dimarts, 26 de novembre del 2013

MOCIÓ DE REPROVACIÓ DE PP, CiU, PSC I ICV-EUiA A LA CAMPANYA DE PxC AL BARRI DE LA COPE A SANT BOI. 2 DELS 3 REGIDORS DE PxC DE ST COLOMA SÍ VAN AL PLE D'AHIR, PERÒ L'ABANDONEN EN PERDRE UNA MOCIÓ

Ahir, 25 de novembre, el Ple Municipal de Sant Boi de Llobregat, municipi governat pel PSC i Iniciativa, on PxC té tres regidor, va aprovar una moció de rebuig a la campanya de Plataforma X Catalunya barri de Ciutat Cooperativa. La proposta de la moció neix de l'Associació de Veïns i, posteriorment, del Consell de Barri que no estan disposats a permetre que la trajectòria solidària i lluitadora del barri, sigui embrutada per missatges xenòfobs i campanyes encaminades a dividir els veïns i crear por entre la gent de "La Coope". 

     Així, El passat dimecres, 20 de novembre, al plenari del Consell de Barri, òrgan participatiu de les entitats del barri amb l'Ajuntament, nombroses entitats van mostrar el seu malestar per la campanya "¡Salvemos la Cooperativa, no al gueto!" impulsada per Plataforma X Catalunya, en entendre que faltava a la veritat,  donava un versió totalment distorsionada de la realitat, posava en perill la cohesió social d'un barri obrer com aquell i, amb finalitat electoralistes particulars, pretenia enfrontar els veïns entre ells.

        En aquella reunió hi participava el regidor de PxC, Francisco Pastor, el qual, tot i que hagués pogut intervenir després de les entitats, en sentir les crítiques reiterades dels portaveus de diverses associacions, i no permetre-se-li parlar en aquell moment, visiblement ofès, va abandonar la reunió. I en compliment d'un acord unànim del Consell de Barri que es va prendre al final, quan ja no hi era el representant de PxC, es va demanar a tots els grups del govern i oposició, tret de PxC, que presentessin una moció unitària de rebuig a PxC i en favor de la convivència. 
Aquesta moció es va presentar al Ple d'ahir al vespre i, com era d'imaginar, PxC hi va votar en contra.   

          
TEXT DE LA MOCIÓ APROVADA AHIR AMB ELS VOTS FAVORABLES DE PP, CiU, PSC, ICV-EUiA, I EL VOT CONTRARI DE PxC:

Moció dels grups municipals de PSC, ICV-EUiA-E, PP i CIU a l’ajuntament de Sant Boi de Llobregat a favor de la convivència i la cohesió social del barri de Ciutat Cooperativa i Molí Nou i en contra de la campanya xenòfoba amb la que PxC vol trencar la convivència en aquest barri de Sant Boi:
Atès que recentment s’han distribuït pel barri de Ciutat Cooperativa i Molí Nou i publicat en algun mitjà de premsa local uns pamflets amb el lema “Salvemos la Cooperativa” en el que s’identifica aquest barri de la nostra ciutat amb la paraula ghetto,
 
 Atès que aquest pamflet apareix signat pel partit PxC acompanyat del lema Primero los de casa i una fotografia del seu cap de llista, el Sr. David Parada Pérez,
Atès que en l’esmentat pamflet es presenta el barri de Ciutat Cooperativa de manera distorsionada i manifestament falsa amb la única finalitat de sembrar l’odi racial i el rebuig cap a les persones immigrants i trencar d’aquesta manera la convivència i el grau de cohesió social que tant d’esforç ha costat construir als veïns i veïnes d’aquest barri de la nostra ciutat,
 
Atès el dany que aquest tipus de campanyes generen en un barri que des del seu naixement s’ha esforçat per millorar cada dia,

Atès el rebuig i el sentiment d’ofensa que sent la immensa majoria de la seva població així com les seves entitats i associacions, com demostra la carta de resposta publicada per l’Associació de Veïns i recolzada en ple pel Consell de Barri,


Atès que l’apartat 4.1.1. del codi ètic del nostre ajuntament assenyala el compromís de totes les forces polítiques de respectar els drets humans i les llibertats de la ciutadania, i rebutjar qualsevol actitud discriminatòria per motiu de naixement, raça, sexe o religió,

Per tot això, els grups municipals signants manifesten el següent:

Primer.- L’ajuntament de Sant Boi vol mostrar el seu suport a Ciutat Cooperativa i Molí Nou, un barri que ha estat des del seu naixement un lloc d’acollida, de lluita obrera, de riquesa social, de vida comunitària i consciència cívica i un exemple de l’esperit cooperatiu que li va donar origen.

Segon.- Des de l’aparició dels ajuntaments democràtics, i gràcies a l’acció dels ciutadans i ciutadanes, de la mobilització de les entitats cíviques i el treball dels poders públics hem aconseguit dotar aquest barri d’equipaments socials, culturals, educatius i sanitaris, però sobretot hem construït conjuntament un entorn de convivència i cohesió social amb singularitat pròpia i integrat amb la resta de la ciutat.

