dijous, 9 d’octubre del 2014

INCIDENTS A LA PORTA DE L'AUDIÈNCIA QUAN UN GRUP D'ULTRES HA IRROMPUT PER DARRERA D'ON ES MANIFESTAVEN ELS ANTIFEIXISTES, ALGUNS DELS QUALS HAN ESTAT AGREDITS. Tot i la previsió d'incidents només hi havia dues furgonetes de mossos, una d'elles avariada, El judici a Ruben i Sergi s'aplaça pel 24 d'octubre a causa de la incompareixença d'un dels advocats

 


A les 9 i 20 minuts, poc abans de l'hora del judici a Sergi i Rubén, per l'agressió que va patir l'ultra Alejandro Fernàndez el 12 d'octubre de 2011, mentre un grup de més d'un centenar d'antifeixistes era a la vorera enfront de l'Audiència de Barcelona de manera pacífica i silenciosa amb tres pancartes  demanat l'absolució dels seus companys, uns 25 militants feixistes o identitaris, formant un grup compacte, entre els que hi havia membres de PxC, MSR, Casal Tramuntana i Falange, han irromput per darrera dels antifeixistes, ficant-se al mig d'aquests, donant alguns cops, "collejas" i patades als antifeixistes i  fent gestos i crits de contingut ultra. Alguns militants antifeixistes han respost als cops i patades. Alguns ultres sembla que han mostrat o utilitzat alguna porra i un va ensenyar una navalla. 
El fet ha agafat també per sorpresa als agents de les dues furgonetes ARRO de mossos d'esquadra -una d'elles avariada- que eren a la porta de l'Audiència, els quals han travessat el carrer i, amb les porres a la mà, han carregat contra alguns dels que s'estaven esbatussant o s'hi han interposat separant-los, cosa que ha motivat que el grup d'ultres, al que s'han unit altres que no han participat en l'incident, per voluntat pròpia o pressionats o conduits pels mossos, creuessin la calçada reagrupant-se a les escales de l'entrada de l'Audiència al costat d'una de les furgonetes. Els mossos han demanat la identificació a cinc ultres, i el regidor de PxC de L'Hospitalet i membre del Casal Tramuntana, Alberto Sánchez, ha parlat amb el agents, els quals han demanat reforços, tant per evitar més incidents a la porta de l'Audiència, com a l'interior de la sala.
Mentre a fora els 40 neonazis o identitaris socialpatriotes, alguns d'ells amb samarretes d'Alba Daurada, continuaven cridant consignes ultres, i els antifeixistes feien crits com "Fora feixistes!", "Tanquem Tramuntana!" i "Sergi i Rubén, absolució!", han entrat per separat acompanyats per mossos d'esquadra els dos acusats i vuit persones de cada bàndol per assistir  al judici. 
Llavors, amb el Tribunal de la Secció Desena de l'Audiència esperant, s'ha sabut que l'advocat d'un dels encausats, Rubén, no era present, i quan els seu procurador l'ha localitzat, ha dit que aquest argumentava no tenir coneixement que avui se celebrés el judici i que trigaria mitja hora en arribar, tot i que no s'havia preparat la defensa. 
Davant d'aquests fet, el tribunal format per la magistrada Montserrat Comes d'Argemir i el jutge Santi Vidal, força molestos per la incompareixença del lletrat, ha preguntat a les altres part si volien començar la vista amb demora o ajornar-la. Tant l'acusació particular d'Alejandro Fernández, com el Ministeri Fiscal -que exercia avui Fernando Rodríguez Rey, que és també Fiscal d'Estrangeria de Barcelona-  han vist bé la proposta d'ajornament, per evitar que, en cas d'una sentència condemnatòria, -es demanen 5 anys i 4 mesos de presó a cada un- es pugés al·legar indefensió. L'advocada Begoña Casado, defensora de Sergi, i el procurador de Rubén, hi han estat d'acord, i tribunal ha decidit ajornar la vista pel dia 24 d'octubre.

