dissabte, 9 de novembre del 2013

ES CONFIRMA LA DIMISSIÓ DE L'EX DELEGAT DE PxC A St BOI, PER INCOMPLIMENT D'UN SUSPOSAT PACTE PER SER REGIDOR

         
A l'esquerra, José Real, nº 3 de la llista, que hauria pactat amb Parada (al mig) i Jordi Illa dimitir a mig mandat per tal que entrés Illa, que anava de nº 6.

Jordi Illa, que va ser delegat local de PxC a Sant Boi, ciutat del Baix Llobregat, on PxC va obtenir molt bons resultats a les municipals de 2011, m'ha  confirmat que abandona el partit. Dimissió que va fer pública fa uns dies denunciant des del seu Facebook, l'incompliment d'un pacte segons el que, el número 3 de la llista, el regidor José Real, havia de renunciar a la seva acta de regidor a mig mandat per tal que Illa, que anava al número 6, assumís el càrrec. A Sant Boi de Llobregat PxC va obtenir tres regidors amb el 10,5% dels vots, sent la quarta ciutat amb més percentatge de vots després de Vic, Manlleu i Salt.  

David Parada, Secretari d'Organització de PxC, membre del Consell de Presidència, i cap de llista de PxC a Sant Boi, amb qui he parlat d'aquest conflicte, no m'ha negat aquest pacte entre Illa i Real, si bé m'ha dit que "el càrrec de regidor és unipersonal, no del partit, i si Real no vol dimitir per que entri Illa al consistori, és cosa d'ells dos i el partit no pot fer-hi res".  L'escrit de Jordi Illa acaba amb un "¡Arriba España!" Si bé David Parada em va comunicar dijous, que era possible que la crisis se solucionés i Illa continués al partit, avui dissabte al migdia Illa m'ha confirmat que deixa definitivament PxC. De tota manera, segon Parada, el motiu de fons de la renúncia de Jordi Illa no és tant per incomplir-se aquest suposat pacte del 2011, sinó que Illa volia que Parada li assegurés que ell sí aniria al número 3 a les eleccions de 2015, cosa que segons Parada no li podia oferir ni garantir, donat que les llistes es farien per votació prèvia dels militants de Sant Boi, i sembla que Illa ara no era de l'agrat de part de la militància.

Jordi Illa va ser motiu de polèmica fa unes setmanes quan va publicar al seu Facebook que per aturar els salts d'immigrants a la tanca de Melilla, aquesta s'hauria d'electrificar. D'altra banda l'actual regidor José Real és militant de la UGT i a la passada vaga general va participar en piquets que van aturar amb cremades de pneumàtics certes vies de l'àrea metropolitna. 

Sorprén de tota manera aquest pacte inicial entre Parada, Real i Illa per tal que el número 3 dimitís a mig mandat per que entrés el número 6, donat que significaria que els dues dones que anaven en els llocs 4 i 5, Mercedes Olleta i Purificación Pereda, no hi pintarien res i eren a aquests llocs només per complir la llei que exigeix la paritat de sexes a les llistes.   
  
Entre els que han donat suport a través de Facebook a Illa hi ha l'ex jugador de basquet Miquel Tarín, un dels fitxatges dels quals va presumir Anglada a les darreres municipals i que va encapçalar la llista de PxC a la ciutat de Barcelona. També li dóna suport el compte de Facebook "Juan Gómez al desnudo". Un compte, que és amic de Jordi Illa, i des del que és denuncia a l'actual portaveu de PxC a St Coloma de Gramenet, Juan Gómez Montero


A Santa Coloma PxC viu una crisis després de la dimissió de diversos membres de la candidatura, entre ells la del cap de llista, Sergio Palomo, cosa que fa que des de fa deu mesos el lloc del tercer regidor estigui vacant, en no voler assumir-lo ningú. Les persones que hi hauria darrera d'aquest compte de Facebook, que sembla administrat per alguns del impulsor de la llista de PxC a Santa Coloma  l'any 2011, podrien ser les mateixes que des d'un compte de mail han enviat a diversos periodistes, entre ells jo mateix, i als grups municipals colomencs fotos de Juan Gómez Montero - o d'algú molt semblat que Montero diu que són falses- brazo en alto sota una esvàstica a la seu de Estado Nacional Europeo a L'Hospitalet, on havia militat Gómez Montero, i altres fotos de tipus sexual. Sembla que algunes d'aquestes fotos, que Gómez Montero diu que estan trucades, seran publicades aviat.         


COMUNICAT DE RENÚNCIA DE JORDI ILLA:
"Hoy Merche y yo hemos dejado de formar parte de PxC por los siguientes motivos:Todo empezó a raíz del pacto de palabra que antes de las elecciones se produjo .David parada ,Jose Real y yo pactamos que José Real y yo compartiriamos el tercer puesto en las listas si salían tres concejales Jose Real estaría dos años como tal y yo los dos siguientes el pasado mes de Mayo se cumplieron los dos años y Jose Real rompió su palabra del pacto y no quiso dejarme el puesto de concejal. Apartir de ahí han ido contando conmigo cada vez menos hasta el punto de que hemos tenido que dejar el partido .Mi padre me inculco desde pequeño que la palabra de un hombre vale más que un papel firmado y como aquí no hay palabra nos vamos Adiós compañeros !Arriba España !"



                          


A sota comentari de Jordi Illa demanant que s'elecrifiquin les tanques de Ceuta i Melilla




         
S'ha de dir que a Sant Boi de Llobregat, el grup d'Iniciativa per Catalunya, que té quatre regidors i forma part de l'equip de govern amb el PSC, manté una actitud força bel·ligerant amb PxC als plens i a les xarxes socials. A Sant Boi es va constituir fa un mes el grup local d'Unitat Contra el Feixisme amb la presència de dirigents de nombroses entitats i de tots els partits des de CDC a la CUP.
Aquí recullo l'escrit del regidor d'ICV-EUiA, Josep Puigdengolas, al butlletí municipal que és motiu d'una rèplica, que poso a sota, del cap de llista de PxC, David Parada


Resposta de D Parada
"Josep Puigdengolas, teniente de alcalde de este Ayuntamiento, volvía a verter en su último artículo su inquina obsesiva contra nuestro Grupo Municipal. Todo ello es consecuencia del malestar que genera en el equipo de gobierno, del que él forma parte, nuestra oposición política. Para él es más fácil vincularnos al fascismo o el racismo, que afrontar el discutible pacto con el PSC y el pobre bagaje político –debido a las inexistentes competencias– que ICV tiene en este gobierno."(Llegir article sencer al blog de D Parada) 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada