dimecres, 4 d’abril del 2012

ANGLADA VOL EXPORTAR PxC, TERCER INTENT


El passat dissabte Plataforma per Catalunya va celebrar un acte a la biblioteca Jordi Rubió de Sant Boi de Llobregat, amb la participació de regidors i militants propis i de simpatitzants d’altres llocs de l’Estat, en el que es va formalitzar l’extensió de Plataforma  fora de Catalunya. Malgrat que Anglada té registrada la sigla Plataforma X España, afegirien a la marca Plataforma X el nom de la comunitat autònoma o província segons el cas. 
        Propaganda d'Iniciativa Habitable i Alberto Grasa
Alberto Grasa, regidor d’Iniciativa Habitable al municipi madrileny de Galapagar és, ara per ara, l’únic càrrec públic fora de Catalunya del projecte de Plataforma. Iniciativa Habitable va obtenir el 2007 5 regidors al municipi de Talayuela, a Càceres, municipi on un terç dels habitants són immigrants magribins, si bé el projecte polític es trencà i a les eleccions de maig de 2011 Iniciativa Habitable, que va utilitzar també la sigla de Madrid Habitable, només va obtenir un regidor a Galapagar. En acabar la reunió Anglada va explicar que es presentarien a les eleccions Europees de 2014, qüestió que David Parada em va negar fa un mes. Enric Ravello, responsable de Relacions Internacionals de PxC serà, probablement, el cap de llista.
               Imatge de la reunió penjada al web de PxC

                    DOS INTENTS QUE NO VAN ACABAR BÉ 
                     Aquest serà, doncs, la tercera vegada que Anglada exporta el se projecte fora de Catalunya, iniciatives que no van acabar bé.

Com explico al meu llibre “Xenofòbia a Catalunya” la primera vegada va ser el 2004, quan PxC només tenia quatre regidors (Vic, Vendrell, Manlleu i Cervera) l’ex militant d’extrema dreta, César Román, crea Plataforma por Madrid i intervé en el segon Congrés de PxC a Vic de novembre de 2004. També es creen Plataforma por la Comunidad Valenciana, que presidia Damià S, i Plataforma por Castilla y León, que coordina Ignacio Moratinos. Totes faran de la immigració i la denúncia de la corrupció, els seu eix. Però l’estructura orgànica de les plataformes seria confusa perquè malgrat que PxC només estava legalitzada a Catalunya, les diferents Plataformes formaven part d’una mateixa Comisión Ejecutiva Nacional, i els diners de Plataforma por Madrid es controlaven des d’un compte de Plataforma Vigatana d’una oficina de La Caixa a Vic.
Així totes les Plataformas faran de la immigració i la denúncia de la corrupció, els seu eix. Però l’estructura orgànica de les plataformes seria confusa perquè malgrat que PxC només estava legalitzada a Catalunya, les diferents Plataformes formaven part d’una mateixa Comisión Ejecutiva Nacional, i els diners de Plataforma por Madrid es controlaven des d’un compte de Plataforma Vigatana d’una oficina de La Caixa a Vic.
Segons Román, al marge de les discrepàncies que sorgiran “tret d’August Armengol  no hi havia ningú amb formació superior i el partit era monotemàtic amb la immigració. Amb l’obertura de les plataformes a Madrid, Castella i València els mitjans de comunicació entengueren el salt que fèiem. Però al mateix temps Anglada va començar a ser convidat a sopars i sortides en vaixell per empresaris de l’entorn de CiU. Eren sobretot empresaris amb interessos immobiliaris. Per una persona que no havia sortit de Vic més que com a venedor d’estètica, va representar una novetat, i va començar endiosar-se i a tornar-se molt més despòtic” (Alerta Digital, 14 de juny de 2010).
Personalment jo no sé si és pitjor que aquests contactes amb empresaris existissin o que, fins i tot amb els seus, fos un fabulador. El fet que portaria a trencar amb Plataforma por Madrid serien irregularitats econòmiques i que Plataforma a Vic, Manlleu el Vendrell votés en favor de l’Estatut que va aprovar el Parlament. El que sorprèn és que si al ple municipal en el que Plataforma va donar suport a l’Estatut va tenir lloc el 7 de novembre de 2005, perquè Roman va esperar vuit mesos per trencar. Més aviat penso que inicialment les Plataformas van preferir no donar-se per assabentades i quan van veure que no podien continuar amb Anglada, van treure el tema de l’Estatut per justificar-se.
Quan són acomiadats els treballadors de Plataforma por Madrid al qui es devia endarreriments, aquests van posar una demanda als tribunals i llavors surt a la llum que no havien estat donats d’alta a la seguritat social. Al febrer de 2007 el Jutjat Social número 21 de Madrid va condemnar Plataforma per Catalunya a pagar 52.628 euros als tres treballadors. Això farà que la quantia mensual que els ajuntaments pagaven a PxC quedi embargada.
  
  PLATAFORMA DE LAS CLASES MEDIAS, SEGON INTENT
            Al maig de 2010, després d’uns mesos que Anglada té una gran notorietat mediàtica arreu de l’Estat, gràcies a la polèmica del padró de Vic, surt a la venda el llibre d’editorial Rambla, Sin mordaza y sin velos. Llibre, signat per Anglada, ple de cites de pensadors, historiadors i referències a l’islam, que molts que coneixen Anglada negaran que en sigui l’autor. Un dels que escamparà que no ho és, serà César Roman, de l’antiga Plataforma por Madrid. Es dirà que l’autor és el periodista d’Intereconomia, Enrique de Diego, i propietari d’editorial Rambla. De Diego acaba de crear Plataforma de las Clases Medias amb un discurs similar al d’Anglada, però la persona que escriurà la major part del llibre serà un sevillà que poc després també es distanciarà d’Anglada. El llibre està prologat per Strache i comença a l’any 2025 quan el Partit Islamista s’ha convertit en la tercera força, proposa la implantació de la sharia, mentre rep la invitació del PP i PSOE de formar govern.
PxC farà el 29 de maig un acte multitudinari a l’hotel City Park de Sant Just Desvern. L’acte organitzat a l’estil americà, serà sufragat pel nou Secretari General de PxC, l’hispanoalemany, Pablo Barranco Schnitzler al que hi assistiran diferents líders antiislàmics europeus. El bon parlar de Barranco i el seu domini d’idiomes espantarà a certs dirigents de PxC que creuen que escala massa ràpid. Barranco ha portat a les files d’Anglada a Yolanda Couceiro Morín, ex militant de la Falange i del PP basc i Directora de Minuto Digital que es posarà al servei d’Anglada i De Diego.
El dissabte, 8 d’octubre, sis setmanes abans de les eleccions catalanes Anglada presenta a Madrid el llibre Sin mordazas y sin velos, en companyia d’Enrique de Diego que aprofita per fer difusió de Plataforma de las Clases Medias. Aquella presentació serà el primer error garrafal de campanya d’Anglada. Hi serà el programa El Intermedio de la Sexta amb el reporter Gonzo.
Com es veu al vídeo del programa, davant d’un públic d’extremadreta dreta, després que De Diego acusi a Montilla de voler fer de Catalunya una república islàmica per haver cedit terreny per la mesquita de Cornellà, Anglada repetirà aquella famosa frase de quan commemorava l’aixecament franquista que “Cristo no nos abandonará porque es nuestro comandante y amigo. Y Cristo puede perder una guerra, pero nunca piede una batalla”. Però en lloc d’acabar amb “Arriba España!” com feia de jove, cridarà: “El islam no pasará, no pasará....!” Anglada i De Diego, carregaran contra “la casta política parasitària”.  Y serà aquí quan Anglada caurà a la trampa de Gonzo i demostrarà que desconeix el llibre. Gonzo dirà: “La cuestión no es si Anglada ha escrito o no el libro, lo que pasa es que no se lo ha leído” 
 Imatge de la presentació a Madrid, amb Barranco a l'esquerra i De Diego a la dreta. Tots dos plegarien poc després
Pocs dies després Pablo Barranco, que diu rebre mails amenaçadors, deixa PxC en negar-li un lloc entre els cinc primers de la llista. I Barranco explicarà que Anglada té a la llista gent, com el dirigent de Vilanova i la Geltrú, Gerard Bellalta, condemnat per vendre contractes falsos a immigrants. Yolanda C. Morín i Minuto Digital també deixen de donar suport a Anglada.  
Enrique de Diego, de Plataforma de las Clases Medias, continuarà donant suport a Anglada, donat que vol exportar a Madrid a les eleccions de maig el seu projecte. Però passades les eleccions catalanes De Diego denunciarà Anglada per mentider i incoherent, i criticarà les idees pagano-esotèriques, d’extraterrestres i neonazis d’Enrique Ravello, responsable de relacions internacionals.

3 comentaris:

  1. http://infopxc.blogspot.com.es/2012/04/pxc-glu-glu-glu-glu.html

    Més fort....

    ResponElimina
  2. A la prosima elesine xo votar a ese zenor, ese zenor se mucho boeno.
    Saluo dede analusia

    ResponElimina
  3. Si se entra en el registrod e partidos políticos se podrá comprobar como ha día de hoy no está inscrito PxE ¿otro farol de Anglada?
    https://servicio.mir.es/nfrontal/webpartido_politico.html

    ResponElimina