Un cop a fora, on esperaven el centenar d'antifeixistes i la resta d'ultres, han continuat les escridassades i insults que els ultres han fet també cap a la premsa, que hem estat qualificats de mercenaris, mentiders, sodomites i maricons. Els ultres, ja amb dues unitats més de la mossos a la porta, han estat uns vint minuts fent salutacions i crits feixistes i burlescos. Alguns han cridat "Heil Hitler!", i s'ha cridat "guarros" i "covards" als antifeixistes. Els antifeixistes responien demanant l'absolució de Sergi i Ruben, el tancament de Tramuntana i "Fora nazis dels nostres barris"
Finalment, cap a les onze i vint, el grup d'ultres s'ha dirigit al centre de la plaça del Passeig Lluís Companys i, un d'ells ha agafat dues pancartes que havien deixat lligades els antifeixistes amb la que s'han fet una foto amb les lletres al revés, i després de fer alguns crits més, s'ha dispersat.




El regidor de PxC, Alberto Sánchez, saluda a la premsa


Imatge del moment que els mossos han intervingut per separar ultres i antifes, quan els ultres han irromput per darrera  dels antifeixistes.





Els ultres es reagrupen a la porta de l'Audiència al costat d'una de les furgones de mossos. Des d'allà insulten als antifeixistes i fan tota mena de crits ultres.
 En antifeixistes a l'altra banda.


Ja amb reforços de la BRIMO. Entre els ultres hi era el bloguer de PxC de Sabadell, Xus Arkan, processat fa un any pel seu blog Divisiónbarna 88, tancat el juliol de 2013 per la Policía Nacional




Un conegut ultra amb la samarreta d'Alba Daurada


  Els ultres quan han marxat. Després s'han fet una foto amb les pancartes que han agafat del revés


Una de les dues úniques furgonetes que eren a la porta de l'Audiència abans del primer incident, s'ha avariat.



Malgrat que l'agressió a Alejandro Fernández va ser a la porta d'un concert de Democracia Nacional que es manifestarà diumenge dia 12 a Montjuïc , el grups als que militen els ultres o socialpatrotes identiaris que han anat avui a l'Audiència de Barcelona a donar-li suport, es manifestaran el 12-O amb Societat Civil Catalana a la Plaça Catalunya



FISCALIA DEMANA 5 ANYS I QUATRE MESOS PER L'AGRESSIÓ A ALEJANDRO FERNÁNDEZ
El judici, aplaçat pel dia 24, a Rubén G i Sergi H, és per l'agressió que se'ls imputa amb llançament de pedres i ampolles de vidre a Alejandro Fernández, el 12 d'octubre de 2011, al local The Other Place del Poble Nou de Barcelona, on Democracia Nacional celebrava el concert ultra del 12 d'octubre.  
Aquell dia DN havia anunciat que faria un concert, inicialment a Sabadell que l'ajuntament va dir que no autoritzaria, que es va celebrar finalment al local privat, legalitzat com a club de fumadors,  The Others Place de Barcelona, vinculat o habitual dels moters "Los Ángeles del Infierno". 

La informació de que finalment es feia allà, va arribar als grups antifeixistes. També se'n van assabentar els mossos d'esquadra, els quals van fer l'operatiu de seguretat, no a la porta mateixa, sinó a tres-cents metres amb alguns agents de paisà a pocs metres del local.
A les 20,30 un centenar de joves antifeixistes es van presentar al davant de The Other Place, començant alguns d'aquests a llençar pedres, ampolles i altres objectes a la porta del local. Llavors Alejandro Fernández, ex Secretari de l'Est d'Espanya del Movimiento Social Republicano (MSR) que aquells mesos ja havia començat a militar o col·laborar amb Plataforma X Catalunya, que era dins l'edifici al pis superior, al costat de la porta, va obrir-la per veure què passava rebent l'impacte de diverses objectes, que li van provocar ferides greus al crani i cara que van precisar diverses intervencions quirúrgiques, amb aplicació de ciment acrílic quirúrgic per tancar les ferides i la pèrdua de massa òssia. Fernández es va refugiar dins del local, la porta del qual cauria a causa de les pedrades i cops posteriors. Quan el mossos van arribar dos o tres minuts després de començar l'atac, la porta del local ja havia quedat destrossada.
El fiscal demana 5 anys i quatre mesos de presó als presumptes autors de les pedrades i llançaments d'ampolles que van causar les ferides a Fernández:  Rubén G i Sergi H, pels que també es demana una multa i indemnització de 10.000 euros a pagar entre els dos.
CONSIDERO EQUIVOCADA I CONTRAPRODUENT LA CONFRONTACIÓ VIOLENTA
Personalment, coherentment amb el que he defensat sempre, condemno aquesta i qualsevol agressió, i discrepo totalment dels que consideren legítim utilitzar la violència contra els grups ultres. Penso que perjudica a l'antifeixisme i, més a més, com vam veure amb l'atac d'Stroika, dóna peu a espirals de venjances i respostes violentes.     

ESCRIT D'ACUSACIÓ:
EL FISCAL, despachando el traslado conferido en virtud del artículo 780 de la L.E.Crim, solicita la apertura de juicio oral ante la Audiencia Provincial y formula escrito de acusación respecto a RUBÉN G. d P. y SERGI H.M, basándose en las siguientes Conclusiones Provisionales:
PRIMERA_ Se dirige la acusación contra Rubén G d P y Sergi H M, mayores de edad y sin antecendetes penales, quienes sobre las 20,30 h. del 12 de octubre de 2011, tras asistir a la manifestación convocada contra la festividad nacional celebvrada en dicha fecha, bajo el lema "per la llibertat i dignitat dels pobles, 12 O res a celebrar", se dirigieron, en unión de un numeroso grupo de personas, al local "The Other Side", sito en la calel Pujades 226 de la ciudad de Barcelona, dónde estaba previsto un concierto promoviodo por el grupo denominado Democracia Nacional, comenzando a lanzar objetoscontundentes contra la puerta del local, y cuándo se asomó Alejandro Fernández R. por la misma, para ver lo que ocurría, con el propósiti común de menoscabar su integridad física, por considerarle de ideología antagónica a la suya le arrojaron, a una distancia de entre tres y cinco metros, botellas de cristal y piedras, impactándole en la cara al menos una botella y una piedra lanzadas por los acusados, sufriendo A.Fernández herida incisa contusa frontal derecha que presenta signos y síntomas de sobreinfección, fístula frontal derecha postraumática y herida contusa en mentón con fractura frontal abierta y fractura del suelo de la órbita derecha a consecuencia de la primera, precisando tratamiento médico quirúrgico consistente en incisión frontoparietal derecha, craneotomia frontal derecha con esquirlectomía del fragmento hundido, colocación de plastia de cemento acrílico y sutura de la herida del mentón y analgesia, para su craneotomía frontoparietal derecha de 19 cmt en forma de "C", cicatriz dehiscente  con hundimiento central en frontal derecha de unos 4 cm, y cicatriz en mentón lineal de unos3 cms, todo ello compatible con un perjuicio estético moderado.
       
SEGUNDA_ Los hechos anteriormente relatados en
la Conclusión Primera son legalmente consecutivos de un DELITO DE LESIONES (deformidad), previsto y penado en el artículo 150 del Código Penal.

TERCERA- Son AUTORES los acusados a tenor del artículo 28 del Código Penal.
CUARTA_ Concurre la circunstancia agravante del artículo 22.4 del CP (cometer el delito por motivos ideológicos) 
QUINTA_ Procede imponer a cada acusado la pena de 5 años y cuatro meses de prisión e inhabilitación especial para el ejercicio del derecho de sufragio pasivo por el tiempo de la condena; y costas, según el artículo 123 del Código Penal.
RESPONSABILIDAD CIVIL: Los acusados deberán indemnizar conjunta y solidariamente , a ALEJANDRO FERNÁNDEZ en la cantidad de 8.800 euros por lesiones y  en 2.500 por las secuelas.
OTROSI I: Fórmese correspondiente pieza separada de responsabilidad civil. 
OTROSI II: El Fiscal interesa que se remita a la Fiscalía copia de los escritos de conclusiones provisionales de las defensas y, en su caso, acusación partircular.

OTROSI: Para el acto de la Vista Oral, este Ministerio Fiscal propone los siguientes medios de prueba, a fin de que por el órgano de enjuiciamiento y, de acuerdo con el artículo 785-1 de la Ley de Enjuiciamiento Criminal se admitan todas ellas al entender su pertinencia:
1- INTERROGATORIO de los acusados.
2-TESTIFICAL, con examen de los siguientes testigos, que deberían ser citados a través de la oficina judicial, a tenor del artículo 281-1, segundo párrafo, de la Ley de Enjuiciamiento Criminal, solicitando se tenga por cumplimentado lo requerido en el artículo 656.2 de la LECrim, en  cuanto a la expesión de su domicilios, mediante la indicación de los folios de la causa donde constan sus direcciones.
          ALEJANDRO FERNÁNDEZ R, cuyo domicilio consta al folio 47  de los autos.
      Funcionarios del Cuerpo de Mossos d'Esquadra, con carnets profesionales nº XXXX y  XXXXX, a citar por medio de su superior jerárquico.

3- PERICIAL MÉDICA, del Médico Forense Dr Francisco Javier Llebaria Enrich, citado judicialmente, a fin de que ratifique y en su caso amplie informe obrante el el folio 81 sobre la lesiones sufridas por Alejandro Fernández.
4-DOCUMENTAL, con la lectura de los folios.....
5-MAS DOCUMENTAL: Consistente en la reproducción durante el Juicio Oral de las gravaciones videográficas de los hechos en formato CD, debiéndose disponer, por el órgano de enjuiciamiento, de los medios  técnicos necesarios para ello.
Barcelona, a 27 de febrero de 2013
Firmado: David Viñambres Alonso  

6 comentaris:

  1. Los acusados no tienen ni fotos ni apellidos?

    ResponElimina
  2. Als encausats d'Stroika tampoc els hi vaig posar cognoms durant el judici, tert del líder que ja es molt conegut i s'ha publicat a molts llocs els cognoms.

    ResponElimina
  3. Te está preguntando a estos acusados Xavier, no te vayas por los cerros de Úbeda.

    ResponElimina
  4. En ocasiones no se suele poner los apellidos de los presuntos. Tampoco he puesto los números de placa de los agentes de mossos que les incriminan y declararan en el juicio contra Rubén y Sergi.

    ResponElimina
  5. Sembla ser que el neonazi de la camiseta d'Alba Daurada és el Jordi Anton (més conegut com Potro) del Clot d'Aragó que va sortir fa uns anys al Entre Línies de TV3.

    I sembla que hi anat el Jordi de la Fuente del MSR. Això sembla en una foto.

    Doncs ja veus Xavier, tota l'extrema-dreta junta: PxC, MSR, FE-La Falange... Sort que PxC volia evolucionar xD

    Una salutació

    ResponElimina
  6. També podries afegir que els nazis van aparèixer amb cascos de moto, guants, porres extensibles i fins i tot una navalla. Això a part que tenien vàries persones controlant la zona abans i trucant al grup d'assalt per tal de fer l'atac al millor moment.

    Molta casualitat veure tanta premeditació, seguretat i armes en un context on sabien que hi havia mossos davant, no et sembla?

    ResponElimina