identificades del genocidi. La lectura s’intercalarà amb actuacions musicals en viu, com la de l’activista, César Lopez que clourà l’acte.

Dissabte 11 de Juliol, de 10.30h a 20.30h
Plaça Comercial nº12 (davant del Born Centre Cultural)

Clica aquí per participar-hi a l'hora que triïs. Cal la teva veu!
 Obertura d'una de les foses comunes
Ratko Maldic a Srebrenica fa vint anys

5 comentaris:

  1. Por un lado, eres contrario a los genocidios. Por otro lado, eres favorable a la inmigración masiva de los países occidentales (lo pintado en azul en este mapa, http://goo.gl/yAszIz). Ahí yo veo una contradicción. La inmigración masiva constituye poco a poco el genocidio del pueblo autóctono, a menos que este reaccione a tiempo, en cuyo caso será el pueblo autóctono quien cometa genocidio sobre los pueblos que le llegaron con inmigración masiva. Aclara tus ideas.

    ResponElimina
    Respostes
    1. En estos dos videos sobre «Hitler» se ve más claro lo que se quiere decir en el anterior mensaje:
      http://youtu.be/6iyXMvN8cIg
      http://youtu.be/nmmna2PFM7c

      Elimina
    2. Ten en cuenta que las palabras de «Hitler antirracista» (desde 3:21 hasta 3:57 de http://youtu.be/6iyXMvN8cIg) no fueron elegidas al azar, sino que reproducen (aunque quizá la traducción podía haber sido un poco mejor) exactamente las palabras de la judía sionista Barbara Spectre (http://www.taringa.net/posts/info/11383240/Europa-no-sobrevivira.html), sólo que ella las aplicaba contra el pueblo blanco europeo: «Creo que hay un resurgimiento de antisemitismo a este punto en el tiempo. 'Europa todavía no ha aprendido cómo ser multicultural' y creo que vamos a ser parte del lanzamiento de esa transformación que DEBE ocurrir. Europa no va a ser `esa sociedad monolítica' que una vez fue en el siglo pasado. Los judíos van a estar en el centro de todo esto, Europa emprenderá una transformación enorme. Ahora están entrando en un modo multicultural y los judíos serán mirados con resentimiento debido a nuestro papel de liderazgo, pero sin ese papel determinante y sin esa transformación, Europa no sobrevivirá.»

      Elimina
    3. Aquí en video la ves a Barbera Spectre diciendo lo que dijo, y la hipocresía de quienes desean para los demás lo que no quieren para sí: http://youtu.be/9dlKa6NKHVM

      Elimina
    4. Más que publicar todos (o casi) mis mensajes para dártela de demócrata, sería mejor que los respondieras y así entrablar un diálogo, pues hasta ahora este blog no es más que un monólogo.

      Elimina