Tercer.- És cert que Ciutat Cooperativa, com la resta de la ciutat, té problemes i mancances, que s’han vist incrementades per l’actual context de crisi, i de les que tant les seves entitats com el propi ajuntament en som conscients, com demostra el fet d’haver-nos presentat en el seu moment a la convocatòria de la Llei de barris, amb un projecte de Millora Integral elaborat de manera participativa i aprovat en aquest Ple Municipal per unanimitat.

Quart.- L’acció política i la legítima oposició a la tasca del govern municipal no es pot fer a qualsevol preu i a costa de trencar la convivència, estigmatitzar tot un barri i incitar a l’odi cap a persones i col·lectius concrets.

Cinquè.- Per tot això les forces polítiques que subscrivim conjuntament aquesta moció mostrem el nostre rebuig a aquesta campanya, reprovem al grup municipal de PxC per la seva acció i li demanem la seva retirada immediata.

La present moció la subscriuen els grups municipals de PSC, ICV-EUiA-E, PP i CIU
"


Imatge del barri
Fran Pastor i David Parada, dos dels tres regidors "identitaris" o "socialpatriotes" de PxC a St Boi
Més informació sobre Sant Boi de Llobregat:
Dimissió de l'exdelegat de PxC a St Boi
Presentació d'Unitat Contra el Feixisme i el Racisme a Sant Boi
Anar al blog de Luis Pérez, tinent d'alcalde d'ICV-EUiA
Anar a la web de PxC
Anar al blog de l'alcalde J Bosch

GÓMEZ MONTERO VA AL PLE DE ST COLOMA, PERÒ L'ABANDONA EN PERDRE UNA MOCIÓ  


Ahir també va haver-hi Ple a Santa Coloma de Gramenet i sí que hi van assistir els regidors Juan Gómez Montero i Esteban Escribano de PxC (hi ha un tercer lloc vacant des de fa 10 mesos que els membres de la llista no volen assumir després de les diverses renúncies i dimissions). A l'anterior Ple extraordinari de fa dues setmanes, de valoració del compliment del Pla d'Actuació Municipal a mig mandat, PxC no hi va participar.

Juan Gómez Montero

       En el Ple Juan Gómez Montero, que el passat divendres va ser condemnat per tercera vegada per agressions dins o a la porta de l'Ajutament, va aprofitar el debat sobre l'aprovació del pla de messures per protegir 23.000 nen en risc d'exclusió, per dir que el que posava en perill els nens era la llei de l'avortament. Després quan es va debatre de la violència de gènere va sortir per la tangent dient que el veritable perill per les dones de Santa Coloma és l'islam i l'avortament. 

      I en el torn de mocions, Gómez Montero en va presentar una demanant la desobediència dels tribunals a la sentència europea sobre l'aplicació retoactiva de la Doctrina Partot. En ser-li rebutjada per tots els grups, els dos regidors identitaris o sociapatriotes es va aixecar i van dir que abandonaven el Ple. 
     El públic, irònicament, va apludir la seva marxa, metre se sentien en veu baixa alguns deien que, pel que aportaven, millor que no tornessin. (Llegir comunicat de PxC explicant els motius de la seva marxa del ple).
     Com ja vaig recollir aquí en els passat plens ordinaris de setembre i octubre, Gómez Montero no va deixar de repetir en diversos temes de l'ordre del dia, sense que vingués a cuento, que els la majoria de polítics i funcionaris de Santa Coloma "eren púrria" i feien fàstic. Això va motivar que després que acusés per enèsima vegada al regidor d'Iniciativa, Siscu Sánchez de ser un fals verd, aquest li respongué que preferia ser un fals verd que un autèntic fatxa.  

    Cal dir que aquests dies continuen distribuint-se per internet fotos i informacions sobre el passat de Gómez Montero, algunes totalment impublicables, que ell diu que són falses, enviades, sembla, des d'antics col·laboradors seus i de persones properes o membres de la llista de PxC a Santa Coloma.


    D'altra banda, l'escrit que havia redactat el portaveu de PxC a Santa Coloma, pel butlletí municipal publicat divendres,  va ser esmenat després de la intervenció del Secretari Municipal, Francisco Javier Ezquiaga, el qual va fer un informe negant que fos cert, tal com deia el regidor identitari-socialpatriota, que les amenaces que deia haver rebut de part de militants de Gent de Gramenet o la CUP de "Te mereces tres tiros en la nuca" o "te pagaré tres puñaladas" s'haguessin haver dit en el decurs del últim Ple que van ser-hi presents, en presència de l'alcaldessa que, segons G Montero, no hauria amonestat als autors d'aquestes suposades amenaces. Pel Secretari, que no entra a valorar si aquestes afirmacions s'han fet o no en un altre lloc, les paraules del regidor dient que això havia passat en el decurs del Ple eren afirmacions injurioses, falses i contràries al honor de les persones. (Més informació d'aquest afer a Gramenet 2.0)

 Més informació del Ple de St Coloma a Gramenet 2.0    
Resum del Ple a la web de l'ajuntament


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada