dilluns, 1 de juliol del 2013

ANGLADA ANUNCIA QUE AVUI JA HA POSAT EN MARXA A LES DEPENDÈNCIES DE L'AJUNTAMENT L'OFICINA DE DEFENSA DEL VIGATÀ AUTÒCTON I ADVERTEIX QUE SI ALGUN REGIDOR O LA POLICIA VOL IMPEDIR-HO "PODRAN PUJAR LES ESCALES, PERÒ JA VEUREM COM LES BAIXEN". Les Juventuts Identitàries i els antifeixistes presents al Ple. CiU i PSC es fan enrere en el seu suport a la moció contra l'us discriminatori del servei que avui ha començat a fer funcionar l'advocat gironí Fco Bueno i la gironina cubana Grisel Odalis Falcón. L'alcalde expulsa el públic de la sala, però no censura les amenaces d'Anglada contra qui intenti aturar l'oficina discrimantòria.



L'advocada cubana Grisel Odalis Falcón Falcón (que a mi se'm va oferir a defensar-me gratis de les querelles de PxC, jo ja vaig sospitar, i a l'Audiència de Barcelona es va presentar fent d'acusació contra mi en nom de PxC) i Francisco Bueno Celdrán (darrera el trípode), que avui han posat en marxa a les dependències municipals l'Oficina de Defensa del Vigatà Autòcton. Tots dos han estat presents al Ple Municipal on es presentava la moció en contra l'ús incorrecte que fa PxC de les oficines municipals com a seu nacional de PxC i com a despatx de l'oficina discriminatòria. Incomprensiblement CiU i PSC, finalment amb l'excusa del crits que hi han hagut, s'han abstingut.
Avui a l'Ajuntament de Vic s'ha viscut un esperpèntic Ple que mostra, des del meu punt de vista l'autisme de certs partits democràtics a l'hora d'afrontar el discurs i les provocacions de PxC. S'havia pactat que CiU, PSC, ERC i Solidaritat donarien suport a la moció d'Unitat Contra el Feixisme, que presentaven la CUP i ICV-EUiA,  però amb l'excusa dels crits que hi ha hagut al final, amb els membres de les Joventuts Identitàries (la majoria de Girona) mostrant cartells de "Primer els de casa" -que també han mostrat els regidors de PxC mentre es llegia la moció-, i els de "Feixistes, ni a l'ajuntament ni enlloc"i "No passaran!", l'alcalde no només ha fet desallotjar la sala, sinó que els grups de CiU i PSC han decidit desdir-se i abstenir-se.

 CiU, ERC, PSC, SI, ERC I la CUP VOTEN LA MOCIÓ DE CONDEMNA DEL FRANQUISME
 
Primer s'ha votat la moció de condemna del cop d'estat militar del 18 de juliol de 1939 i de suport a la Querella 4591-10 del Jutjat n 1 de Buenos Aires. Tots els partits hi han donat suport tret de PxC que ha manifestat que s'abstindria donat que la República va donar lloc a una dictadura d'esquerres assassina durant la Guerra Civil.

Després s'ha debatut i votat una moció de PxC responsabilitazant als 16 regidors que van votar una moció sobre el pagament d'impostos a l'Agència Tributària de Catalunya, de les despeses que generarà el contenciós que ha interposat la Delegada del Govern, María de los Llanos de Luna. Tota la resta de grups han rebutjat la moció en un debat que s'ha crispat quan Anglada ha qualificat de fracassat a Iban Lapeira de Solidaritat, per haver-se quedat fora del Parlament les passades eleccions. llavors, l'alcalde, Josep Maria Vila d'Abadal li ha recordat a Anglada que qui ha fracassat les tres útimes eleccions, dues catalanes i una espanyola, ha estat PxC que no ha entrat mai al Parlament.
En el curs del debat Xavier Tornafoch ha desqualificat Llanos de Luna pel fet que va condecorar a l'acte de la casernaa de la Guardia Civil de Sant Andru de la Barca als membres de la Hermandad de la División Azul, sense ser conscient Tornafoch que alguns dels que van desfilar allà amb l'uniforme de la División Azul eren membres de PxC, un dels quals era a la sala.  



L'advocada cubano gironina, Grisel Odalis Falcón Falcón.  No és sorprenent que Anglada trii una advocada immigrant per l'oficina de Defensa del Vigatà Autòcton? No hi ha advocats de casa a part del seu company de despatx, Francisco Bueno Celdrán (n 2 a les llistes de PxC per Girona al novembre)?




LA MOCIÓ DE LA CUP I ICV, I D'UNITAT CONTRA EL FEIXISME CONTRA L´ÚS DE LES OFICINES MUNICIPALS PER ACTIVITATS DISCRIMINATÒRIES

Al passat Ple ja va sortir el tema que PxC utilitzava els despatxos municipals del Palau Bojons com a seu nacional de PxC, i la sala contigua com a lloc habitual de les reunions orgàniques a nivell nacional de partit. Fins i tot el telèfon del grup municipal apareix arreu com a telèfon de la seu nacional de PxC, i si si truca quan no hi ha ningú sovint es desvia la trucada -sembla a costa de l'Ajuntament- al mòbil d'una regidora.
 
En aquestes oficines municipals PxC va anunciar que hi ubicaria l'Oficina de Defensa del Vigatà Autòcton, amb un servei jurídic gratuit d'assessorament pels de casa. Aquesta iniciativa fou criticada per la resta de grups i l'alcalde el passat Ple. Avui es votava una moció d'Unitat Contra el Feixisme contra l'ús discriminatori de les oficines municipals, que era avalada per la CUP i ICV, i la resta de grups havien manifestat que s'hi sumarien.

La moció demanava la retirada immediata de la línia telefònica i la prohibició de qualsevol recurs municipal per aquest servei discriminatori, la posada en marxa d'una campanya antirumors, mostrar el rebuig a les pràctiques discriminatòries de PxC en base el Pacte Nacional per a la Immigració, i comunicar a la Fiscalia de Delictes d'Odi i Discriminació l'activitat que volia fer PxC des de les oficines municipals. 

La moció ha estat llegida per  Anna Altamirano en nom d'Unitat contra el Feixisme. En començar la lectura Josep Anglada, els altres 4 regidors de PxC i la quinzena de militants de les Joventuts Identitàries per Catalunya de PxC han exibit cartells amb el lema "Primer els de casa". A la vegada una quinzena de membres o simpatitzants d'Unitat Contra el Feixisme han mostrat cartells amb el lema "Feixisme, ni a l'ajuntament ni enlloc! sense que e sprofuís cap incident. 
Però en acabar la lectura de la moció,  uns han començat a cridar "Primer el de casa", mentre els altres cridaven "No passaran! Fora feixistes de l'ajuntament!" Llavors l'alcalde ha fet desallotjar la sala, quedant-se el públic en el vestibul del Primer pis, mentre els joves de PxC baixaven al carrer. Llavors Anglada, en una acció que considero provocativa, ha dit que sortia per anar a al lavabo, cosa que ha fet tot i que l'alcalde li ha pregat que es quedés al seu lloc. Així Anglada s'ha creuat en una actitud diria provocativa, amb el que eren al vestíbul i ha estat escridassat per algunes persones. Després ha baixat al carrer on eren els militants de PxC amb qui ha conversat una estona. 
    





Anna Altamirano, llegint la moció. Al fosn Anglada amb el cartell "Primer el de casa"




Mentre passava això a fora la Nil Puigivila de la CUP i Xavier Tornafoch d'ICV han defensat el contingut de la moció. Iban Lapeira de Solidaritat ha dit que hi votaria a favor però que creia equivocat el numeret que s'havia muntat. Acte seguit Jacint Raurell del PSC ha dit que creia una equivocació els crits que havien fet al final els antifeixistes i que en contra del que s'havia anunciat s'abstindria. El mateix ha dit Anna Erra de CiU.

En el seu torn Anglada ha dit que el servei de Defensa i Assessorament del Vigatà Autòcton ja s'havia posat en marxa aquella mateixa tarda -per això eren al Ple els advocat gironins Fco Bueno Celdran i Grisel Odalis Falcón Falcón-, i que si algun policia municipal o algun regidor volia impedir aquesta activitat, "sabia com pujaria les 25 escales, però ja es veuria com les baixaria", cosa que s'ha entès com una amenaça. 
Però malgrat aquesta amenaça d'Anglada i al fet que Anglada i els altres regidors de PxC mostressin els cartells de "Primer els de casa" mentre es llegia la moció, Vila d'Abadal ha responsabilitat a la CUP i Unitat Contra el Feixisme de dividir la ciutat i provocar tensió, i ha anunciat que CiU s'abstindria. Joan López, en nom d'ERC, també al govern, ha dit que tot i els crits del final votaria a favor de la moció. l'alcalde ha acabat dient que gràcies als crits del final, Unitat contra el Feixisme havia caigut en la provocació de PxC i Anglada havia acabat sent el guanyador del Ple.
Així la moció s'ha aprovat amb els 6 vots de SI, ICV, CUP i ERC, l'abstenció de CiU i PSC, i 5 no de PxC.
NOTA DE PREMSA DE L'AJUNTAMENT DE VIC SOBRE EL PLE (clica)
LLEGIR MÉS INFORMACIÓ A LA DIRECTA (clica)

4 comentaris:

  1. Xavier: vistos els teus problemes de comprensió t´expliquem:

    1. El lletrat FRANCESC BUENO CELDRÁN, té personal al seu despatx treballant pels seus interessos i ell envia a aquesta gent a on considera oportú.

    2. Plataforma per Catalunya no té cap problema amb la Sra. GRISEL ODALIS FALCÓN FALCÓN. Nacional espanyola i cubana, filla d´espanyols que van immmigrar a Cuba per motius personals.


    3. Plataforma per Catalunya està en contra de la immigració IL.LEGAL, MASSIVA I DESORDENADA d´estrangers. Tu amb qui tens el problema?? potser tu discrimines a la gent per motius que només tu entens.

    4. No assisteixis a plens amb actituts poc democràtiques increpant a una dona exercint violència psíquica contra ella.


    Sigues democràtic i publica-ho.

    ResponElimina
    Respostes
    1. La abans amiga meva de Face Grisel Odalis Falcón se'm va oferir a defensar-me gratis fa un any de les querelles que anunciava Anglada contra mi i jo ja vaig sospitar per lo forçat de missatge que m'enviava que potser era un talp de PxC.

      A la vista de l'Audiència de Barcelona de una de les querelles de PxC contra mi es va presentar en nom de PxC a exercir l'acusació del Sr Anglada contra mi. Voleu que publiqui el seu missatge animant-me a lluitar contra PxC?

      Vaig preferir no fer cap gestió al Col·legi d'Advocats sobre aquest afer, d'algú que et lloa i et fa la pilota d'una manera poc natural en el face, diu que es una advocada cubana que t'ho vol fer tot gratis, i t'anima a lluitar contra PxC, i que després resulti treballar per PxC.
      Però, com és que el Sr Anglada necessita una advocada cubana (amb part de sang espanyola com la majoria de llatinoamericans)? No hi advocats de casa que el vulguin defensar?

      Elimina
  2. Aquest servei al vigatà no és més discriminació que la que volen els d'Unitat Contra el Feixisme i el Racisme en pro dels immigrants.

    ResponElimina