dimecres, 9 d’octubre del 2013

EL 12 D'OCTUBRE I EL PERILL DE CONFRONTACIÓ I VIOLÈNCIA. SI HI HA INCIDENTS LA ESPAÑA EN MARCHA OBTINDRÀ MÉS PROTAGONISME MEDIÀTIC. Seria un error contramanifestar-se a la Pç Espanya. Condemno l'agressió que segons la seva versió va patir ahir un membre de Tramuntana

Ara que el Conseller Ramon Espadaler ha fet públic el que ja es donava per fet des de fa uns dies, que es prohibiria la manifestació de La España en Marcha des de Sants a Montjuïc, però que sí s'autoritzaria l'acte ultra de la Plaça de Sant Jordi a Montjuïc, cosa que implica permetre que els participants puguin pujar des de la Plaça Espanya agrupats en manifestació fins al lloc de l'acte, s'evita que es puguin produir enfrontaments entre antifeixistes i ultres al barri de Sants, o que els ultres provoquessin o fessin pintades en passar per davant de cases i balcons amb estelades, situació que es podria descontrolar. 
Foto de El País del 12 d'octubre de 2001, el primer cop que es va celebrar a Montjuïc


De fet la concentració d'extremadreta del 12 d'octubre es va celebrar fins l'any 2000 a la Plaça dels Països Catalans a Sants i alguns anys hi havien hagut incidents entre antifeixistes i ultres. Des de l'any 2001 va passar a celebrar-se la Plaça Sant Jordi de Montjuïc, generalment convocada per Democracia Nacional i altres grups afins, no aglutinant mai més de 500 persones.  Però sorprenement l'any 2001, quan per primera vegada l'acte ultra se celebrava a Montjuïc, grups d'antifeixistes van voler anar en manifestació des de Sants a Montjuïc i, en tallar-los el pas la policia nacional, la carretera de Sants es va convertir en una batalla campal entre els antidisturbis i grups antifeixistes que destrossaren el mobiliari urbà, aparadors, i nombrosos contenidors cremats que afectaren també a vehicles de veïns. L'actuació d'aquest sector minoritari d'antifeixistes va indignar moltes associacions de Sants que no compartien que el rebuig a un acte ultra a Montjuïc acabés provocant actes de vandalisme al barri, i a partir de llavors ja no es van tornar fer contramanifestacions antifeixistes a Sants amb l'ànim d'arribar a Montjuïc o, si se celebraven, eren de tipus pacífic i festiu sense enfrontar-se amb la policia.
SI HI HA VIOLÈNCIA "LA ESPAÑA EN MARCHA" EN SORTIRÀ REFORÇADA
 L'any passat que PP, C'S, PxC i Tramuntana van participar a la concentració "Som Catalunya, Som Espanya, a la Plaça Catalunya, l'acte de Democracia Nacional a Montjuïc, al que van participar també sectors falangistes, no va tenir gens de repercusió mediàtica. La España en Marcha, que vol fer candidatura a les europees, ha obtingut una gran repercusió mediàtica amb l'acció de la Diada a Madrid. 
Si grups d'antifeixistes intenten anar a la Plaça Espanya per contramanifestar-se i encarar-se amb La Espanya en Marcha, poden haver-hi incidents i la notícia principals als informatius de TVE, Antena3 i Tele 5, no serà l'acte de cinc o quinze mil persones a Plaça Catalunya (clica), sinó els incidents de la Plaça Espanya, cosa que beneficiarà  a la difusió de La España en Marcha. També seria un greu error enfrontar-se als mossos si s'intenta acostar-se a l'acte ultra quan aquests impedeixin a antifeixistes anar cap a la Plaça Espanya i es produïssin actes de vandalisme a Sants com va passar l'any 2001, cosa que va ser contraproduent pel moviment antifeixista

L'ENFRONTAMENT D'AHIR A LA UNIVERSITAT AMB MEMBRES DE TRAMUNTANA
Ahir ja es va produir un incident, del que hi ha versions contraposades a la Universitat de Barcelona a la Diagonal, quan cinc membres del Casal Tramuntana, entre els que hi havia el regidor de PxC, Alberto Sánchez, repartien propaganda de la manifestació de Plaça Catalunya. Segons Vila Web i La Directa un grup d'estudiants de la UB es congregà als voltants d'aquests i els foragità de la Universitat a crits de "Fora feixistes!" i "Tramuntana, feixistes disfressats!". Però segons Tramuntana, un membre del Casal va ser agredit físicament, mentre rebien insults de "fills de puta espanyols, us matarem!"  
Un cop més condemno tota mena de violència, i si anem cap a la celebració de la consulta sobre si Catalunya vol ser o no un estat propi, s'ha de respectar el dret a defensar el Sí, el No, la Tercera Via, el vot en blanc, el vot nul, o el que sigui.

2 comentaris:

  1. Al final fas esment del respecte, estic totalment d'acord amb tu. Però deixem dir que precisament són persones com tu o alguns mitjans de comunicació que provoqueu que els demés faltin al respecte. Potser si no estiguessis tan obsessionat amb PxC o altres com el casal de joves del tramuntana que no fan mal a ningú... aniríem tots plegats millor. Ah si! i la vida persona de cadascú és la seva intimitat.

    ResponElimina