dijous, 18 d’abril del 2019

14 MEMBRES DE L'EXECUTIVA DE PxC DE 2011 SERÀN JUTJATS A REUS PER LA PROPAGANDA DE DE LES MUNICIPALS D'AQUELL ANY. Ara PxC està inactiva o dissolta, i part dels seus membres han entat a Vox, altres a SOM Identitaris amb Anglada, i altres ja no militen enlloc. Els membres de l'Executiva de 2014 estan també imputats per la sustracció dels comptes de mail, twitter i Facebook d'Anglada i Marta Riera i reenviar a terceres persones mails privats. Aquestes imputacions, sobretot la segona, podria condicionar que certs exdirigents de PxC siguin caps de llista de Vox en aplicació del codi ètic del partit. L'advocat de Reus, Hilal Tarkou, ha denunciat al persident de Vox, Ortega Smith, per declaracions seves que incitarien a l'odi cap els musulmans.

El cas de la propaganda electoral de Plataforma per Catalunya de la campanya electoral de les municipals de 2011 finalment, amb molts anys de retard, anirà a judici. El passat 9 d'abril el Jutjat número 3 de Reus va decretar l'obertura del judici oral per un suposat delicte d'incitació a l'odi tipificat a l'article 510 del Codi Penal, en haver desestimat l'Audiència Provincial de Tarragona un nou arxivament de la causa que havien demanat els lletrats de PxC. Això vol dir que el judici se celebrarà els propers mesos.
Aquest cas cueja i s'ha demorat molt des de 2011, primer perquè la propaganda electoral de PxC d'aquelles municipals -amb un fals xec de 4.000 euros que la Generalitat o el Pacte Nacional per a la Immigració regalava a cada immigrant- va ser denunciada a diferents jutjats i per diferents persones, entitats i administracions. I quan finalment es va centralitzar i unificar totes les denúncies a Reus, en haver estat l'entitat Al Watani de Reus en la persona de l'advocat Hilal Tarkou la primera en denunciar-ho, es va arxivar diverses vegades. Però fa uns mesos l'Audiencia de Tarragona va resoldre que sí que havia d'anar a judici
 
Entre els 14 que se seuran a la banqueta dels acusats hi ha els ara membres de Vox Mónica Lora, David Parada, Juan Garriga, Nacho Mulleras, Eduard Pallerola i Miguel Ángel Chiquillo. També l'ara retirat de la política, Daniel Ordóñez, i l'encara regidor del Vendrell, August Armengol, que no ha entrat a Vox i sembla que tampoc serà a la candidatura de SOM Identitaris.  




Alguns d'aquests, per ser membres de  l'Executiva de PxC l'any 2014, estan també procesats en una altra causa relativa a la difusió i reenviament a terceres persones de mails privats de la regidora Marta Riera i Josep Anglada. En concret, els ara membres de Vox, Juan Garriga, Mónica Lora, Eduard Pallerola, David Parada i Nacho Mulleras eren membres de l'Executiva de PxC el febrer de 2014 i van participar en la reunió en la que van destituir Josep Anglada al que, moments abans de destituir-lo, li van canviar les contrasenyes del seus comptes de mail, twitter i facebook   i dies més tard van reenviar a diverses persones correus personals o íntims d'Anglada i de la regidora de Vic i Secretaria de Presidència de PxC, Marta Riera. El fet d'estar imputats, segons com s'interpreti el codi ètic de Vox podria impedir que fossin candidats de Vox, segons el codi ètic del partit. 
D'altra banda l'advocat Hilal Tarkou Lahimi, president de "Watani-Asociación de Ciudadanos por la Convivencia y el Desarrollo", ha denunciat en el Jutjat de Guàrdia de Reus al Secretari General de Vox, Javier Ortega Smith per un suposat delicte d'incitació a l'odi tificat en l'article 519 del Codi Penal, per diverses manifestacions fetes per ell contra els musulmans.
Hilal Tarkou ha patit els últims mesos tres atacs, pintades o llençament d'excrements de porc a la porta de casa seva i del seu despatx.






Hilal Tarkou a les portes dels Jutjat de Reus

1 comentari:

  1. Una aclaración para Xavier Rius Sant: Es cierto que August Armengol no irá en ninguna lista, pero le puedes incluir como miembro de VOX porque está afiliado al partido, aunque sea como militante de base. Esa información viene en el último párrafo de esta noticia del diario Tarragona digital: https://tarragonadigital.com/baix-penedes/candidatura-vox-vendrell-baix-penedes

    ResponElimina