dilluns, 14 de maig del 2018

LA FISCALIA DE TARRAGONA DEMANA 8 MESOS DE PRESÓ PEL DIRIGENT DE DEMOCRACIA NACIONAL JOVEN, JUAN DE HARO, PER DIR EN UNA RÀDIO DIGITAL QUE CAL FER MÉS ACCIONS COM LA DE BLANQUERA. De Haro va ser absolt fa dues setmanes de les amenaces i coaccions a diversos periodistes el 12 d'octubre de 2016 a Montjuïc


La fiscal de Tarragona, Ana Belén Farrero, demana 8 mesos de presó i 4 anys d'inhabilitació per treballar en l'àmbit educatiu i del lleure, i una multa de 3.600 euros, pel màxim dirigent estatal de Democracia Nacional Joven, el vendrellenc Juan de Haro, per les declaracions que va fer en un programa de ràdio digital el 22 de març de 2017, que s'emitia per podcast. De Haro va dir que s'havien de fer més accions o atacs com el de Blanquerna i va fer també comentaris de caire islamòfob desqualificant col·lectivament als musulmans que hi ha Europa.
Per aquestes declaracions els Mossos d'Esquadra van detenir a De Haro el 31 de maig de 2017, i va ser posat a disposició judicial, quedant en llibertat després de declarar. Avui el jutjat ha comunicat a De Haro la petició de pena de la Fiscalia per un delicte d'incitació a l'odi, la violència o la discriminació, tipificat a l'article 510 de Codi Penal.

Recordem que membres de Democracia Nacional juntament amb militants d'Alianza Nacional, Nudo Patriota i La Falange-FE, agrupats en la ja desapareguda "La España en Marcha" van irrompre a la seu de la Generalitat a Madrid, l'edifici Blanquerna, durant la celebració de la Diada Nacional el passat 11 de setembre de 2013. Per aquell atac el Tribunal Suprem va condemnar a quatre anys de presó als 14 ultres autor de l'atac.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada